Cele mai bune calorifere electrice

Acasa » Electrocasnice » Climatizare » Cele mai bune calorifere electrice

Iarna se apropie cu pasi mari si multi dintre noi suntem in cautarea unui calorifer electric pentru birou sau chiar pentru acasa. In continuare veti gasi un top 3 cu cele mai bune calorifere electrice pe ulei. Si va garantam ca sunt cele mai bune fiindca am analizat foarte bine piata inainte de a scrie acest articol, iar pe 2 dintre ele le-am si probat.

TESY CB 2512 E01 R

cel mai bun calorifer electric

Cel mai bun calorifer electric

2500W

12 elementi

Protectie supra incalzire

15 kg

Star-Light YOH11G

calorifer electric ieftin Star-Light YOH11G

Cel mai ieftin si bun calorifer electric

2500W

11 elementi

Protectie supra incalzire

11 kg

In urma cu ceva ani, caloriferele electrice pe ulei nu prea erau o varianta viabila pentru incalzirea locuintei pana venea caldura, fiindca erau scumpe la achizitionare si chiar consumau foarte mult curent electric. In ziua de astazi, tehnologia a evoluat si caloriferele electrice chiar sunt o varianta de luat in considerare cand trebuie sa incalzim ocazional anumite incaperi.

Care este cel mai bun calorifer electric? Cum il alegem incat sa fim multumiti si de pret si de eficienta?

Pe piata se gasesc o gama variata de calorifere electrice de la producatori internationali si autohtoni. Printre cei mai buni producatori de calorifere electrice putem aminti de Tesy, Rowenta, Beko, Star Light, De longhi, Concept, Heinner, Myria, Vortex etc. Fiind asa de multe optiuni cu preturi atat de diferite, alegerea celui mai bun calorifer electric se poate dovedi destul de dificila. Asadar, in cele ce urmeaza am sa listez o serie de aspecte de care trebuie sa tina cont fiecare pentru a lua decizia potrivita:

Suprafata spatiului care urmeaza a fi incalzit. Fiecare producator specifica ce suprafata poate incalzi produsul sau. Cu cat suprafata este mai mare, cu atat trebuie un numar mai mare de elementi. Cu cat un calorifer are mai multi elementi, cu atat este mai scump.

Puterea nominala este de asemenea in legatura directa cu suprafata care trebuie incalzita. Caloriferele mici pornesc de la puterea de 500W iar cele cu 14 elementi ajung la 3000W. Cu cat are o putere mai mare, cu atat va incalzi o suprafata mai mare, exact ca in cazul caloriferelor clasice.

Protectie pentru supraincalzire. Pentru a evita un dezastru, trebuie sa fim atenti ca produsul pe care urmeaza sa il achizitionam sa aiba protectie pentru supraincalzire, astfel incat sa se opreasca automat cand temperatura atinge cote alarmante si astfel sa putem evita un dezastru. In 99% din cazuri acest aspect este neglijat. Cele mai bune calorifere electrice au astfel de protectii pentru supraincalzire.

Sa fie mobil(sa aiba roti) – majoritatea celor ce achizitioneaza un astfel de calorifer electric il cumpara pentru a veni cu un surplus de caldura la birou sau atunci cand reteaua de termoficare intarzie sau are probleme in a livra agentul termic pe instalatie. Asadar, multi dintre noi vrem ca aspiratorul sa fie mobil, sa il putem muta dintr-o incapere in alta cat mai usor.

Trepte de putere – Este important sa fie un calorifer reglabil, fiindca nu intotdeauna suntem nevoiti sa il folosim la capacitate maxima. Toate 3 cele mai bune calorifere electrice enumerate mai sus vin cu trepte de reglaj al puterii, care rezulta itnr-un reglaj al temperaturii.

Consumul de energie al unui calorifer electric este de asemenea important, fiindca pe termen lung ne dorim sa avem un consum cat mai redus de energie.

Click aici pentru cea mai diversificata gama de calorifere electrice pe ulei!

Calorifere electrice de perete

De curand a aparut o noua categorie de calorifere electrice: calorifere portprosop. Care sunt foarte eficiente si practice pentru cei care stau la casa si baia nu este suficient de calda. In anumite conditii, chiar si pentru cei care stau la bloc, caloriferele electrice de perete – portprosop sunt o investitie excelenta. Acestea sunt ca radiatoarele portprosop clasice, doar ca functioneaza pe curent electric. Sunt usor de montat, ocupa spatiu putin si dau un randament foarte bun cand vine vorba de incalzirea unei bai sau de uscarea unui prosop.

Cel mai bun calorifer electric de perete portprosop este iVigo EHR 5023 , cu o dimensiune de 500 cm x 1250 cm si vine pe culoarea gri-aurie.

De unde putem cumpara calorifere electrice?

Calorifere electrice se gasesc atat in magazinele de electrocasnice precum Altex, eMag, in magazinele de bricolaj precum Dedeman, Leroy Merlin, Hornbach, cat si in magazinele online precum Domo, CeL, eMag, Altex, Flanco sau altele. Insa cele mai bune calorifere electrice sunt cele din acest top si se comanda de pe internet. Desi multi prefera sa achizitioneze caloriferul din magazinele fizice, testandu-l in prealabil, sunt si multi care opteaza pe achizitia din magazinele online fiindca tot procesul se desfasoara rapid si fara bataie de cap.

Actualizat la data de 19 ianuarie, 2023 de Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Lasă un comentariu