Cel mai bun uscator de rufe

In cele ce urmeaza va vom prezenta un top cu cele mai bune uscatoare de rufe electrice. Topul este in facut in functie de raportul calitate / pret si axandu-ne pe functionalitatile si eficienta fiecarui uscator in parte

9 Cele mai bune uscatoare de rufe:

Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

cel mai bun uscator electrolux

Cel mai bun uscator

8 kg

12 programe

66 dB

Clasa A+++

Uscator de rufe AEG T8DEA68S

cel mai bun uscator AEG

Cel mai scump

8 kg

1400 rpm

65 dB

Clasa A+++

Bosch WTX87M90BY

cel mai bun uscator Bosch

4

9 kg

15 programe

62 dB

Clasa A++

Samsung DV80TA020TT/LE

uscator rufe samsung

6

8 kg

14 programe

65 dB

Clasa A++

Electrolux PerfectCare700

uscator rufe electrolux perfect care 700

7

8 kg

12 programe

66 dB

Clasa A+

Heinner HCD-V804B

uscator heinner

cel mai ieftin

8 kg

15 programe

66 dB

Clasa B

Precum si in cazul masinilor de spalat, la fel si la uscatoare exista o serie de producatori premium care au preturi foarte ridicate, precum Miele, AEG, dar totodata regasim si producatorii „medium range” cu produse care nu sunt folosite neaparat in scopuri industriale. Astfel avem produsele de uz casnic de la firme precum Electrolux, Samsung, LG, Beko, Whirpool, Bosch etc. care isi fac treaba foarte bine si se regasesc la preturi decente.

Tipuri de uscatoare de rufe electrice

  1. Uscator de rufe cu pompa de caldura
  2. Uscator de rufe cu condensare

Uscatoarele cu pompa de caldura reprezinta generatia noua. Acestea sunt putin mai voluminoase decat cele in condensare, insa au un consum de energie mult mai mic. Astfel pe termen lung iesi mai castigat.

Uscatoarele de rufe in condensare sunt cele din generatia veche dar care se gasesc si azi in comert fiindca au anumite avantaje, precum: ocupa spatiu mai putin, sunt mai ieftine …si sunt destul de cerute pe piata din Romania.

De ce mi-ar trebui un uscator de rufe?

Multi dintre noi nici nu vad intrebuintarea unui uscator de rufe electric, fiindca noi suntem obisnuiti de la parinti ca dupa ce scoti hainele din masina de spalat, le intinzi pe sarma in balcon sau in baie si astepti sa se usuce. Sa nu mai spun ca de cand au aparut masinile de spalat cu centrifuga, deja ni se parea ca hainele erau aproape uscate… ce sa mai vorbim! Insa in fapt lucrurile stau putin diferit, chiar daca masina are program de centrifugare, hainele nu ies tocmai uscate, iar acestea trebuie intinse undeva unde sa se poata usca in voie. Asadar revenim la intrebare: de ce mi-ar trebui sa cumpar cel mai bun uscator rufe electric?

  • Pentru ca usuca hainele. Efectiv scoti hainele uscate si le bagi direct in dulap.
  • Pentru ca le scoate catifelate si nu sunt botite. Cand este vorba de tricouri polo, pantaloni sau lucruri de uz general, hainele nici nu mai trebuie calcate.
  • Pentru ca extrage toate scamele, praful si parul din imbracaminte. Un uscator de rufe bun are un filtru in care se aduna toate scamele, tot ce e in plus pe o haina si o sa ramaneti uimiti cata mizerie se aduna dupa un proces de uscare.
  • Pentru ca nu trebuie sa mai stam cu hainele intinse in casa 1-2 zile pana se usuca. Nu toti dintre noi beneficiaza de balcon sau o baie voluminoasa unde sa poata intinde rufele iarna, astfel ca suntem nevoiti sa le intindem pe un uscator in sufragerie sau in vreo camera de prin casa. Alegand cel mai bun uscator de rufe din topul nostru, dupa uscare hainele vor putea fi puse direct in dulap.

Cum alegem cel mai bun uscator de rufe?

Capacitatea de uscare este un factor important. Aceasta variaza de la 5 la 10 kg. Cu cat avem o familie mai numeroasa, cu atat si capacitatea uscatorului ar trebui sa fie mai mare.

Numarul si diversitatea programelor de uscare reprezinta de asemenea un factor important. Cu totii ne-am dori ca hainele sa iasa uscate intr-un timp cat mai scurt, iar in programele prestabilite ale uscatorului sa se gasesasca o varietate de tipuri de haine cu programele aferente pentru uscare.

Modul de uscare este de asemenea important. Cum am spus si mai sus, exista uscatoare cu uscare in condensare si cu uscare folosind o pmpa de caldura. Cele din urma sunt mai eficiente si mai scumpe.

Pretul este un factor decisiv pt fiecare dintre noi. Se gasesc uscatoare de rufe electrice bune si la un pret de 1400 lei, dar si la 7000 lei. In functie de compormisurile pe care alege fiecare sa le faca si de nevoile fiecaruia.

Brandul este de asemenea un factor decisiv care influenteaza pretul final. Sunt uscatoarele Premium precum Miele sau AEG care nu scad sub 5000 ron si sunt cunoscute pentru eficienta si durabilitatea lor. Apoi sunt uscatoarele normale, durabile care variaza ca pret intre 2000 – 4000 ron, unde incadram branduri precum Bosch, Samsung, LG, Electrolux, Whirpool, Beko, Indesit etc. Si mai sunt si cele din gama mica, de la producatori mai putin cunoscuti care incearca sa intre pe piata prin preturile mici si tehnologii noi, precum Heinner, Arctic, Candy etc.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un comentariu