Cea mai bună stație de călcat

Acasa » Electrocasnice » Aparate de Calcat » Cea mai bună stație de călcat

Atunci când își doresc un anumit produs, cu siguranță că oamenii vor ce e actual, cu cea mai bună tehnologie, pentru a se putea bucura de toate avantajele. La fel se întâmplă și în situația în care într-o familie este nevoie de cea mai bună stație de călcat! Oamenii sunt conștienți că achiziționând un produs de top vor avea parte de o experiență superioară din toate punctele de vedere. Până a ajunge în acest punct, însă, este nevoie de o minimă informare în ceea ce privește caracteristicile produselor.

cea mai buna statie de calcatPhilips PerfectCare Elite PlusVerifica Pretul
cele mai bune statii de calcatPhilips PerfectCare 8000Verifica Pretul
statie de calcat philipsPhilips PerfectCare ExpertVerifica Pretul
statie de calcat tefal bunaTefal Express Anti-CalcVerifica Pretul
statie de calcat ieftina daewooDaewoo DSS250Verifica Pretul

Principalele motive pentru care ar trebui sa ne orientam catre cea mai bună stație de călcat

  • În mod categoric, un produs superior este unul care face diferența între un rezultat bun și unul mediocru, mai ales când vine vorba de călcatul rufelor, care este o activitate practicată în orice casă.
  • Pentru ca hainele să arate impecabil, după spălarea și uscarea lor este nevoie să fie îndreptate cutele. De ce este nevoie de o stație de călcat? În primul rând pentru că reprezintă un fier de călcat ultramodern care asigură sesiuni de călcare ușoare, scurte și în condiții de confort maxim pentru utilizatori.
  • Chiar dacă este mai voluminoasă decât un clasic fier de călcat, stația dispune de tehnologii care vor contribui la o netezire profesională a diverselor tipuri de materiale. În plus, se manevrează ușor și protejează țesăturile.
  • Principalul avantaj al său în fața aparatului clasic de călcat îl reprezintă debitul constant de abur puternic. În plus dimensiunea rezervorului asigură ședințe lungi de călcare fără să fie nevoie de reumplere frecventă.

Top cele mai bune stații de călcat! Recomandări:

1. Stație de călcat Philips PerfectCare Elite Plus
cea mai buna statie de calcat
Această stație asigură un călcat ușor, cu abur eliberat automat și fără să implice risc de arsuri. Este o stație foarte bine cotată pe piață, utilizatorii declarându-se încântați de silențiozitatea, alunecarea fină și de călcarea personalizată în funcție de material.

Philips PerfectCare Elite Plus beneficiază de un senzor inteligent DinamiQ, care detectează mișcările fierului și eliberează abur la nevoie. Astfel că nu va fi nevoie de setarea temperaturii, iar arsurile vor fi evitate.
Stația este ideală și pentru călcarea verticală, datorită greutății reduse a fierului și a jetului puternic de abur. Astfel că poate fi utilizată pentru a îndepărta cutele de pe rochii, chiar pe umeraș, a perdelelor și draperiilor.

Caracteristicile tehnice importante sunt următoarele: putere – 2700 W, rezervor de apă de 1,8 litri, cu o presiune maximă a jetului de abur de 8 bari, un debit de 165 grame pe minut, iar debitul jetului de abur este de 600 grame pe minut.

Are mai multe funcții utile, printre care și Easy De-Calc Plus – care colectează calcarul în mod regulat și informează utilizatorul când trebuie golit. Deși este considerată de mulți cea mai bună stație de călcat Philips, faptul ca are un preț ridicat o face să nu fie chiar așa de populară.
Pret eMAG
2. Stație de călcat Philips PerfectCare 8000
cele mai bune statii de calcat
Fierul de călcat al acestei stații se adaptează automat materialului pe care trebuie să-l netezească și eliberează abur în funcție de cât de repede este mișcat pe acesta. Nu va mai fi nevoie de sortarea hainelor înainte de călcat, pentru că aparatul se adaptează fiecăreia în parte.

Greutatea sa redusă ajută și în cazul călcării pe verticală, dar și în cea pe orizontală, datorită manevrabilității lejere.

Stația are o putere de 2700 de W, un rezervor detașabil de 1,8 litri și mai multe funcții de mare ajutor: anti-calcar, oprire automată, indicator nivel de apă, anti-scale system, panoul de comandă digital sau avertizarea sonoră fiind doar câteva dintre acestea.

SteamGlide Elite este cea mai bună talpă de la brandul Philips și asigură performanța la alunecare, dar și rezistență sporită la zgâriere. Baza este realizată din oțel inoxidabil, iar învelișul patentat are 6 straturi, cu strat avansat de titan.

Jetul puternic de abur de 700 grame face ca stația să fie eficientă și în cazul materialelor groase. Aburul pătrunde adânc în țesătură, înmoaie fibrele și ajută la îndepărtarea cutelor.
Verifica Pretul!
3. Stație de călcat Philips PerfectCare Expert
statie de calcat philips
Nu există material căruia această stație de călcat să nu-i facă față! Tehnologia OptimalTemp asigură o siguranță de 100%, chiar și în cazul materialelor delicate, iar datorită jetului de abur puternic (de 490 grame) și a greutății reduse, se poate călca și pe verticală cu el.

Fierul de călcat atașat stației are o greutate de doar 800 de grame, ceea ce-l face foarte ușor de manevrat. Experiența plăcută a călcatului mai beneficiază și de o alunecare excelentă pe țesături. Cea mai performantă talpă Philips T-ionic Glide, realizată dintr-o bază de oțel inoxidabil și cu un strat integrat din oxid de titan asigură alunecare excelentă, rezistență la zgârieturi, dar și distribuția uniformă a aburului.
Rezervorul cu capacitatea de 1,8 litri asigură o sesiune de călcare neîntreruptă de 2 ore. În plus, stația dispune și de o funcție de oprire automată.

Și pentru că s-a specificat deja în acest articol cât de importantă este puterea unui astfel de aparat pentru eficiența sa, cel de față are o putere de 2400 W. Datorită modului Eco care poate fi activat, se poate economisi energie. Este cazul hainelor ușor de călcat, care nu necesită mult abur. În acest fel, consumul de energie va fi cu 30% mai mic. Și acest model de la Philips dispune de funcția Easy de-Calc Plus.
Verifica Pretul la eMAG
4. Stație de călcat Tefal Express Anti-Calc
statie de calcat tefal buna
Iată o stație de călcat cu o putere de 2800 W, care, ca și cele enumerate anterior, este un adevărat inamic al cutelor profunde. Jetul de abur puternic (450 grame/minut) asigură obținerea unor rezultate rapide și eficiente, iar aburul variabil alături de pompa de presiune de 6,5 bari.
Colectorul detașabil pentru calcar asigură întreținerea ușoară, dar și menținerea performanței pentru perioade mai lungi de timp.

Dispune de funcția No-Setting, care asigură sesiuni de călcat sigure, eliminând riscul de a arde țesăturile. Pe lângă aceasta, stația de călcat mai beneficiază de tehnologii avansate și de unele accesorii care au fost proiectate special pentru a oferi un confort maxim la utilizare: pompa de presiune permite călcarea în deplină liniște, iar cârligul de agățare pentru ușă și mânușa de protecție sunt practice în orice locuință.

Funcțiile sale fac din această stație una de dorit, în special în familiile numeroase, din care fac parte și copii: funcția No-Setting (pentru utilizare sigură, fără arsuri), funcția anticalcar, tehnologia Silent Pump sunt doar câteva dintre caracteristicile importante ale acestui model Tefal. Aceasta este una din cele mai bune statii de calcat care se gasesc la pret decent dar ofera o experienta superioara.
Verifica Pretul
5. Stație de călcat cu aburi Daewoo
statie de calcat ieftina daewoo
Această stație de călcat accesibilă ca preț îmbină mai multe tehnologii astfel încât materialele pe care le calcă, fie că este vorba despre haine sau despre alte țesături din uzul casnic, să capete un aspect fin și neted care se păstrează.

Puterea sa este de 2400 W, iar rezervorul are o capacitate de 1,5 litri. Fierul de călcat se manipulează ușor, putând fi utilizat și pentru călcatul pe verticală, fiind astfel de mare ajutor pentru rochiile sau costumele așezate pe umerașe sau chiar pentru perdelele, care se vor putea călca ușor după ce au fost așezate la ferestre.

Talpa din ceramică asigură alunecarea ușoară pe toate țesăturile, este rezistentă și ușor de curățat.
Aburul, cu o presiune maximă de 4 bari, este destul de puternic pentru a face față tuturor solicitărilor legate de tipul materialului și de cutele pretențioase.

Printre funcții se numără: oprire automată, temperatura constantă, auto-curățare, funcționare și fără apă. Această stație este apreciată de utilizatori în special pentru că se încălzește repede, se adaptează țesăturilor și pentru raportul calitate-preț. Cu alte cuvinte, o statie de calcat ieftina si buna.
Verifica Pretul

Cum să alegi cea mai bună stație de călcat

O stație de călcat de bună calitate va trebui să îndeplinească mai multe cerințe. În primul rând contează din ce este confecționată, dar mai sunt și alți factori care contribuie la luarea unei decizii înțelepte:

Materialul din care este confecționată talpa

Cele mai bune rezultate sunt obținute atunci când talpa stației este realizată din materiale antiaderente: oțel inoxidabil, aluminiu, ceramică sau paladiu. Acestea asigură și încălzirea rapidă a tălpii, dar sunt perfecte și pentru distribuția uniformă a căldurii.

Materialul metalic trebuie să fie prietenos cu țesăturile, să asigure alunecarea ușoară, dar eficientă și, cel mai important, să nu se lipească de acestea. Cele mai întâlnite sunt modelele cu talpă din aluminiu, dar ele se zgârie mai ușor și se curăță greu, având și dezavantajul de a se încălzi prea tare. Destul de întâlnite sunt și cele acoperite cu aliaj de paladiu sau teflon – și ele destul de sensibile la contactul cu suprafețele dure.

Puterea aparatului

Acest criteriu este cu siguranță unul dintre cele mai importante, pentru că, în funcție de el, se poate știi care este performanța aparatului respectiv: cât de repede se încălzește, în cât timp apa va ajunge la temperatura optimă pentru a produce aburi, dar și cât se vor menține aburii la temperatura adecvată.

Pentru o eficiență sporită, sunt recomandate modelele care au o putere de peste 2400 W. Este important de știut că, în general, cu cât puterea aparatului este mai mare, cu atât cresc și costurile. Astfel că, pentru cei care își doresc o stație bună, dar mai ieftină, pot lua în calcul și modelele de 2000 W.

Jetul de abur

Puterea jetului de abur se măsoară în grame. De acest criteriu depinde eficiența călcatului. Cu cât jetul pătrunde mai rapid și cu un debit mai mare în țesătură, cu atât netezirea materialului va fi mai rapidă și cu rezultate mai bune. Călcarea hainelor, a lenjeriilor a perdelelor se va face astfel fără să fie întâmpinate greutăți, indiferent de grosimea țesăturii și de profunzimea cutelor.

După cum s-a specificat deja, un alt aspect important în cazul jetului de abur este și debitul acestuia, care este reprezentat de cantitatea de abur ce se elimină în mod continuu. Se măsoară în grame/minut.

Recomandarea în acest caz este ca stația de călcat să aibă un jet de aburi de minimum 250 de grame, pentru a fi compatibilă cu mai multe tipuri de țesături.

Funcțiile stației

O stație de călcat bună trebuie să dispună de funcții care să ușureze munca utilizatorului, creându-i tot confortul pentru a putea desfășura această activitate în cele mai bune condiții:

  • funcția de jet suplimentar de abur – este utilă în special pentru cutele dificile;
  • funcția de auto-oprire – atunci când aparatul nu este folosit timp de câteva minute, el se va opri automat. Se întâmplă de multe ori ca utilizatorii să fie distrași de un apel important, de copii, de soneria interfonului și să uite stația de călcat în funcțiune. Nu este nicio problemă, pentru că un aparat cu această funcție va preveni toate riscurile care pot apărea;
  • funcția auto-clean – autocurățarea este foarte importantă în cazul acestor aparate, pentru că duritatea apei duce la depunerea de calcar. O funcție de acest gen acționează ca un detartrant natural. Funcția nu se activează frecvent, ci este necesar să se facă autocurățarea o dată pe lună. În acest mod, aparatul va fi ajutat să funcționeze la parametri normali și să nu se deterioreze din cauza calcarului;
  • Funcția de temperatură optimă – după cum se știe, materialele au nevoi diferite, în ceea ce privește temperatura de spălare și călcare. O asemenea funcție permite netezirea oricărui tip de țesătură la temperatura „preferată” de aceasta: denim, bumbac, mătase, fără să existe risc de ardere și de deteriorare.

Greutatea și dimensiunea

Fierul de călcat legat la stație are, de regulă, o greutate similară cu aparatul clasic. În mod clar, pentru că acesta este mânuit în procesul de călcare, greutatea sa contează. Cu cât aparatul este mai greu, cu atât se va manevra mai dificil.

De asemenea, este important de ținut cont și de dimensiunea întregii stații. Pentru apartamentele mici, unde spațiul este destul de limitat, se va opta pentru aparate de dimensiuni reduse, care pot fi depozitate mai ușor.

Capacitatea rezervorului de apă

În cazul în care sunt multe haine de călcat într-o locuință, pentru confortul celor care calcă, se recomandă stațiile cu un rezervor generos de apă. Astfel, nu va mai fi nevoie de întreruperea activității pentru reumplerea acestuia, cum se întâmplă des în cazul fierului de călcat tradițional.

Concluzie

Pentru un călcat ușor, eficient, mai ales când este vorba de o familie numeroasă, unde hainele se adună… și se tot adună, o stație de călcat este o necesitate. Puterea, materialele din care este realizată, capacitatea rezervorului de apă sunt doar câteva dintre cele mai importante criterii de selecție a celui mai bun produs de pe piață. Este necesar ca pentru a achiziționa o stație să se țină cont în special de necesitățile unei familii.

Întrebări frecvente

Cum activez funcția de jet de abur la stația de călcat Philips?

Pentru a porni jetul de abur de apasă de două ori butonul de activare a aburului.

De ce clipește indicatorul De-Calc la stațiile de călcat?

Atunci când acest indicator clipește, este nevoie de curățarea calcarului. În funcție de model, eliminarea calcarului se face respectându-se cu strictețe indicațiile producătorului.

Care este cea mai buna statie de calcat?

Philips si Tefal se remarca prin produsele de calitate, insa e greu a spune exact care este cea mai buna statie de calcat fiindca pretul joaca un rol major. Este posibil ca o statie de 600 lei sa faca aceeasi treaba ca cea de 2000 lei, doar ca diferenta consta in rapiditatea si eficienta in procesul de calcare. Unii o considera cea mai buna statie de calcat pe cea ieftina, pe cand altii nu ar schimba-o niciodata pe cea scumpa.

Actualizat la data de 19 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un comentariu