Coduri eroare centrala Ariston

Centralele termice pe gaz Ariston sunt printre cele mai populare din lume, iar acest lucru se datoreaza fiabilitatii lor, eficientei si rezistentei in timp. Ariston este un producator italian care se axeaza in special pe sisteme de incalzire.

Cand ecranul centralei afiseaza un cod de eroare Ariston, atunci ceva nu functioneaza in parametri stabiliti de producator.. In cele ce urmeaza te vom ajuta sa descoperi problema si poate-poate sa o si rezolvi.

Coduri eroare centrala Ariston – semnificatie

Circuitul Primar
1 01 Temperatura excesiva
1 03Circulatie insuficienta
1 04
1 05
1 06
1 07
1 08Lipsa de apa (necesara umplerea)
1 10Circuit deschis/ Scurtcircuit sonda tur încalzire
1 12Circuit deschis/ Scurtcircuit sonda retur încalzire
1 14Circuit deschis/ Scurtcircuit sonda externa încalzire
1 16Termostat pardoseala deschisa
1 18Problema la sonda circuit primar
1 P1Semnalare circulatie insuficienta
1 P2
1 P3
Circuitul Sanitar
2 05 Sonda de integrare acm circuit deschis
Partea Electronica interna
3 01Eroare Display EEPR
3 02GP-GIU eroare de comunicare
3 03Eroare placa electronica
3 04Prea multe RESET
3 05Eroare placa principala
3 06Eroare placa principala
3 07Eroare placa principala
3 P9Intretinere programata – chemati asistenta tehnica
Partea Electronica externa
4 11Senzor de camera 1 indisponibil
4 12Senzor de camera 2 indisponibil
4 13Senzor de camera 3 indisponibil
Aprindere si Detectare
5 01Lipsa flacara
5 02Detectare flacara cu valva gaz închisa
5 04Detasare flacara
5 P1Prima încercare de aprindere esuata
5 P2Prima încercare de aprindere esuata
5 P3Detasare flacara
Alimentare cu aer – Evacuare gaze ardere
6 10Sonda termofuzibila deschisa
6 12Viteza ventilator insuficienta

Aceste coduri de erori Ariston sunt valabile pentru toata gama One, adica pentru Ariston Clas One, Ariston Cares, Ariston Alteas One, Ariston Genus One si asa mai departe.

Dupa cum se vede in tabel, prima cifra a fiecarui cod de eroare centrala Ariston indica grupul/zona de unde a intervenit problema.

Unele din erori pot fi rezolvate cu un simplu Reset. Insa in functie de specificatia fiecarei erori Ariston, poti face anumite verificari in vederea rezolvarii, dupa cum voi scrie in cele ce urmeaza.

Nu uitati sa faceti verificarea centralei la fiecare 2 ani, lucru care trebuie facut doar de catre firme autorizate. Cei de la Ariston au o lista de colaboratori, astfel incat sa puteti beneficia de garantie si dupa interventiile de verificare. Introduceti AICI orasul dvs si vi se va afisa o lista cu toti colaboratorii Ariston din orasul dvs.

Aici puteti vedea topul cu cele mai bune centrale termice pe gaz

Cele mai comune erori centrala Ariston si rezolvarea lor

Eroare 108 la centrala Ariston – Apare fiindca nu este presiune in sistem. Efectiv trebuie sa mai adaugam apa in instalatie incat sa creasca presiunea. Acest lucru se face foarte simplu rotind de butonasul albastru de sub centrala. Presiunea va creste in primele secunde in care incepeti sa invartiti de butonas. O presiune corecta este de 1,1-1,5 bari cand centrala este oprita. Adica cand nu sunt calde caloriferele.

Eroare 501 la centrala Ariston – care indica lipsa flacarii. Atunci primul lucru pe care il facem este sa verificam la aragaz daca este gaz. cel mai probabil nu este gaz pe conducta insa cand va reveni gazul va functiona si centrala.

Erorile Ariston 607, 609, 6P1 si 6P2 arata probleme ale prestostatului de evacuare gaze. Se recomanda chemarea unui instalator/ tehnician autorizat.

Celelalte erori sunt mai complexe si necesita interventia unor specialisti.

Centrale Ariston – pareri

Probleme cu erori la centrale apar la fiecare producator, nu conteaza ca e Ariston, Vaillant sau Immergas. Cel mai important este sa le rezolvam si sa beneficiem de functionalitatile centralei din nou.

Centralele Ariston sunt centrale bune, recunoscute pe plan mondial pentru eficienta lor. Cei de la Ariston sunt cunoscuti de asemenea si pentru inovatie si tehnologiile incastrate centralelor termice, astfel avem centrala Ariston Alteas One – una din cele mai scumpe centrale termice pe gaz, dar si una din cele mai eficiente din toate punctele de vedere. Alteas One este in gama de top, insa avem si centralele din clasa de mijloc precum Ariston Clas One, Genus One sau Ariston Cares care se gasesc la un pret decent si exceleaza prin eficienta energetica, dar si prin alte specificatii, fata de ce se mai gaseste pe piata.

Astfel, daca va intrebati daca se merita sa cumparati o centrala Ariston, raspunsul este cu siguranta Da.

Detineti o centrala Ariston? Ati intampinat probleme? Daca da, cum le-ati rezolvat? Impreuna ne putem face viata mai usoara.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un comentariu