Cele mai bune masini de spalat rufe

Masina de spalat rufe este un produs indispensabil in orice gospodarie, fie ca e vorba de masina automata, manuala, cu incarcare verticala sau frontala. In vederea alegerii celei mai bune masini am alcatuit un top cu cele mai bune masini de spalat rufe tinand cont de calitate, pret si eficienta.

Samsung WW70TA046AX/LE

cea mai buna masina de spalat rufe

Cea mai scumpa

7 kg

1400 rpm

72 dB

Clasa B

LG F2WN2S6N4E

cea mai buna masina de spalat rufe LG

Cea mai buna SLIM

6,5 kg

1200 rpm

73 dB

Clasa E

​Cum alegem cea mai buna masina de spalat rufe?

Pentru majoritatea dintre noi, bugetul este factorul decisiv in alegerea electrocasnicelor, doar ca odata stabilit bugetul sunt o multime de alti factori de care trebuie sa tinem cont pentru a face alegerea potrivita, dupa cum urmeaza:

Capacitatea de spalare. Masinile de spalat au o capacitate intre 5 si 9 kg si in general cu cat este mai mare, cu atat mai bine, doar ca si pretul este influentat de acest aspect. Se tine cont de capacitatea masinii de spalat rufe in functie de membrii familiei, fiindca daca sunt multe persoane in familie, atunci ne dorim sa avem o masina mai incapatoare.

Dimensiunile masinii. Multi avem un loc prestabilit unde vom pune masina de spalat, astfel ca dimensiunile sunt un factor important. Exista masini de spalat slim, care pot fi incorporate in orice tip de mobilier, dar sunt si masini voluminoase care cu greu pot fi inserate in spatiile prestabilite. Cu toate acestea exista niste dimensiuni standard, medii, care se regasesc la majoritatea masinilor de spalat.

Clasa energetica – consumul efectiv de energie electrica si de apa al masinii. Cu totii vrem ca masina sa consume cat mai putin, ca pe termen lung sa iesim in castig din punct de vedere financiar.

Nivelul de zgomot. O masina silentioasa poate fi folosita in orice parte a zile sau a noptii fara a crea disconfort. Si acest aspect este direct proportional cu pretul.

Programele de spalare sunt de asemenea importante. Multi ne dorim masini care sa aiba si programe scurte, si programe pentru haine delicate.

Rotatiile pe minut sunt un factor orientativ din punctul meu de vedere. Fiindca daca are mai multe rotatii nu vad prea mare avantaj. Ca idee, cu cat sunt mai multe rotatii pe minut, cu atat hainele ies mai uscate, dar totodata un numar prea mare de rotatii pe minut contribuie la deteriorarea hainelor. Se gasesc masini de spalat si cu 1400 rotatii pe minut, insa recomandarea mea este ca hainele sa fie stoarse la 800 – 1000 rotatii pe minut, astfel avand garantia ca nu se vor deteriora. Programul de centrifugare doar mai scurge apa din ele, nu le usuca efectiv. Pentru uscare sunt aceste uscatoare de rufe.

Tipul masinii – cu incarcare frontala sau verticala. In functie de spatiul in care urmeaza sa fie amplasata masina, unii dintre noi prefera masina cu incarcare pe deasupra, altii cu incarcarea hainelor prin partea laterata-fata.

Producatorul. Pe langa faptul ca unii sunt fani inraiti ai anumitor producatori de electrocasnice si tind sa cumpere produse doar de la acel producator, exista totusi si diferente de calitate si pret pentru fiecare in parte. Unii sunt mai “patrioti” si aleg brand-uri autohtone precum Arctic, Albatros, altii aleg Samsung, Whirpool, Beko, Electrolux, Bosch etc mizand pe anumite puncte forte ale acestora. Dar ideea generala este ca: cu cat o masina de spalat rufe este mai scumpa, cu atat are mai multe functii si aspecte pozitive, indiferent de producator.

Tehnologia evoluand, de cativa ani au aparut si masinile de spalat rufe cu uscator. Acestea arata ca masinile normale, dar au si o componenta diferita si functia de uscare prin incalzire. Astfel ca atunci cand scoti rufele, le scoti direct uscate. Sunt mai sucmpe decat masinile de spalat normale, dar mai ieftine decat uscatoarele simple, care dau un randament mai bun.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un comentariu