Cele mai bune hote

Acasa » Electrocasnice » Cele mai bune hote

Chiar dacă puțini oameni se gândesc la acest aspect, în momentul în care se gătește într-o bucătărie, aerul este poluat – unele substanțe arse în procesul de prăjire, de exemplu, ajungând în plămânii celor care gătesc, dar și al membrilor familiei. De aceea, o hotă bine aleasă, care este concepută pentru a menține calitatea aerului, dar și curățenia, trebuie să fie un obiectiv în fiecare locuință.

Top 3 cele mai bune hote de pe piata:

Electrolux EFP60460OX

cele mai bune hote

Telescopica

603 mc/h

Filtru cu carbune activ

67 dB

Electrolux LFP316S

hota incorporabila

Telescopica

370 mc/h

Filtru lavabil

68 dB

De ce este important sa ne orientam catre o hota buna si nu una oarecare?

Rolul unei hote este foarte cunoscut într-o bucătărie sau într-o casă: elimină mirosul mâncării, aburul sau grăsimea evaporată deasupra aragazului sau a plitei îmbunătățind în acest fel mediul interior. Cele mai bune hote se potrivesc în orice spațiu și îi asigură utilizatorului numeroase avantaje. Pentru a se bifa aceste atribute este necesar sa se urmărească anumite caracteristici înainte de a face achiziția:

Top 3 cele mai bune hote

Cei care își doresc să achiziționeze produse bune, urmăresc de obicei și un top al acestora. Cele mai bune hote sunt următoarele:

1. Hota încorporabilă telescopică Electrolux EFP60460O
cea mai buna hota telescopica
Este o hotă cu un tip de încastrare încorporabil ce are 3 filtre cu cărbune activ. Dispune de un sistem de evacuare mixtă, care este potrivită atât pentru cazurile în care se dorește evacuarea în exterior a fumului, aburului și a căldurii, dar și pentru recircularea aerului.

Dimensiunile hotei sunt: înălțimea de 39,5 cm, lățime – 60 de cm, iar adâncimea este de 30 de cm. Cei care au achiziționat-o o recomandă pentru că este puternică, silențioasă și captează foarte bine mirosurile.

Hota este potrivită și pentru bucătăriile open space, datorită faptului că nu permite fumului sau mirosurilor să se degaje în cameră. În plus, lumina LED, care este eficientă energetic, asigură o iluminare bună, pentru perioade lungi de utilizare si consideram a fi cea mai bună hotă telescopică.

Un dezavantaj menționat de utilizatori este legat de faptul că în cazul funcționării pe modul recirculare hota face mai mult zgomot.
Click pentru Pret si alte Detalii
2. Hota incorporabilă decorativă Star-Light HAD-190DBL
cele mai bune hote heinner
Această hotă folosește metoda de evacuare a aerului absorbit cu un debit maxim de 650 metri cubi pe oră. Este o hotă decorativă, care are 3 trepte de putere și un display LED, cu touch control.

Materialul din care este fabricată este o sticlă termorezistentă de culoare neagră. Clienții spun despre ea că are un aspect deosebit, este rezistentă, rabatabilă și are o putere mare. Într-adevăr, puterea acestei hote este de 193W, iar un alt avantaj este dat și de nivelul redus de zgomot (70 dB).

Tipul de filtru al acestei hote este lavabil, confecționat din aluminiu, astfel că este ușor de curățat și de întreținut. Dimensiunile sale sunt: 39 cm înălțime, 60 cm – lățime și 38 cm – adâncime.

În ceea ce privește dezavantajele, poate că prețul ușor mai mare comparativ cu alte modele de hote este un incovenient, însă avantajele achiziției rămân semnificative, motiv pentru care modelul merită cumpărat.
Click pentru Pret si alte Detalii
3. Hotă încorporabilă telescopică Electrolux LFP316S
hota electrolux
Hota ocupă un spațiu redus, pentru că este complet integrată și culisantă. Comenzile electronice intuitive fac ca funcțiile ei să fie accesibile. Metoda de ventilare este dublă: evacuare și recirculare, iar filtrul este din aluminiu.

Este o hotă silențioasă (68 dB), iar debitul maxim de aer absorbit este de 370 metri cubi pe oră. Unii dintre clienții care au achiziționat-o și folosit-o susțin că este cel mai bun produs din gama sa de preț.

Un dezavantaj menționat de unii cumpărători ar fi că nu are un buton separat pentru bec, lumina aprinzându-se și stingându-se la deschiderea și închiderea sa.
Click pentru Pret si alte Detalii
Pret EvoMag

Cele mai importante caracteristici de care să ții cont pentru a cumpara cea mai bună hotă

Capacitatea de evacuare: este cel mai important criteriu prin care se alege hota ideală pentru fiecare bucătărie. Calculul acesteia se face în felul următor: lungime x lățime x înălțime bucătărie x 10. În acest mod va fi determinată capacitatea în metri cubi pe oră. Un alt aspect important este și frecvența cu care se gătește în bucătăria respectivă. Cei care gătesc foarte des pot înmulți valoarea cu 15 și chiar 20, asigurându-se în acest fel că hota va face față tuturor condițiilor;

Tipul filtrului: în funcție de necesități, se va opta pentru: filtre de unică folosință (din hârtie), care se schimbă la câteva luni, filtre lavabile (din metal) sau filtre de carbon, care sunt ideale pentru absorbirea mirosului;

Dimensiunea spațiului: un alt element de care trebuie să se țină cont este dimensiunea spațiului unde va fi instalată hota. Hotele au o lățime de 60-110 cm și necesită montajul la o distanță de peste 60 de cm, prin urmare se va vedea dacă spațiul se pretează acestor dimensiuni;

Tipul evacuării: evacuarea se face în mai multe moduri: externă (hota extrage poluanții din bucătărie și îi eliberează în exterior, prin conducte), reciclare internă (vaporii de aer sunt aspirați, sunt trecuți prin filtre și eliberați în cameră) sau mixtă (sau hota convertibilă, care este prevăzută cu orificii de evacuare externă, dar și cu filtre de reciclare);

Eficiența energetică: consumul de energie electrică este specificat de fiecare producător pe eticheta produsului, unde este obligatoriu să fie menționată inclusiv clasa energetică din care acesta face parte. Consumul cel mai redus este A+++, iar consumul cel mai mare este -F). În mod evident, pentru a plăti cât mai puțin la factura de curent, se va alege o hotă dintr-o clasă energetică superioară;

Debitul de aer pe care îl absoarbe: în funcție de preferințe și de necesitățile fiecărei familii, poate fi important și criteriul debitului de aer absorbit. Acesta se măsoară în metri cubi pe minut sau metri cubi pe oră. În general, cele mai bune hote de bucătărie prezintă un debit de aer absorbit de peste 500 de metri cubi pe oră;

Zgomotul emis în timpul funcționării: acest criteriu este destul de important pentru majoritatea familiilor. Nimănui nu-i place ca, atunci când se gătește, hota să fie auzită chiar și de la distanță, deranjând bebelușii sau somnul prețios al unui părinte care a venit obosit de la schimbul trei. În mod clar, o hotă foarte bună va funcționa fără să deranjeze, limitele de zgomot fiind cuprinse între 35 și 70 de decibeli.

Concluzie

În concluzie, cele mai bune hote au putere mare, nu permit mirosurilor rezultate din gătit să rămână în casă, sunt silențioase și se potrivesc perfect cu nevoile familiei. Achiziționarea produselor se va face în funcție de nevoile și exigențele fiecărui apartament sau casă: spațiul disponibil, tipul de evacuare, tipul de filtru sau eficiența energetică.

Intrebari frecvente:

Trebuie sa deschidem geamul cand folosim hota?

Cele mai bune hote functioneaza in parametri normali si daca avem geamul inchis. Insa pentru o eficienta mai mare putem sa deschidem si un geam. Astfel hota va realiza un circuit al aerului din incapere, acaparand aburii in intregime.

La cat timp se schimba filtrele de carbon?

In general, producatorii recomanda schimbarea filtrelor de carbon dupa 4 luni de folosire intensa. Insa acest timp poate diferi de la un producator la altul.

Actualizat la data de 19 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu