Cele mai bune lazi frigorifice

Acasa » Electrocasnice » Cele mai bune lazi frigorifice

In cele ce urmeaza veti descoperi cum sa alegeti cea mai buna lada frigorifica adaptata nevoilor dvs, astfel incat alimentele sa ramana proaspete o perioada indelungata, dar fara un cost prea mare si totodata va voi prezenta niste modele de lazi frigorifice superioare, pe care le consider cele mai bune in momentul de fata si care merita cumparate.

Arctic O23++

arctic o23

Lada frigorifica Arctic O23 are o capacitate de 230 Litri si este una din cele mai populare lazi din 2021. Acest lucru se datoreaza faptului ca clasa energetica A++, este realizata de un producator cunoscut, are o capacitate generoasa si se vinde la un pret accesibil.

Arctic O30+

cea mai buna lada frigorifica arctic

Aceasta este varianta imbunatatita a lazii O23++. Fiindca Arctic O30 vine cu o clasa energetica buna, capacitate mai mare, functii mai multe, Fast freezing, iar pretul este doar putin mai ridicat. Dimensiunile sunt de 110 x 86 x 72, identice cu ale O23, dar volumul de depozitare este mult mai mare, ceea ce ii aduce un plus considerabil si face sa merite diferenta de pret.

Alegerea unei lazi frigorifice poate fi destul de dificila fiindca optiunile de pe piata sunt diverse, producatori multi(Arctic, Albatros, Heinner, Samus, Indesit, Electrolux, Beko, Whirpool, Zanussi etc.) si specificatiile sunt diferite. Sa nu mai spunem ca daca intrebam un cunoscut care are deja o lada frigorifica o sa zica ca a lui este cea mai buna, iar daca intrebi pe altcineva, o sa zica ca a lui este cea mai buna. Noi, prin acest articol vom impartasi pareri reale, nesubiective, astfel incat sa alegeti o lada frigorifica de calitate adaptata nevoilor dumneavoastra.

Tipuri de lazi frigorifice:

– lazi verticale

– lazi orizontale

Lazile verticale sunt mai robuste, mai mici si chiar incorporabiel in mobila de bucatarie. Problema la acestea este tocmai faptul ca sunt mici si nu poti depozita prea multe alimente.

Lazile orizontale sunt cele mai folosite. Au o capacitate mare, dimenisuni generoase si o greutate pe masura. Acestea nu sunt incorporabile insa au un aspect simplu si frumos si le putem gasi oricand un loc pe hol, magazie sau poate chiar in bucatarie.

Cum alegem cea mai buna lada frigorifica?

1. Spatiul de depozitare al alimentelor– Volumul lazii. Este poate cel mai improtant aspect, fiindca in functie de nevoile fiecaruia, ne dorim ca lada sa fie mai mare sau mai mica.

2. Dimensiunea lazii – Desi avem nevoie de o lada frigorifica, spatiul din apartament sau casa pune o problema fiecaruia dintre noi. Daca urmeaza a fi pusa pe hol, trebuie sa calculam astfel incat sa avem loc de trecere, daca urmeaza a fi pusa in bucatarie trebuie sa avem grija sa se incadreze in spatiul pe care il avem si tot asa.

3. Consumul – clasa energetica. Multe persoane omit acest aspect fiindca nu isi dau seama de impactul pe termen lung al facturilor la energia electrica. In general, lazile frigorifice cu consum mare(clasa energetica E, F) sunt mai ieftine decat lazile frigorifice economice, cu clasa A++. Uneori diferenta este atat de mare incat o lada la fel de voluminoasa cu clasa A+++ poate consuma jumatate decat consuma o lada frigorifica din clasa F. Acest lucru se reflecta in pret, insa multi aleg clasa F fiind mai ieftina la inceput.

4. Pretul este de asemenea un factor decisiv, fiindca pentru orice lucru atribuim un buget in care trebuie sa ne incadram. Pretul este stabilit in general de cei 3 factori enumerati mai sus, caci cu cat o lada este mai voluminoasa, va fi mai scumpa, cu cat o lada are o clasa energetica mai economica, cu atat va avea un pret de achizite mai mare.

5. Zgomotul produs de lada este de asemenea important. Datorita pozitionarii ei, pentru multi nivelul zgomotului produs reprezinta o prioritate. Caci daca lada este pozitionata pe un hol ce leaga dormitoare si este prea zgomotoasa, atunci problema este majora.

6. Functii. Conteaza ce functii are o lada, iar aici ma refer la: iluminare, setarea temperaturii, dezghetare rapida, inchizator cu yala si tot asa.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu