Cele mai bune masini de spalat rufe cu uscator

Acasa » Electrocasnice » Masini de Spalat si Uscatoare » Cele mai bune masini de spalat rufe cu uscator

Masinile de spalat rufe cu uscator par a fi cea mai buna optiune cand vine vorba de alegerea unei masini de spalat, fiindca nu iti mai trebuie 2 produse separate(masina + uscator) si in cele din urma scoti hainele uscate intr-un timp destul de scurt. Cu toate acestea, nu toate masinile de spalat rufe cu uscator sunt intr-adevar eficiente, nereusind sa ajunga la randamentul unei masini de spalat si a unui uscator luate separat. Cu toate acestea, exista o serie de masini de spalat rufe cu uscator Premium care sunt eficiente in ambele procese, doar ca si pretul acestora este pe masura.

Top 3 cele mai bune masini de spalat cu uscator:

Haier HWD120-B14979-S

cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator Haier

Cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator

12 kg / 8 kg

1400 rpm

72 dB

Clasa A

AEG L8WBE68SI

masina de spalat cu uscator AEG

O masina buna si eficienta

8 kg / 4 kg

1600 rpm

72 dB

Clasa D

Ce sunt masinile de spalat rufe cu uscator?

Masinile de spalat cu uscator arata ca masinile conventionale, doar ca au si uscator de rufe cu condensare incorporat. Sunt la fel de eficiente precum uscatoarele clasice doar ca astfel vei beneficia de mai mult spatiu in incapere si mai putina munca, nemaifiind nevoiti sa scoate hainele din masina de spalat si sa le punem in uscator.

Cum functioneaza masinile de spalat cu uscator?

Procesul de spalare este ca si la masinile clasice, doar ca dupa ce s-a finalizat procesul de spalare si centrifugare, incepe procesul efectiv de uscare. Uscarea se face prin incalzirea aerului si extragerea umezelii din cuva.

Avantajele unei masini de spalat rufe cu uscator

  • Marele avantaj este dat chiar de denumirea masinii si anume, ca la final veti scoate hainele gata uscate astfel incat pot fi imbracate. Acest lucru este cu adevarat posibil folosind produse Premium, mai exact, folosind cele mai bune masini de spalat rufe cu uscator, precum cele prezentate in aceasta pagina.
  • Puteti spala fara sa uscati si puteti usca fara sa o folositi si la spalare.
  • Functiile de spalare si uscare sunt mult mai diversificate, insa la majoritarea acestor produse se pot personaliza atat programele de spalare, cat si cele de uscare.
  • Mirosurile neplacute dispar. Daca se intampla sa uitati hainele in masina clasica, exista riscul ca acestea sa prinda un miros neplacut din cauza umezelii. La acest tip de masina, indiferent cat ai uitat hainele inauntru, nu vor capata miros neplacut, fiindca mare parte din umezeala a fost deja extrasa de uscator.
  • Filtru de scame – in procesul de uscare se extrag si scamele, astfel ca hainele vor fi mai putin scamosate dupa procesul de uscare, fata de cum ar fi iesit dupa spalarea cu o masina clasica.
  • Daca rufele sunt scoase imediat dupa ce se termina ciclul de uscare, acestea pot fi gata de purtat sau impaturit, nefiind necesara calcarea. Dar aici tine mult si de masina aleasa, caci nu se comporta toate la fel.

Minusuri – Dezavantaje

  • O masina de spalat cu uscator este mai putin eficienta decat un uscator de rufe clasic in general. Adica procesul de uscare al hainelor poate dura mai mult si nu vor iesi la fel de uscate ca la un uscator de rufe conventional, iar spalarea in sine a hainelor se poate dovedi a fi mai ineficienta. Asta se intampla la majoritatea masinilor de spalat rufe cu uscator, insa nu si in cazul celor prezentate in topul nostru. Produsele prezentate aici sunt produse premium, care sunt si scumpe, dar sunt si foarte bune atat in procesul de spalare, cat si in procesul de uscare. Am facut un top si cu cele mai bune uscatoare de rufe daca va intereseaza sa le achizitionati separat.
  • Timpul de uscare poate fi destul de incomod pentru unii. In functie de tipul hainelor, dar mai ales de cantitatea indrodusa in masina, timpul de uscare poate varia de la 45 minute la 7 ore. Un program intreg de spalare + uscare poate varia de la 3 la 9 ore. Insa toate acestea pot fi personalizate in functie de cantitatea de haine si tipul lor, astfel ca in cele din urma putem ajunge sa avem hainele spalate si uscate in 3-4 ore.

Alegerea unei masini de spalat rufe cu uscator

Pentru a alege cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator, trebuie sa avem in vedere cateva aspecte de baza, astfel, le-am listat in cele ce urmeaza in functie de importanta lor:

Capacitatea de spalare si capacitatea de uscare. Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat si pretul este mai ridicat in general, dar si masina mai voluminoasa. Trebuie avut grija la acest aspect fiindca in general difera capacitatile destul de mult de la producator la producator. Iar pentru ca haine sa iasa si curate, dar si uscate, trebuie respectate recomandarile de spalare.

Viteza de centrifugare – adica rotatiile pe minut. Incep de la 1000 rpm si gasim masini cu 1600 rpm.

Programele de spalare – Pentru multe gospodine, programele sunt factorul decisiv in alegerea masinii de spalat cu uscator. Fiindca sunt anumite masini cu programe putin ciudate…sau nepotrivite pentru stilul nostru de viata. Ca exemplu, daca masina spala 4 ore si apoi uscarea mai dureaza 8 ore, nu este tocmai imbucurator faptul ca abia dupa 12 ore de functionare ai hainele curate si uscate.

Eficienta energetica – Fiindca masina de spalat rufe cu uscator va fi conectata la priza mult mai mult decat o masina de spalat conventionala, atunci consumul de energie este un factor important. In general, cu cat clasa energetica este mai buna, cu atat si pretul este mai mare.

Inainte de a face o astfel de achiztie, mai trebuie mentinut faptul ca exista oarecum doua tipuri de masini de spalat cu uscator: masinile Super Premium care au un pret foarte ridicat, intre 7000 si 12 000 ron si masinile uzuale, cu preturi intre 1800 – 4000 lei. Desi parerile sunt impartite, din punctul meu de vedere nu prea se argumenteaza o diferenta asa de mare de pret, chiar daca la cele foarte scumpe poate ai anumite functii in plus si cumva ai o baza ca durata de viata este mai mare. Insa cum oamenii sunt diferiti, bugetele sunt diferite, fiecare isi gaseste produsul dupa dorintele, nevoile si mofturile sale.

Fiindca simt ca topul meu este incomplet fiindca nu am inclus o masina foarte buna, o voi descrie putin in continuare, fiind de asemenea o achizitie de luat in considerare, cu un buget mediu.

De stiut!

Pentru ca o masina de spalat sa functioneze corect este foarte important sa respectam indicatiile producatorului cu privire la kilogramele de haine puse la spalat sau uscat. De asemenea, pentru a evita zgomotele neplacute sau zgomotele prea puternice efectiv, aveti grija ca masina sa fie foarte bine pozitionata, sa nu joace deloc. Exista niste amortizoare special create pentru asa ceva, care se pun sub piciorusele masinii. Cu siguranta iti vor face viata mai placuta si te vor scapa de zgomotele produse de masina de spalat in centrifugare.

Care este cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator?

Datorita specificatiilor superioare, cat sia aparerilor altor utilizatori, noi consideram ca cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator este Haier HWD120-B14979-S.

Pot trece direct la sucarea hainelor dupa ce au fost spalate?

Daca hainele din cuva se incadreaza in greutatea maxima admisa de programul de uscare, da, puteti trece direct la uscare. Daca nu, ar trebui sa mai scoateti cateva haine pentru a permite uscatorului sa usuce hainele corespunzator.

Actualizat la data de 21 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Lasă un comentariu