Cele mai bune seminee electrice

Acasa » Casa » Cele mai bune seminee electrice

Un semineu da un aspect total diferit unei incaperi, iar cu noile seminee electrice putem beneficia de o atmosfera reprezentativa unei case chiar si la bloc. In continuare am facut un top cu cele mai bune seminee electrice, iar in josul paginii gasiti si cateva mentiuni care pot transforma total o incapere.

Heber 2000W Premium

cel mai bun semineu electric heber 2000

Cel mai popular semineu

2000W

30m2

ElectricSun Paula

Semineu modern

2000W

30mp

Ce sunt semineele electrice?

Un semineu electric seamana cu semineul pe lemne, sunt la fel de variate in aspect, ne afiseaza o flacara 3D care arde realist, ofera si incalzire, unele si sunet… doar ca sunt alimentate doar de curentul electric, iar pretul de achizitie este mult mai mic. Cu alte cuvinte, semineul electric imita semineul clasic pe lemne, astfel incat sa se bucure de atmosfera data de un semineu si cei care stau la bloc.

Piata semineelor electrice este destul de variata in momentul de fata, existand o serie de producatori cu fel si fel de modele ce se vand in toata lumea. Printre cei mai cunoscuti producatori putem mentiona Heber, Tagu Larsen, Derby, ElectricSun, etc.

Semineu pe lemne sau semineu electric?

Multi se intreaba daca sa aleaga semineul pe lemne sau cel electric, insa din punctul meu de vedere intrebarea este complet gresita. Fiindca un semineu pe lemne poate incalzi o casa intreaga cu doar 2 brate de lemne, timp de 10-12 ore. Pe cand unul electric, poate incalzi doar o camera si doar cat este bagat in priza. Dar problema trebuie pusa altfel. Scopurile sunt diferite. Termosemineul pe lemne are rolul de a incalzi locuinta, pe cand semineul electric are rol 80% decorativ. Are si semineul electric o rezistenta care poate incalzi aerul din incapere, insa functioneaza mai mult precum o aeroterma si eficienta sa este destul de scazuta.

Cele mai bune seminee electrice: Avantaje si Dezavantaje

  • Costul de achizitie este mic. Un semineu bun variaza ca pret intre 1500 – 3500 lei.
  • Poate fi folosit la apartament. Nu necesita horn.
  • Nu produce mizeria pe care o produce un semineu pe lemne si nici nu presupune munca intretinerea sa.
  • O gama variata de modele, cu design modern sau clasic.
  • Schimba total aspectul unei incaperi.

Dezavantaje:

  • Consum ridicat de energie electrica.
  • Poate incalzi o incapere, dar destul de limitat. Este mult mai eficient sa dam drumul centralei termice decat sa incalzim cu semineul electric.
  • Aspectul flacarii si sunetul sunt doar reinterpretari 3D ale realitatii.

Ce anume trebuie sa luam in considerare pentru a alege cel mai bun semineu electric?

Designul semineului este principalul factor in alegerea sa. Fiindca noi luam un semineu pentru a da un aspect placut incaperii. Rare sunt cazurile cand se cumpara un semineu electric pentru a beneficia de caldura emisa de acesta. Fiindca efectiv nu renteaza. Exista seminee in stil victorian, clasic, futuriste, contemporane, etc. In functie de cum planificam sa arate livingul, astfel alegem si semineul. 90% din timp semineul nici nu va fi deschis, el doar va sta acolo lipit de perete, de aceea este foarte important sa se incadreze bine in aspectul general al camerei.

Apropierea efectelor de realitate. Unele seminee nu au sunet, altele nu au imaginea flacarii foarte clara. Pentru unii dintre noi aceste aspecte joaca un rol important.

Suprafata pe care o poate incalzi. Exista seminee electrice care sunt doar pentru design, insa majoritatea ne ofera si posibiltiatea sa incalzim aerul din incapere. Fiecare semineu in parte are scris la specificatii ce suprafata poate incalzi si in functie de nevoile noastre vom sti ce produs sa alegem.

Mentiuni

Pe langa topul de mai sus cu 3 cele mai bune seminee electrice, mai am cateva mentiuni de facut. Si anume: exista si seminee pe colt, cautate in special de cei care locuiesc la casa. Semineele care se pot pune pe colt sunt mai voluminoase, astfel pot degaja mai multa caldura. Semineele pe colt vin de asemenea in stiluri variate, insa majoritatea se axeaza pe stiluri traditionale, clasice., iar designul variaza in functie de producator.

ClassicFlame Newcastle Antique White – cel mai bun semineu de colt

Acest semineu are o putere de incalzire de pana la 90m2. Cu alte cuvinte, cam de 3 ori mai multa putere de incalzire decat semineele simple de perete.

Heber 2000 W focar – semineu electric incorporabil

O alta mentiune ar fi ca exista focare speciale de seminee electrice, care pot fi incorporate unde vrem noi. Focarul fiind doar cadrul de metal in care este reprezentat focul si unde este toata tehnologia unui semineu electric. Asta inseamna ca putem jongla cum vrem noi cu aspectul final al semineului. Focarul il putem include in perete sau sa dam noi un stil aparte semineului, daca ceea ce am gasit in magazine nu ne place.

Intrebari frecvente

Sunt semineele electrice bune pentru incalzit locuinta?

Semineele electrice functioneaza precum o aeroterma. Sunt bune de folosit ocazional pentru incalzirea camerei in care este amplasat. Dar atunci cand este folosit pentru incalzire, consuma mult curent electric si nu este rentabil. Ocazional, da, se poate folosi pentru incalzire, dar nu ca o sursa permanenta de caldura fiindca nu renteaza.

Care este cel mai bun semineu electric?

Cel mai bun este cel care va place ca aspect si are functiile dorite de dvs. Cele mai bune seminee electrice le gasiti la inceputul acestui articol.

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3.4]

Publicat de Andrei Popescu in Casa

Lasă un comentariu