Noile clase energetice

Din martie 2021 s-au introdus noile clase energetice pentru electrocasnice conform regulilor UE. Daca inainte clasele energetice puteau fi clasificate de la A+++ la D, acum s-au scos clasele cu Plus (A+, A++, A+++)care creeau confuzie si s-au adaugat alte 3: E, F si G. Dar pe langa schimbarea literelor in sine, noile etichete energetice sunt mai informative si vin si cu un cod QR.

Ce este eticheta energetica?

Eticheta energetica determina gradul de eficienta si de consum al unui produs. Aceasta contine denumirea producatorului, modelul, clasa de eficienta energetica, consumul de apa si curent si alte detalii specifice fiecarui produs in parte.

Ce este clasa energetica?

Clasa energetica ne arata consumul de energie electrica al unui produs. Dupa noile regului, clasele energetice sunt de la A la G, unde un produs cu clasa energetica A are cel mai mic consum de energie electrica.

Clasele energetice A, B si C sunt considerate clase energetice bune, cu consum redus de energie. Iar aparatele electrocasnice care se incadreaza in clasele energetice D, E, F, G sunt mari consumatoare de energie electrica. Rezulta astfel ca cea mai buna clasa energetica este clasa A.

Noile clase energetice se aplica doar la urmatoarele produse:

Urmand ca in anul 2022 sa fie revizuite si eventual sa li se aplice noile clase energetice si hotelor, cuptoarelor si uscatoarelor de rufe.

Pentru a fi la curent cu noile modificari, puteti vizita site-ul Ministerului Energiei.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un comentariu