VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2

Acasa » Casa » Centrale termice » VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2

A venit randul sa vorbim despre centrala realizata de catre producatorul german Vaillant, fiind vorba despre modelul VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2 o centrala ce se incadreaza in gama “midrange” din punct de vedere al pretului sau.

Insa, sa vedem daca tehnologiie, specificatiile, calitatile si design-ul centralei sunt unele destinate gamei midrange, sau vom avea parte de surprize.

Calitatile Centralei

In primul rand, noua centrala produsa de cei de la Vaillant este recomandabila a fi amplasata intr-o locuinta de cel mult 160 de metri patrati. Putem spune ca din acest punct de vedere centrala este una ideala.

Vaillant ecoTEC Pure VUW 236/7-2 pareri

La posturi avem si noua functie destinata preincalzirii, functie denumita Aqua-Comfort-System ecoTEC Pure. Mai exact, aceasta functie poate sa ne ofere apa menajera calda la un debit stabil de apa incalzita pentru dus, baie, chiuveta, etc, astfel ca, din acest punct de vedere nu vor fi probleme.

Totodata, cu ajutorul functiei Aqua-Power-Plus, eficienta centralei va creste cu pana la 21%, deci, inca un factor pro al noii centrale produse de cei de la Vaillant.

Cu totii stim ca esenta centralelor realizate de catre producatorul german este schimbatorul primar de caldura. Asadar, calitatea cat si eficienta firmei a fost marcata, a sporit cu ajutorul schimbatorului de caldura ce are acum un aspect propriu. Acesta a fost folosit pentru prima oara in anul 1995, de atunci fiind imbunatatit treptat, ajungand in prezent la probabil cea mai buna varianta a sa.

Cu siguranta ca cele nu mai putin de 6.000.000 de utilizatori din peste 60 de tari reprezinta dovada eficienteii acestuia.

La posturi avem si tehnologia cu condensare verificata ce nu face altceva decat sa va ofere consumuri cat mai mici de energie electrica. Totodata, economiile vor fi sporite si cu ajutorul unei pompe de inalta cat mai eficienta.

Producatorul tine sa ne aduca la cunostinta si faptul ca noua sa centrala este numai buna pentru a lua locul centralelor clasice.

Design si Dimensiuni VAILLANT ecoTEC pure

Din punct de vedere al aspectului sau exterior, nu putem spune ca noua centrala VAILLANT ecoTEC Pure VUW 236/7-2 se remarca in vreun fel. Avem aici de-a face cu o centrala de culoare alba complet. Se remarca in special inscriptia “Vaillant” destul de mare”.

Sub inscriptia cu logo-ul si denumirea firmei, avem un mic afisaj pentru temperatura cu 4 butoane sub acesta pentru a controla centrala termica. Dupa cum spuneam, avem de-a face cu o centrala de culoare alba, centrala care cu siguranta se va integra fara absolut nicio problema in absolut orice locuinta, deoarece cu totii stim ca albul se potriveste oriunde, aici avand de-a face cu un alb lucios.

Ca si dimensiuni, avem de-a face cu o centrala ce masoara nu mai putin de 72 de centimetri in inaltime si 44 de centimetri in latime. Greutatea centralei este de aproximativ 31 de kilograme, mai exact 30.8 kilograme. Putem spune ca datorita dimensiunilor destul de reduse, centrala poate fi amplasata oriunde, chiar si intr-un apartament ceva mai micut.

Click pentru cel mai bun pret!

VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2 pret si disponibilitate

Aceasta centrala termica pe gaz, in condensatie, se gaseste la toate magazinele de specialitate din tara, cat si online. Pretul difera in functie de comerciant si de disponibilitatea kit-ului de evacuare. Pretul pleaca de la 3300 ron si ajunge pana la 3750 ron.

In concluzie, putem spune ca centrala VAILLANT ecoTEC Pure VUW 236/7-2, s-ar putea dovedi a fi o achizitie reusita, fiind o centrala cu adevarat din clasa de mijloc cu un raport calitate/pret excelent. In acest moment, centrala termica Vaillant are un pret accesibil in oferta celor de la eMAG, iar, daca ti-a captat atentia, tot ceea ce iti mai ramane de facut este sa pui comanda si apoi sa iti montezi o noua centrala in locuinta ta.

Poate va intereseaza si articolul cu Top Cele mai bune centrale termice pe gaz!

Actualizat la data de 28 aprilie 2022 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 37 Average: 3.8]

3 comentarii la „VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2”

 1. Am ales vaillant pentru brand dar o mare dezamăgire. Firma care a montat o nu se pricepe la acest tip de centrala. Am făcut sesizări la vaillant și totală lipsă de interes. Ni este silențioasa deloc. Ariston da clasă la silențiozitate. Acum a ieșit din garanție. Cea mai mare dezamăgire . Cine nu crede sa ma caute îl așez pe un scaun la 10 metri sa asculte ce silentioasa este. Poate vede și cineva de la vaillant acesta opinie.

  Răspunde
   • Este o centrala buna care va functiona foarte bine daca este instalata corespunzator de catre o firma autorizata.

    Referitor la consum, fata de centralele conventionale, da, centralele in condensare consuma mai putin. Este un lucru valabil pentru toate centralele termice in condensare, nu doar pentru aceasta.

    Răspunde

Lasă un comentariu