Coduri eroare centrala Ariston

Acasa » Casa » Centrale termice » Coduri eroare centrala Ariston

Centralele termice pe gaz Ariston sunt printre cele mai populare din lume, iar acest lucru se datoreaza fiabilitatii lor, eficientei si rezistentei in timp. Ariston este un producator italian care se axeaza in special pe sisteme de incalzire.

Reduceri Black Friday 2023:
–> Pana la 30% Reducere la Centrale termice si Boilere <–
–> Pana la 40% reducere la sisteme de incalzire Fornello <–

Cand ecranul centralei afiseaza un cod de eroare Ariston, atunci ceva nu functioneaza in parametri stabiliti de producator.. In cele ce urmeaza te vom ajuta sa descoperi problema si poate-poate sa o si rezolvi.

Coduri eroare centrala Ariston – semnificatie

Circuitul Primar
1 01 Temperatura excesiva
1 03Circulatie insuficienta
1 04
1 05
1 06
1 07
1 08Lipsa de apa (necesara umplerea)
1 10Circuit deschis/ Scurtcircuit sonda tur încalzire
1 12Circuit deschis/ Scurtcircuit sonda retur încalzire
1 14Circuit deschis/ Scurtcircuit sonda externa încalzire
1 16Termostat pardoseala deschisa
1 18Problema la sonda circuit primar
1 P1Semnalare circulatie insuficienta
1 P2
1 P3
Circuitul Sanitar
2 05 Sonda de integrare acm circuit deschis
Partea Electronica interna
3 01Eroare Display EEPR
3 02GP-GIU eroare de comunicare
3 03Eroare placa electronica
3 04Prea multe RESET
3 05Eroare placa principala
3 06Eroare placa principala
3 07Eroare placa principala
3 P9Intretinere programata – chemati asistenta tehnica
Partea Electronica externa
4 11Senzor de camera 1 indisponibil
4 12Senzor de camera 2 indisponibil
4 13Senzor de camera 3 indisponibil
Aprindere si Detectare
5 01Lipsa flacara
5 02Detectare flacara cu valva gaz închisa
5 04Detasare flacara
5 P1Prima încercare de aprindere esuata
5 P2Prima încercare de aprindere esuata
5 P3Detasare flacara
Alimentare cu aer – Evacuare gaze ardere
6 10Sonda termofuzibila deschisa
6 12Viteza ventilator insuficienta

Aceste coduri de erori Ariston sunt valabile pentru toata gama One, adica pentru Ariston Clas One, Ariston Cares, Ariston Alteas One, Ariston Genus One si asa mai departe.

Dupa cum se vede in tabel, prima cifra a fiecarui cod de eroare centrala Ariston indica grupul/zona de unde a intervenit problema.

Unele din erori pot fi rezolvate cu un simplu Reset. Insa in functie de specificatia fiecarei erori Ariston, poti face anumite verificari in vederea rezolvarii, dupa cum voi scrie in cele ce urmeaza.

Nu uitati sa faceti verificarea centralei la fiecare 2 ani, lucru care trebuie facut doar de catre firme autorizate. Cei de la Ariston au o lista de colaboratori, astfel incat sa puteti beneficia de garantie si dupa interventiile de verificare. Introduceti AICI orasul dvs si vi se va afisa o lista cu toti colaboratorii Ariston din orasul dvs.

Aici puteti vedea topul cu cele mai bune centrale termice pe gaz

Cele mai comune erori centrala Ariston si rezolvarea lor

Eroare 108 la centrala Ariston – Apare fiindca nu este presiune in sistem. Efectiv trebuie sa mai adaugam apa in instalatie incat sa creasca presiunea. Acest lucru se face foarte simplu rotind de butonasul albastru de sub centrala. Presiunea va creste in primele secunde in care incepeti sa invartiti de butonas. O presiune corecta este de 1,1-1,5 bari cand centrala este oprita. Adica cand nu sunt calde caloriferele.

Eroare 501 la centrala Ariston – care indica lipsa flacarii. Atunci primul lucru pe care il facem este sa verificam la aragaz daca este gaz. cel mai probabil nu este gaz pe conducta insa cand va reveni gazul va functiona si centrala. Daca nu este gaz pe instalatie problema nu tine de noi si nu ne ramane decat sa pornim semineul electric sau o alta sursa de caldura ce nu functioneaza pe gaz pana se remediaza problema la retea.

Erorile Ariston 607, 609, 6P1 si 6P2 arata probleme ale prestostatului de evacuare gaze. Se recomanda chemarea unui instalator/ tehnician autorizat.

Celelalte erori sunt mai complexe si necesita interventia unor specialisti.

Centrale Ariston – pareri

Probleme cu erori la centrale apar la fiecare producator, nu conteaza ca e Ariston, Vaillant sau Immergas. Cel mai important este sa le rezolvam si sa beneficiem de functionalitatile centralei din nou.

Centralele Ariston sunt centrale bune, recunoscute pe plan mondial pentru eficienta lor. Cei de la Ariston sunt cunoscuti de asemenea si pentru inovatie si tehnologiile incastrate centralelor termice, astfel avem centrala Ariston Alteas One – una din cele mai scumpe centrale termice pe gaz, dar si una din cele mai eficiente din toate punctele de vedere asa cum o prezinta Ariston. Cu toate acestea, din punctul meu de vedere nu este argumentat acel pret. Alteas One este in gama de top, insa avem si centralele din clasa de mijloc precum Ariston Clas One, Genus One sau Ariston Cares care se gasesc la un pret decent si exceleaza prin eficienta energetica, dar si prin alte specificatii, fata de ce se mai gaseste pe piata.

Astfel, daca va intrebati daca se merita sa cumparati o centrala Ariston, raspunsul este cu siguranta Da.

Detineti o centrala Ariston? Ati intampinat probleme? Daca da, cum le-ati rezolvat? Impreuna ne putem face viata mai usoara.

Actualizat la data de 10 noiembrie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 28 Average: 3.6]

60 de comentarii la „Coduri eroare centrala Ariston”

 1. Centrala imi functioneaza perfect dar imi tot aparea eroarea 3P9 si nu pot seta temperatura la apa sau calorifere . Desi ele functioneaza normal ! Ce sa fac ? Ariston

  Răspunde
  • Umpleti instalatia cu apa rotind in inversul acelor de ceasornic până când manometru arată o presiune de 1,5 Bari. Nu uitați să închideți robinetul albastru după umplere deoarece după presiunea de 3 Bari o să curgă apă pe jos.

   Răspunde
 2. Am centrala Ariston Alteas One si un timp a apărut lipsă flacăra in timp ce apa curgea, sau pornea cu zgomot, am resetat si acuma apare recunoastere dispozitiv si nu mai pot apasă pe nimic, dar căldura si apa calda merg. E stricat ceva pe parte electronică? a fost schimbată placa din cauza tensiunii de curent si am pus stabilizator. mulțumesc

  Răspunde
 3. Buna ziua , imi apare pe centrala eroare 101 si imi spune sa apara butonul de resetare , dar nu se intampla nimic ….. am vazut ca la aceasta eroare , spune ce este spune ce este supra reincalzita .
  Ce trebuie sa fac ?
  Multumesc

  Răspunde
  • inchis si scos din priza centrala 10 minute apoi reconectata. Daca nu dispare eroarea, cauta service centrale.

   Dacae ceva electric cel mai porbabil niste componente instabile pe placa electronica a centralei sau probleme cu instalatia electrica din casa sau priza defecta unde e conectata centrala.

   https://engineer.decorexpro.com/ro/otoplenie/kotly/oshibki-gazovogo-kotla-ariston.html#__3

   Eroarea nr. 308. Tipul de cameră de ardere setat incorect. Este necesar să verificați tipul de cameră de ardere instalată în meniu. Dacă problema nu este rezolvată, atunci poate fi instalată cheia EEPROM greșită sau placa de bază este defectă.

   Răspunde
 4. Buna ziua ,am o centrala ariston clas Evo
  Din păcate după instalare ea fiiind pusă înainte in funcțiune display-ul nu indica Nimik ca și cum nu ar fi curent ,am probat circuitul de intrare electric este curent .Ma puteți ajuta?

  Răspunde
  • Am aceeași eroare Centrala Ariston Eroare A91 , nu mai încălzește apa curenta si nici cea din calorifere, chiar și după reset intra la scurt timp in aceeași eroare, știe CNE a ce este de făcut ??

   Răspunde
 5. A o cntrala ARISTON EGIS PLUS imi apare Err SP 3, am incercat sa aps areseta dar cand apas butonul nu se aprinde ,rosu ce problema credeti ca as puteab avea. pe caldura si apa calda cand ajunge la temeoratura setata apare Err SP3. Multumesc anticipat

  Răspunde
 6. La centrală mi-a apărut Avertizare ventilator,am scos cablul de alimentare și am pornito ,acum nu-mi mai arată eroare care să fie cauza?

  Răspunde
 7. Salutare,
  Va deranjez cu o intrebare.
  Posed o ALTEAS ONE si pe termostatul ARISTON CUBE NET imi arata urmatorul mesaj:
  verificati interfata generatorului. Am cautat pe tot internetul dar nu gasesc nicio explicatie. Daca aveti un raspuns va multumesc anticipat.

  Răspunde
 8. Centrala ariston Alteas nu imi afiseaza temperatura interioara desi pe sensys afiseaza. Daca dau pe termoreglare si selectez 2 numai sonda de interior imi da cod 411 senzor de camera 1 indisponibil. Poti sa ma ajuti cu ceva?

  Răspunde
 9. La un Ariston clas premium am urmatoarea situatie: dupa cateva minute de functionare creste temperatura peste 60 grade, se opreste flacara si recircula pana la 30 grade. Apare pe display un c mic urmat de temp. Dupa aceea porneste din nou si isi face ciclul. Am curatat filtrul y dar inutil. Ce sa fac?

  Răspunde
 10. Buna seara,
  Ieri, m-am trezit, iar centrala mea Ariston nu mai functiona si afisa codul 6P2. Am deschis apa calda si a pornit iar. Pana vine instalatorul e periculos sa functioneze?

  Răspunde
 11. Bună seara, am o problema cu centrala dimineața mam trezit și centrala nu mai functiona. Îmi scrie pe display recunoaștere dispozitiv cu o lumină mai slabă și nu merge să îi dau reset…

  Răspunde

Lasă un comentariu