Cele mai bune calorifere

Acasa » Casa » Cele mai bune calorifere

In acest articol veti afla care este cel mai bun calorifer facand un raport calitate/pret documentat, veti afla ce tip sa alegeti, cat de mare si cum sa alegeti un calorifer exact dupa nevoile dvs.

Cele mai bune calorifere din otel sau aluminiu:

Ferroli GR F 22

cele mai bune calorifere ferolli

Cel mai popular

Otel

Toate dimensiunile

Alb

Fornello G600F

cel mai bun calorifer din aluminiu

Cel mai bun calorifer Aluminiu

Aluminiu

Toate dimensiunile

Alb

Exista 3 tipuri de calorifere:

  • – calorifere din otel
  • – calorifere din aluminiu
  • – calorifere din fonta

Caloriferele din otel sunt cele mai populare calorifere. Acestea vin in diferite dimensiuni astfel incat sa putem incalzi orice fel de incapere. Au un aspect modern si in general sunt albe. Au o eficienta termica buna, au pret mic de achizitie si o durata de viata de minim 10-15 ani. Se incalzesc repede, dar din pacate se si racesc la fel de repede.

Problema la caloriferele din otel o reprezinta faptul ca nu sunt la fel de eficiente ca cele din fonta. Insa diferenta nu este asa de mare incat sa conteze cu adevarat. Otelul fiind un bun conductor termic, caloriferele incep sa emane caldura la doar cateva minute dupa ce porneste centrala termica.

Caloriferele din aluminiu – sunt moderne, albe si au o eficienta termica la fel de buna ca cele din otel. Acestea sunt formate din elementi independenti astfel incat putem sa facem caloriferul cat de mic sau cat de mare vrem.

Problema la caloriferele din aluminiu o reprezinta elementii in sine. Cu timpul, legaturile dintre elementi se pot slabi si putem avea batai de cap cu scaderea presiuniii in instalatie.

Calorifere din fonta sunt cele mai eficiente energetic. Acestea sunt foarte grele, se incalzesc greu dar se si racesc foarte greu. Vin cu o durata mare de viata, de pana la 30 de ani, dar si pretul pe masura. Desi teoretic caloriferele din fonta sunt cele mai bune, acestea nu sunt tocmai populare fiindca au un pret ridicat, sunt greu de intretinut si designul acestora nu este tocmai modern.

Cum alegem cel mai bun calorifer/radiator pentru centrala termica?

Acum ca stim ce tipuri de calorifere exista, ne ramane doar sa analizam si sa alegem caloriferele potrivite pentru noi.

Dimensiunea – cu cat dorim sa incalzim o incapere mai mare, cu atat caloriferul trebuie sa aiba o dimensiune mai mare

Puterea nominala – ne spune cu exactitate cat anume poate incalzi. Aceasta se masoara in watti si este o informatie oferita de fiecare producator de calorifere. Penntru a calcula cu exactitate cata putere ar trebui sa aiba un calorifer pentru o camera trebuie inmultit Volumul camerei cu Coeficientul caloric. Coeficientul caloric este de fapt un fel de masura al gradului de izolatie al locuintei. Valorile acestui coeficient sunt intre 40(izolatie buna) si 70(izolatie proasta). Un apartament mediu, situat intre etaje, beneficiind si de termopan, are un coeficient de 55.

Exemplu: Dimensiuni camera: 3m latime, 4m lungime si 2,4 inaltime.

V = 3 x 4 x 2,4 = 28,8

Coef. C = 55

28,8 x 55 = 1584 kilocalorii

Pentru a le transforma in watti, inmultim acest produs cu 1,163 si obtinem puterea nominala de care avem nevoie de la un calorifer pentru a incalzi camera noastra.

1584 x 1,163 = 1842 W

Este foarte important sa luam un calorifer cat mai apropiat de aceasta valoare, pentru ca incaperile sa se incalzeasca uniform si sa nu se creeze disconfort termic. Caci daca avem caloriferul prea mare intr-o camera si subdimensionat in alta ajungem in situatia in care avem prea multa caldura intr-o camera si prea putina in alta.

Aspectul este un alt factor important pentru a alege cele mai bune calorifere. De multe ori aceste radiatoare sunt la vedere si cu cat au un aspect mai modern, mai placut, cu atat ne icnanta si pe noi si pe cei care ne viziteaza.

Ce calorifer ati avut in trecut? Ati fost multumiti? Ati intampinat probleme cu astfel de calorifere?

Click to rate this post!
[Total: 15 Average: 3.7]

Publicat de Andrei Popescu in Casa

Lasă un comentariu