Cel mai bun uscator de rufe

Acasa » Electrocasnice » Masini de Spalat si Uscatoare » Cel mai bun uscator de rufe

In cele ce urmeaza va vom prezenta un top cu cele mai bune uscatoare de rufe electrice. Topul este facut in functie de raportul calitate / pret si axandu-ne pe functionalitatile si eficienta fiecarui uscator in parte. Un uscator de rufe independent usuca mai bine hainele, le protejeaza mai bine si va avea o durata de viata mai mare fata de o masina de spalat cu uscator.

9 Cele mai bune uscatoare de rufe:

Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

cel mai bun uscator electrolux

Cel mai bun uscator

8 kg

12 programe

66 dB

Clasa A+++

Uscator de rufe AEG T8DEA68S

cel mai bun uscator AEG

Cel mai scump

8 kg

1400 rpm

65 dB

Clasa A+++

Bosch WTX87M90BY

cel mai bun uscator Bosch

Cel mai bun uscator de la Bosch

9 kg

15 programe

62 dB

Clasa A++

Samsung DV80TA020TT/LE

uscator rufe samsung

Raport Pret/Calitate bun

8 kg

14 programe

65 dB

Clasa A++

Electrolux PerfectCare600

uscator rufe electrolux perfect care 700

Cel mai bun uscator in condensare

8 kg

12 programe

66 dB

Clasa A+

Heinner HCD-V804B

uscator heinner

Uscator ieftin si bun

8 kg

15 programe

66 dB

Clasa B

Precum si in cazul masinilor de spalat, la fel si la uscatoare exista o serie de producatori premium care au preturi foarte ridicate, precum Miele, AEG, dar totodata regasim si producatorii “medium range” cu produse care nu sunt folosite neaparat in scopuri industriale. Astfel avem produsele de uz casnic de la firme precum Electrolux, Samsung, LG, Beko, Whirpool, Bosch etc. care isi fac treaba foarte bine si se regasesc la preturi decente.

Tipuri de uscatoare de rufe electrice

  1. Uscator de rufe cu pompa de caldura
  2. Uscator de rufe cu condensare

Uscatoarele cu pompa de caldura reprezinta generatia noua. Acestea sunt putin mai voluminoase decat cele in condensare, insa au un consum de energie mult mai mic. Astfel pe termen lung iesi mai castigat.

Uscatoarele de rufe in condensare sunt cele din generatia veche dar care se gasesc si azi in comert fiindca au anumite avantaje, precum: ocupa spatiu mai putin, sunt mai ieftine …si sunt destul de cerute pe piata din Romania.

De ce mi-ar trebui un uscator de rufe?

Multi dintre noi nici nu vad intrebuintarea unui uscator de rufe electric, fiindca noi suntem obisnuiti de la parinti ca dupa ce scoti hainele din masina de spalat, le intinzi pe sarma in balcon sau in baie si astepti sa se usuce. Sa nu mai spun ca de cand au aparut masinile de spalat cu centrifuga, deja ni se parea ca hainele erau aproape uscate… ce sa mai vorbim! Insa in fapt lucrurile stau putin diferit, chiar daca masina are program de centrifugare, hainele nu ies tocmai uscate, iar acestea trebuie intinse undeva unde sa se poata usca in voie. Uscatorul de rufe electric mai este cunoscut de multi drept masina de uscat rufe. Asadar, revenim la intrebare: de ce mi-ar trebui sa cumpar cel mai bun uscator rufe electric?

  • Pentru ca usuca hainele. Efectiv scoti hainele uscate si le bagi direct in dulap.
  • Pentru ca le scoate catifelate si nu sunt botite. Cand este vorba de tricouri polo, pantaloni sau lucruri de uz general, hainele nici nu mai trebuie calcate.
  • Pentru ca extrage toate scamele, praful si parul din imbracaminte. Un uscator de rufe bun are un filtru in care se aduna toate scamele, tot ce e in plus pe o haina si o sa ramaneti uimiti cata mizerie se aduna dupa un proces de uscare.
  • Pentru ca nu trebuie sa mai stam cu hainele intinse in casa 1-2 zile pana se usuca. Nu toti dintre noi beneficiaza de balcon sau o baie voluminoasa unde sa poata intinde rufele iarna, astfel ca suntem nevoiti sa le intindem pe un uscator in sufragerie sau in vreo camera de prin casa. Alegand cel mai bun uscator de rufe din topul nostru, dupa uscare hainele vor putea fi puse direct in dulap.

Cum alegem cel mai bun uscator de rufe?

Capacitatea de uscare este un factor important. Aceasta variaza de la 5 la 10 kg. Cu cat avem o familie mai numeroasa, cu atat si capacitatea uscatorului ar trebui sa fie mai mare.

Numarul si diversitatea programelor de uscare reprezinta de asemenea un factor important. Cu totii ne-am dori ca hainele sa iasa uscate intr-un timp cat mai scurt, iar in programele prestabilite ale uscatorului sa se gasesasca o varietate de tipuri de haine cu programele aferente pentru uscare. Cele mai bune uscatoare de rufe au o varietate mare de programe.

Modul de uscare este de asemenea important. Cum am spus si mai sus, exista uscatoare cu uscare in condensare si cu uscare folosind o pompa de caldura. Cele din urma sunt mai eficiente si mai scumpe.

Pretul este un factor decisiv pt fiecare dintre noi. Se gasesc uscatoare de rufe electrice bune si la un pret de 1400 lei, dar si la 7000 lei. In functie de compormisurile pe care alege fiecare sa le faca si de nevoile fiecaruia.

Brandul este de asemenea un factor decisiv care influenteaza pretul final. Sunt uscatoarele Premium precum Miele sau AEG care nu scad sub 5000 ron si sunt cunoscute pentru eficienta si durabilitatea lor. Apoi sunt uscatoarele normale, durabile care variaza ca pret intre 2000 – 4000 ron, unde incadram branduri precum Bosch, Samsung, LG, Electrolux, Whirpool, Beko, Indesit etc. Si mai sunt si cele din gama mica, low cost, de la producatori mai putin cunoscuti care incearca sa intre pe piata prin preturile mici si tehnologii noi, precum Heinner, Arctic, Candy etc.

Clasa energetica. Chiar si cele mai bune uscatoare de haine au programe destul de lungi. Adica nu dureaza doar 10 minute pentru a usca hainele. Asta inseamna ca noi ar trebui sa urmarim sa aiba un consum bun de energie. Chiar daca pretul de achizitie va fi mai mare, pe termen lung vom avea de castigat.

Sfaturi pentru a folosi corect un uscator de rufe

  • Pentru ca hainele sa iasa curate si fara cute, acestea trebuie scoase la finalul procesului de uscare. Nici mai devreme, nici mai tarziu.
  • Inainte de orice folosire este indicat sa curatam filtrul. Astfel uscarea se va face mai rapid si se vor strange mai usor scamele de pe hainele abia introduse in uscator.
  • Nu supraincarcati uscatorul! Fiindca daca il suprasolicitati, hainele vor iesi sifonate si partial uscate.
  • Ideal ar fi sa grupati hainele in functie de greutate. Adica sa fie articolele de aceeasi marime/categorie. Ca exemplu, un tricou se va usca mult mai repede decat o pereche de blugi.

Intrebari frecvente

Care este cel mai bun uscator de rufe cu pompa de caldura?

Din punctul meu de vedere, Electrolux PerfectCare800 EW8H458B este cel mai bun uscator de rufe cu pompa de caldura. Are un consum redus, o varietate mare de programe de uscare, capacitatede 8kg si se gaseste la un pret rezonabil.

Cat consuma un uscator de rufe?

Fiecare uscator are scris pe eticheta ce putere dezvolta. Acea putere este de fapt consumul in sarcina maxima. Puterea variaza intre 2000 – 4000 Watti. Asta se traduce intre 2 si 5 kwh. Acum, in Ianuarie 2023, pretul unui kwh este de 0,68 RON, incluzand si subventia de la stat. Asta inseamna ca pentru o ora de uscare, chiar si cele mai bune uscatoare de rufe consuma intre 1,4 si 2,72 Lei.

Actualizat la data de 21 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

2 comentarii la „Cel mai bun uscator de rufe”

Lasă un comentariu