Cel mai bun fier de călcat

Acasa » Electrocasnice » Aparate de Calcat » Cel mai bun fier de călcat

Uneori călcarea unei cămăși poate fi o activitate destul de solicitantă, mai ales pentru cei care nu dispun de un fier de călcat de calitate. Pentru că acest electrocasnic are o importanță foarte mare în orice locuință, având în vedere că poate fi utilizat zi de zi, este important să fie ales cel mai bun fier de călcat, în funcție de preferințele și de nevoile din familie.

Pentru a-i ajuta pe toți cei care se află în căutarea unui produs bun, vor fi prezentate în continuare informații importante, dar și un top al celor mai bune fiare de călcat la ora actuală.

Tefal FV9844E0

cel mai bun fier de calcat de pe piata

Cel mai bun fier de calcat

3200 W

Talpa Durilium

Star-Light Ultra SIS-3036

fier de calcat ieftin

Cel mai ieftin, dar bun

3000 W

Talpa Ceramica

De ce să cumperi cel mai bun fier de călcat?

În familiile cu copii, dar și în cele în care este nevoie de o ținută perfectă în fiecare zi la job, un fier de călcat bun este un obiect indispensabil. De ce? Pentru că, după cum se știe, călcatul hainelor pare o activitate ușoară pentru majoritatea oamenilor, însă rezultatele nu sunt întotdeauna cele dorite: cămășile se încăpățânează să aibă un aspect șifonat chiar și după ce s-a insistat cu fierul de călcat peste ele, iar bluzele din materiale mai prețioase pot fi deteriorate.

Nu, nu este nevoie de cursuri speciale de călcat și nici măcar de un timp îndelungat pentru această activitate! Rezultatele foarte bune apar atunci când sunt folosite fiare de călcat de calitate: timpul alocat acestei activități se reduce substanțial, toate hainele se calcă ușor, existând chiar și temperaturi presetate pentru anumite tipuri de țesături, iar aspectul final este unul care-i va face pe mulți să exclame: „Ce bine că am cumpărat acest produs!”.

Cele mai bune fiare de călcat! Recomandări!

1. Fier de călcat Tefal Ultimate Pure
cel mai bun fier de calcat
Acest model este unul care va merge direct la sufletul celor care calcă frecvent și își doresc să termine activitatea repede, cu rezultate excelente. Puterea de 3200W, aburul variabil de până la 60 de grame pe minut, precum și jetul de abur de până la 250 de grame pe minut spun totul despre relația acestui fier puternic cu toate cutele de pe materiale: sunt dușmani declarați!

Fierul de călcat Tefal Ultimate Pure are o talpă specială, realizată prin tehnologia Durilium AirGlide, care asigură o alunecare perfectă, iar aburul este distribuit uniform pe toată suprafața sa. Dispune de un înveliș catalitic Autoclean, ce a fost inventat de Tefal. Acest înveliș ajută la curățarea tălpii, astfel încât să rămână în stare foarte bună o perioadă mare de timp.

Un aparat de călcat este cu adevărat eficient atunci când se adaptează fiecărui tip de material cu care intră în contact. Evident, este și cazul acestui model, care, permite selectarea temperaturii în funcție de țesătură, își ajustează cantitatea de abur automat, pentru a fi evitate probleme precum arderea sau deteriorarea hainelor, perdelelor, lenjeriilor etc.

Funcțiile de care dispune acest model sunt unele care vin în completarea unei experiențe desăvârșite a călcatului: funcția de antipicurare (care elimină scurgerile de apă și de apariție a petelor), oprire automată, rezervor de apă cu capacitate generoasă, de 350 ml, protecție împotriva calcarului, datorită noii tehnologii exclusive Micro-Calc Filter. Il consideram a fi cel mai bun fier de calcat datorita raportului foarte bun calitate/pret.
Click pt Pret + alte Detalii
2. Fier de călcat Philips Azur cu talpă SteamGlide Plus
cel mai bun fier de calcat de la Philips
Adio, cute persistente! Fierul de călcat Philips Azur cu talpă SteamGlide Plus, asigură o călcare ușoară, rapidă și foarte eficientă. Această talpă cu înveliș ceramic, care este cea mai bună de la brandul Philips, asigură o rezistență sporită la zgâriere, glisează excelent și, nu în ultimul rând, este foarte ușor de curățat.

Jetul de abur emis de acest model este de 180 de grame, ce permite pătrunderea rapidă a țesăturii și netezirea instantanee a acesteia. În plus, fierul mai dispune și de un flux de abur continuu de până la 50 de grame pe minut, care este perfectă pentru îndepărtarea cutelor superficiale sau profunde.

Modelul mai este prevăzut și cu un sistem de decalcifiere rapidă care asigură curățarea ușoară și o performanță de durată a aburului.

Puterea sa este de 2400 de watti, ceea ce-l face să se încălzească rapid și să aibă performanțe deosebite, iar tot procesul de călcare se va încheia rapid și fără efort din partea persoanei în cauză, care va aprecia și manevrabilitatea ușoară a aparatului.

Printre funcțiile de mare ajutor ale acestui model de la Philips se mai numără și: sistemul antipicurare, sistemul anticalcar, oprire automată, indicator luminos.
Click pt Pret + alte Detalii
3. Fier de călcat Star-Light Ultra
fier de calcat ieftin
Fierul de călcat Star-Light Ultra este unul accesibil la preț, dar cu rezultate uimitoare. Are o talpă ceramică foarte utilă pentru călcatul rapid, ușor, care aduce plăcere!

Este potrivit pentru orice tip de țesătură și, pe lângă toate aceste avantaje, mai are și un design plăcut.
Funcțiile sale sunt unele care pot fi întâlnite în special la aparatele mai scumpe, prin urmare este cu atât mai bun și de neratat pentru o achiziție: oprire automată, funcție anticalcar, autocurățare sau călcare pe verticală, direct pe umeraș.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale sale este legat de puterea de 3000 de wați, ce-i asigură eficiență sporită în călcarea tuturor tipurilor de țesături și în netezirea tuturor cutelor, chiar și a celor foarte dificile.

De multe ori, cei care calcă și pleacă apoi la serviciu, la facultate sau chiar într-o vacanță, se simt presați la gândul „Oare am uitat fierul de călcat aprins?”. Ei bine, acest stres va dispărea, în cazul modelului Star-Light Ultra, dotat cu oprire automată. Tot datorită acestei funcții, hainele nu se vor arde, chiar daca aparatul va rămâne în poziție orizontală în timpul funcționării, pentru că este programat să se stingă la un anumit interval de timp când se află în această poziție,

Talpa din ceramică permite călcarea materialelor pretențioase, cum sunt mătasea sau poliesterul, fără să se lipească de fier. Este un fier de calcat ieftin si bun.
Click pt Pret + alte Detalii

Cum să alegi cel mai bun fier de călcat in 4 pași simpli:

În ziua de astăzi, pe piață sunt disponibile atât de multe modele, încât oamenii trebuie să se informeze foarte bine înainte de a face o achiziție, pentru a fi siguri că vor avea parte de o experiență plăcută în ceea ce-l privește. Așadar, o regulă principală o reprezintă informarea, iar clienții trebuie să fie atenți la următoarele caracteristici ale unui fier de călcat:

Tipul de talpă

Cea mai importantă parte a unui fier de călcat este talpa, având în vedere că aceasta intră prima în contact cu materialul. Dacă talpa este grea, agață materialul sau îl arde, cu siguranță că nimic altceva nu mai contează, nici măcar prețul mic, fierul va fi unul de evitat. O talpă de calitate trebuie să îndeplinească unele cerințe minime:

 • să alunece ușor pe material;
 • să asigure o frecare minimă;
 • să distribuie căldura într-un mod uniform pe toată suprafața;
 • să fie blândă cu materialul;
 • să asigure o călcare impecabilă, fără cute inestetice.

Sunt mai multe materiale din care se confecționează tălpile. Primul fier de călcat convențional din istorie a avut talpă de fontă și avea o încălzire pe cărbuni. Datorită progresului tehnologic, în ziua de astăzi o persoană care calcă haine nu mai trebuie să dea dovadă de forță pentru a realiza această activitate, materialele întrebuințate fiind unele net superioare;

 • oțelul inoxidabil – peste acest material este aplicată de regulă o pulbere de safir, astfel încât să fie mai alunecarea să fie ușoară, iar aparatul să reziste bine în timp și să se curețe ușor;
 • aluminiul – este un material foarte bun, pentru că este bine lustruit, se încălzește rapid și, pentru că este ușor, se manevrează foarte lejer;
 • învelișul ceramic – este un alt material de bună calitate care acoperă talpa de călcat. Alunecă bine pe țesături, dar materialul este mai fragil, putându-se zgâria ușor;
 • teflonul – fiarele de călcat cu această talpă nu alunecă foarte bine pe material, în comparație cu cele enumerate anterior și, în plus, nu stă bine nici la capitolul durabilitate.

Puterea

Un fier de călcat mai puternic va face față mai multor tipuri de țesături. Puterea unui aparat de acest tip este cuprinsă, de regulă, între 1500 și 3000 de wați. Un fier de călcat de 1500 de wați este recomandat în special pentru călătorii, unul sub 2500 de wați poate fi util pentru familiile mai puțin numeroase, iar cele de 2500 și peste 3000 de wați reprezintă un ajutor important în acele case în care utilizarea lor este foarte frecventă.

Jetul de abur

Și aburul este un criteriu de luat în considerare la achiziția unui fier de călcat. Sunt recomandate în special fiarele de călcat care produc minimum 80 de grame de abur pe minut. Aburul are un rol foarte important în călcarea rapidă, ușoară și mai ales eficientă. Cu ajutorul său, cutele dispar mai repede, iar aspectul materialului va rămâne mult mai fin. Pentru a verifica jetul de aburi, este nevoie să se urmărească:

 • găurile situate pe talpă spun multe despre aburul emis, de aceea se vor analiza numărul, dimensiunea și poziționarea lor. Cu cât numărul lor este mai mare, cu atât jetul va avea un debit mai mare și aburii vor pătrunde mai ușor în țesături;
 • puterea aburului: sunt unele fiare de călcat dotate cu un buton suplimentar pentru abur, care poate să elibereze un jet de 150-250 de grame pe minut, fiind foarte eficiente în cazul cutelor dificile. De asemenea, unele fiare de călcat au și jet de abur vertical, pentru netezirea cutelor de pe jachete, rochii, perdele etc.

Funcții suplimentare

Un alt aspect pe care mulți cumpărători îl vizează la un fier de călcat este reprezentat de funcțiile suplimentare pe care le deține, fie că este vorba de unele care ajută la călcare sau la întreținerea aparatului. Cele mai importante funcții suplimentare la un fier de călcat sunt:

 • funcția de auto-curățare – permite eliminarea apei, a aburului și a tuturor sedimentelor care se acumulează în orificiile pentru abur;
 • funcția anti-calcar – apa utilizată de fierul de călcat poate cauza depuneri de calcar, care, în timp, pot afecta funcționarea fierului. Unele modele dispun de un glisor ce poate fi activat pentru a elimina calcarul;
 • funcția de oprire automată – această funcție este utilă atât în momentul folosirii aparatului – pentru a preveni arderea hainelor, dar și după ce activitatea s-a încheiat, iar fierul a fost uitat aprins. El se va opri automat și atunci când este în poziție verticală, într-un interval care poate varia de la 5 la 15 minute, în funcție de model.

Concluzie

Un aparat de călcat bun este un adevărat ajutor în orice casă, pentru că datorită lui se scurtează timpul destinat acestui tip de activități, iar eforturile vor fi și ele unele mici. Pentru că se manevrează ușor, au funcții precum anticalcar, antipicurare sau oprire automată, fiarele de călcat de calitate superioară devin rapid prieteni care la nevoie se cunosc.

După cum s-a putut observa din enumerarea aparatelor din acest articol, nu este nevoie ca un fier de călcat să fie foarte scump pentru a avea rezultate spectaculoase. Daca va intereseaza cele mai bune statii de calcat, puteti accesa acest link.

Întrebări frecvente

Cum se curăță în mod corect talpa unui fier de călcat?

Fierul de călcat necesită întreținere periodică. Talpa sa trebuie curățată de reziduuri și murdărie, cu produse adecvate tipului de material din care este confecționată. Nu se vor utiliza obiecte metalice sau substanțe abrazive, pentru că acestea vor deteriora talpa.

Ce este funcția de antipicurare la un fier de călcat?

Funcția de antipicurare este una importantă la un aparat de călcat. Datorită ei, călcatul este ferit de petele de apă, care pot pune adevărate probleme în cazul materialelor sensibile.

Actualizat la data de 19 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu