Cele mai bune calorifere

Acasa » Casa » Centrale termice » Cele mai bune calorifere

In acest articol va prezentam cele mai bune calorifere in momentul de fata. Am facut o analiza documentata in care am luat in vedere eficienta caloriferelor de pe piata, cat si raportul calitate/pret. Veti afla ce tip este mai bun, cat de mare ar trebui sa fie si cum sa alegeti un calorifer exact dupa nevoile dumneavoastra.

Cele mai bune calorifere din otel sau aluminiu:

1. Radiator (calorifer) Ferroli GR F 22 Otel

cele mai bune calorifere ferroli

Cel mai bun calorifer din otel

Ferroli GR F 22 vine intr-o varietate de dimensiuni astfel incat sa poata fi amplasat in orice camera. Se gaseste la un pret accesibil si poate fi comandat online cu livrare direct la usa clientului.

Caloriferele Ferroli au pana la 3 randuri de panouri convective, lucru care eficientizeaza procesul de incalzire al camerei, iar modelul GR F 22 vine cu 2 panouri convective, lucru subinteles din denumirea F 22.

Consideram acest model a fi cel mai bun calorifer datorita eficientei termice si puterii dezvoltate pe aceasta dimensiune. Este urmat foarte indeaproape de caloriferele Fornello.

2. Calorifer Fornello tip 22

cel mai bun calorifer fornello

Calorifer ieftin si bun

Caloriferele Fornello se gasesc la preturi putin mai mici fata de cele de la Ferroli, insa pastreaza aceleasi standarde inalte de fabricatie si eficienta.

Datorita pretului mai mic de achizitie, caloriferele Fornello sunt printre cele mai populare calorifere din otel din Romania.

Pot fi cumparate atat de pe eMag, de la alti revanzatori, cat si de pe site-ul producatorului Fornello direct.

3. Calorifer din aluminiu Fornello G600F

cel mai bun calorifer din aluminiu

Cel mai bun calorifer din Aluminiu

Dintre caloriferele din Aluminiu prezente pe piata, caloriferele de la Fornello sunt cele mai bune.

Caloriferele Fornello sunt produse de calitate realizate in Polonia. Vin cu o foarte buna eficienta termica si multe persoane aleg acest tip de calorifere in detrimentul caloriferelor din Otel. Despre aceste lucruri gasiti mai multe informatii in continuarea articolului.

Un lucru este clar: Daca bugetul va permite sa cumparati calorifere din Aluminiu, atunci caloriferele de la Fornello sunt cele mai bune calorifere din Aluminiu. Pot fi cumparate atat de la producatorul Fornello, cat si de la alti revanzatori.

Exista 3 tipuri de calorifere:

  • – calorifere din otel
  • – calorifere din aluminiu
  • – calorifere din fonta

Caloriferele din otel sunt cele mai populare calorifere. Acestea vin in diferite dimensiuni astfel incat sa putem incalzi orice fel de incapere. Au un aspect modern si in general sunt albe. Au o eficienta termica buna, au pret mic de achizitie si o durata de viata de minim 10-15 ani. Se incalzesc repede, dar din pacate se si racesc la fel de repede. Cele mai bune calorifere din Otel dau un randament ridicat si reprezinta prima optiune de cumparare. Daca optam pentru calorifere mai grele, atunci si timpul de racire va fi mai mare.

Problema la caloriferele din otel o reprezinta faptul ca nu sunt la fel de eficiente ca cele din fonta. Insa diferenta nu este asa de mare incat sa conteze cu adevarat. Otelul fiind un bun conductor termic, caloriferele incep sa emane caldura la doar cateva minute dupa ce porneste centrala termica.

Caloriferele din Aluminiu – sunt moderne, albe si au o eficienta termica la fel de buna ca cele din otel. Acestea sunt formate din elementi independenti astfel incat putem sa facem caloriferul cat de mic sau cat de mare vrem. Cele mai bune calorifere din Aluminiu se incalzesc putin mai repede decat caloriferele din otel, dar se si racesc repede.

Problema la caloriferele din aluminiu o reprezinta elementii in sine si pretul mai ridicat de achizitie. Cu timpul, legaturile dintre elementi se pot slabi si putem avea batai de cap cu scaderea presiuniii in instalatie.

Calorifere din fonta sunt cele mai eficiente energetic. Acestea sunt foarte grele, se incalzesc greu dar se si racesc foarte greu. Vin cu o durata mare de viata, de pana la 30 de ani, dar si pretul pe masura. Desi teoretic caloriferele din fonta sunt cele mai bune, acestea nu sunt tocmai populare fiindca au un pret ridicat, sunt greu de intretinut si designul acestora nu este tocmai modern.

Cum alegem cele mai bune calorifere pentru centrala pe gaz?

Acum ca stim ce tipuri de calorifere exista, ne ramane doar sa analizam si sa alegem caloriferele potrivite pentru noi.

Dimensiunea – cu cat dorim sa incalzim o incapere mai mare, cu atat caloriferul trebuie sa aiba o dimensiune mai mare

Puterea nominala – ne spune cu exactitate cat anume poate incalzi. Aceasta se masoara in watti si este o informatie oferita de fiecare producator de calorifere. Penntru a calcula cu exactitate cata putere ar trebui sa aiba un calorifer pentru o camera trebuie inmultit Volumul camerei cu Coeficientul caloric. Coeficientul caloric este de fapt un fel de masura al gradului de izolatie al locuintei. Valorile acestui coeficient sunt intre 40(izolatie buna) si 70(izolatie proasta). Un apartament mediu, situat intre etaje, beneficiind si de termopan, are un coeficient de 55.

Exemplu: Dimensiuni camera: 3m latime, 4m lungime si 2,4 inaltime.

V = 3 x 4 x 2,4 = 28,8

Coef. C = 55

28,8 x 55 = 1584 kilocalorii

Pentru a le transforma in watti, inmultim acest produs cu 1,163 si obtinem puterea nominala de care avem nevoie de la un calorifer pentru a incalzi camera noastra.

1584 x 1,163 = 1842 W

Este foarte important sa luam un calorifer cat mai apropiat de aceasta valoare, pentru ca incaperile sa se incalzeasca uniform si sa nu se creeze disconfort termic. Caci daca avem caloriferul prea mare intr-o camera si subdimensionat in alta ajungem in situatia in care avem prea multa caldura intr-o camera si prea putina in alta.

Aspectul este un alt factor important pentru a alege cele mai bune calorifere. De multe ori aceste radiatoare sunt la vedere si cu cat au un aspect mai modern, mai placut, cu atat ne incanta si pe noi si pe cei care ne viziteaza.

Care sunt cele mai bune calorifere pentru centrala pe gaz?

Caloriferele din Otel sau Aluminiu sunt cele mai potrivite pentru apartament si pentru centrala pe gaz. Cele din Otel sunt putin mai ieftine, iar cele din Aluminiu tind sa faca o foarte mica diferenta la timpul de incalzire. Oricare din variante este binevenita atat timp cat se incadreaza in bugetul dumneavoastra.

Daca va intereseaza o centrala termica de calitate pe gaz, puteti citi si articolul nostru despre cele mai bune centrale termice pe gaz.

Care sunt cele mai bune calorifere pentru casa?

Daca la casa avem centrala termica pe gaz, atunci se aplica acelasi principiu ca la cele mai bune calorifere pentru apartament, alegand varianta de Otel sau Aluminiu, doar ca sunt cateva lucruri in plus de luat in considerare: Daca incalzirea agentului termic se face folosind o centrala pe lemne sau peleti sau chiar o soba la care conectam caloriferele, atunci putem opta si pentru varianta cu calorifere din Aluminiu sau Fonta.

Ideea este in felul urmator:

La centrala pe gaz important este sa avem un consum mic de gaz si un randament termic ridicat, adica sa se ajunga rapid la temperatura dorita, fara ca centrala sa stea pornita foarte mult timp.

La centrala pe lemne sau peleti putem folosi si calorifere din fonta si atunci vom avea intr-adevar un randament mai ridicat. La centrala pe lemne/peleti sau chiar la soba, flacara arde mult mai mult timp decat la centrala pe gaz, iar dupa ce flacara s-a stins atunci ne convine sa ramana caloriferele mai mult timp calde.

Concluzie si Pareri finale:

Pe scurt, caloriferele din Otel sunt alegerea potrivita fiindca desi cele din Aluminiu se incalzesc putin mai repede acest lucru nu reprezinta un factor cu adevarat delimitator, diferenta fiind foarte mica. Referitor la caloriferele din Fonta, nu prea se argumenteaza pretul si nici nu sunt potrivite pentru centrala termica pe gaz fiindca va functiona centrala mai mult pentru a se ajunge la temperatura dorita.

Parerea mea este ca decat sa luam calorifere din Aluminiu care sunt mai sensibile si pot veni cu probleme la imbinarea elementilor, mai degraba sa optam pentru calorifere din Otel mai groase.

Ce calorifere sunt mai bune?

Desi calorifere din fonta pastreaza mai mult timp caldura, iar cele din aluminiu tind sa redea mai rapid caldura, cea mai populara si utilizata varianta ramane folosirea caloriferelor din otel. Acestea se incalzesc destul de repede, sunt durabile si se gasesc la un pret accesibil.

Caloriferele au sistemul de montare inclus in pret?

In pret sunt incluse doar suruburile si accesoriile pentru montat pe perete. Robinetii trebuie ahizitionati separat.

Se pot desface elementii de la caloriferele din Aluminiu?

Da, elementii se desfac cu o cheie de calorifere. Putem adauga cati elementi dorim noi, in functie de cat este de mare incaperea.

Actualizat la data de 19 ianuarie, 2023 de Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 22 Average: 3.7]

Lasă un comentariu