Cele mai bune usi de exterior case

Acasa » Casa » Cele mai bune usi de exterior case

Ușile de exterior sunt foarte importante în locuințe, pentru că au rolul de a permite accesul, dar și de a proteja interiorul. Sunt destul de diferite de ușile de interior, pentru că sunt expuse direct factorilor de mediu, pot fi supuse la soare puternic, ploaie, temperaturi scăzute, vânt, cărora trebuie să le facă față cu brio. Din acest motiv, cele mai bune uși de exterior pentru case trebuie alese după mai multe criterii, nu doar după cel estetic, cum se întâmplă mai des în cazul celor de interior.

Cele mai bune usi pentru case! Recomandări!

Și pentru că au fost expuse criteriile principale care trebuie să stea la baza alegerii ușilor de exterior, în continuare vor fi prezentate cele mai bune modele, care s-au remarcat pe piață datorită avantajelor deosebite pe care le prezintă:

1. Ușa metalică Maco Nobila pentru casă la curte
cea mai buna usa exterior casa
Rar se poate întâlni un model cu atâtea calități precum cel de față! Aceasta este una din cele mai bune usi de exterior case de pe piata, fiind realizată din metal și lemn stratificat de esență tare, cu un finisaj de stejar auriu. Funcțiile sale o fac perfectă pentru orice familie: rezistență la intemperii, la apă, la compresiune, fiind totodată un bun izolator fonic și termic, datorită spumei poliuretanice care a fost injectată la interior.

Yalele principale au un sistem multipunct cu închidere pe 3 direcții, în 14 puncte. Ușa are o protecție dublă anti-găurire și anti-smulgere și este tratată pentru a face față radiațiilor UV, astfel încât să se mențină în stare bună pentru un timp îndelungat.

Siguranța pe care o oferă această ușă este certificată de Poliția Capitalei, care a încadrat-o într-un grad sporit, din acest punct de vedere.

Tocul este metalic, din tablă de oțel galvan cu o grosime de 1,5 mm, în structură cheson semideschis. Pentru a-i asigura protecția în fața intemperiilor și a uzurii, producătorul a decis vopsirea în câmp electrostatic cu pulberi electrostatice poliesterice.

Greutatea ușii variază și în funcție de dimensiunile sale, fiind situată în jurul a 150 de kilograme. Cei care își doresc o ușă rezistentă, sigură, dar cu un aspect modern, cu siguranță vor remarca acest model.
Click pt Pret+alte Detalii
2. Ușa metalică de exterior gama arhitect 426
usa exterior antracit pentru vila
Potrivită pentru case și vile, această ușă metalică este realizată din MDF hidrofugat pentru exterior și este dotată cu geam termopan de 24 mm, de tip Float4. Are 2 broaște, cu câte 7 puncte de închidere și 3 balamale.

Izolația este realizată din vată bazaltică de 50 mm fixată pe placa metalică ranforsată din interiorul ușii cu spumă poliuretanică. Tocul este din tablă zincată de 1.2 mm și este vopsit în câmp electrostatic cu pulbere rezistentă la mediul exterior și îmbrăcat în MDF, în aceeași nuanță cu ușa, facand-o sa fie o usa de top in momentul de fata. Greutatea sa este de aproximativ 124 de kilograme. Înălțimea standard pentru acest model este de 201 cm, iar lățimea de 140 cm.

Aspectul acestei uși din gama arhitect este unul elegant, care iese din tiparele clasice ale ușilor de exterior și iși merită fară indoială locul 2 in topul nostru cu cele mai bune uși de exterior case. Se recomandă pentru locuințele cu personalitate, care pun mare accent pe calitate, confort și siguranță.
Click pt Pret + alte Detalii
3. Ușa de intrare dublă Lola, din PVC
usi exterior vile
O singură ușă, mai multe avantaje, printre care se numără: siguranță sporită, izolare fonică și termică, durată lungă de viață, chiar și în cazul loviturilor și impactului, întreținere și curățare ușoară. Ce poate fi mai bun pentru o ușă de exterior?

Profilul PVC din care este realizată are 5 camere, cu un panel de 24 mm. Armătura este din oțel zincat, iar pragul este din aluminiu cu picurător. Este dotată cu o broască simplă cu închidere în 5 puncte. Greutatea sa este de 95 de kilograme.

Ușa este foarte utilă atât pentru casele locuite zi de zi, dar și pentru cele de vacanță și se va integra perfect atât în design-ul modern, cât și în cel clasic. Materialele de calitate din care este realizată o fac să fie rezistentă la vânt, la ploaie și la variațiile mari de temperatură.

Ușa dublă Lola este, așadar, nu doar aspectuoasă, ci și utilă și ușor de întreținut, datorită materialelor de calitate din care este realizată.

În „marea” de uși produse în serie, care par trase la indigo, acest model vine cu un stil aparte, care va fi apreciat atât ce membrii familiei, cât și de vecini sau trecători.
Click pt Pret + alte Detalii
4. Ușa de intrare Magnolia din PVC, cu 5 camere de izolare
usa exterior casa termopan
Această ușă de exterior este realizată din PVC, cu 5 camere de izolare și un profil de 70 mm, cu o grosime a panelului de 24 mm. Beneficiază de o armătură din oțel zincat și de o broască simplă cu închidere în 5 puncte.

Principalele beneficii pe care le aduce în toate locuințele în care este montată sunt: întreținerea ușoară, durată lungă de viață, rezistență la lovituri și la impact, siguranță sporită, izolare fonică și termică superioară.

Modelul Magnolia se potrivește pentru casele elegante, care sunt realizate într-un stil modern, clasic sau tradițional. Cele 12 gemulețe din termopan o fac să pară distinsă și specială, aducând un plus de personalitate întregului spațiu locativ.

Cei care vor să se umple de bună dispoziție când intră în casă după o zi de muncă, cu siguranță vor găsi că ușa Magnolia este una foarte potrivită pentru a le ridica starea de spirit și pentru a-i face să se simtă cu adevărat acasă!

Aspectul său interesant, care face trimitere la locuințele nobiliare din trecut sau la cele ale vedetelor din ziua de astăzi, o face să fie o achiziție de neratat, atât pentru familiile tinere, cât și pentru cele cu o lungă experiență de viață.
Click pt Pret + alte Detalii
5. Ușă metalică dublă Novo Doors, cu izolație și vizor
usi exterior
Cine nu și-ar dori o ușă metalică de lux pentru intrarea în casă? Modelul Novo Doors, care este confecționat din metal și cu izolație din carton între foile de tablă, se încadrează cu succes în această categorie, a ușilor cu prestanță. Ușile din gama de lux sunt comercializate în kit complet, adică foaia de ușă, tocul, balamalele și broasca însoțită de cheie.

Această ușă se deschide pe partea dreaptă, privit din exterior. Tocul are o grosime de 7 centimetri, încuietoarea este simplă, iar mânerul cromat.

Ușa Novo Doors poate fi montată acasă, dar se pretează și pentru spațiile comerciale sau pentru birouri. Aspectul ei elegant va fi apreciat de cei care locuiesc sau își desfășoară activitatea în respectivul spațiu, dar și de musafiri, vecini sau cei care o remarcă de la depărtare.

Doar privind acest model, oamenii își pot face o idee asupra rezistenței, siguranței și durabilității pe care le implică acest model. În plus, ușurința cu care se realizează curățarea sa o transformă într-un produs de dorit în toate casele din România, fie din zona rurală sau din cea urbană.
Click pt Pret + alte Detalii

Cum să alegi cele mai bune uși de exterior case

Este esențial ca pentru a beneficia de toate avantajele unei uși de exterior bune să se ia în calcul toți factorii importanți, și anume:

Zona de amplasare

Înainte de a achiziționa o ușă de exterior, se va ține cont de zona de amplasare a sa: este vorba despre ușa principală, despre uși secundare sau despre ușa spre terasă?

Ușa principală reprezintă prima ușă cu care iau contact cei ai casei, musafirii, dar și hoții, aceștia din urmă profitând dacă ușa nu este securizată. Producătorii cu experiență pe piață, înțeleg această nevoie de bază a oamenilor de a se simți protejați în casă prin intermediul unei uși rezistente, sigure și bine realizate și vin cu soluții diverse, care să poată fi adaptate în diverse stiluri de design sau preferințe în ceea ce privește materialele.

În mod clar este o diferență mare între ușile de exterior de la apartamente și cele pentru case. În timp ce primele sunt mai înguste și au o închidere simplă, celelalte sunt mai late și pot chiar să fie duble.

La case, ușile de exterior nu se limitează, în general, doar la cea principală, ci mai pot fi și uși secundare. Un exemplu poate fi ușa din spate, care permite accesul la o cameră a centralei termice pe lemne, de exemplu, dar poate fi vorba și despre uși laterale. Chiar dacă nu sunt atât de vizibile precum cea din față, cu siguranță și acestea vor trebui să fie la fel de sigure, din punct de vedere al securității, dar și al rezistenței în fața condițiilor meteo.

Referitor la ușile spre terasă, ele sunt puțin diferite, ca și caracteristici, de cele anterioare. Majoritatea acestora sunt vitrate, ceea ce înseamnă că au o structură solidă de bază din termopan sau lemn și geamuri mari, pentru a permite luminii să pătrundă în interior. Ușile de terasă sau balcon pot avea deschidere simplă, pot fi glisante, pliante sau pot fi din două foi.

Materialele din care sunt confecționate

Un alt criteriu pe care cei care locuiesc la casă îl au în vedere când caută cele mai bune uși de exterior este cel al materialelor din care sunt confecționate. Sunt mai multe tipuri de materiale care se pretează, cum ar fi: aluminiu, lemn masiv, pal, tablă zincată, PVC, fibră de sticlă.

Nivelul de siguranță

A se bucura de siguranță în propria locuință este unul dintre cele mai importante deziderate pentru o familie. Cele mai utilizate, din acest punct de vedere sunt:

  • ușile blindate, care nu pot fi deschise atunci când proprietarul nu este prezent și care sunt realizate din oțel de calitate superioară;
  • ușile ranforsate – sunt dotate cu sisteme de siguranță suplimentare, care declanșează ancore de oțel în toc, și sunt confecționate, de obicei, din lemn masiv sau oțel;
  • duble – sunt gândite pentru a rezista odată cu trecerea timpului și chiar pentru utilizarea intensă. Pot fi deschise simultan sau pe rând și oferă și avantajul unui aspect de lux, trimițând cu gândul la conacele boierești.

Rezistență

Investiția într-o ușă de exterior de calitate este una care se face pe termen lung și de aceea ușa va trebui să reziste cât mai mult. Pentru necunoscători, alegerea în funcție de acest criteriu ar trebui făcută împreună cu un specialist, care poate oferi cele mai bune recomandări. În mod clar, rezistența în timp a unei uși exterioare va trebui să fie mai mare de 10 ani.

De ce să alegi cele mai bune uși de exterior pentru case

Pentru a se asigura că iau cea mai bună decizie, persoanele interesate vor trebui mai întâi să identifice criteriile proprii și nevoile pe care le au, în legătură cu ușile exterioare.

După cum se știe, o ușă de exterior are un rol important în menținerea temperaturii dorite în casă. Dacă ea nu este confecționată din materiale de calitate, se va încinge la temperaturile ridicate din exterior, favorizând schimbul de căldură cu interiorul, iar în anotimpul rece va permite gerului de afară să pătrundă ușor în locuință.

Un alt aspect important pentru care se aleg cele mai bune uși de exterior case îl reprezintă și durabilitatea: cu cât o ușă este mai rezistentă, cu atât mai bine, având în vedere că aceasta este un element important al sistemului de siguranță dintr-o casă, alături de gardul care împrejmuiește terenul și de eventualele camere de supraveghere.

Concluzie

Cele mai bune uși de exterior pentru case trebuie să-i ajute pe oameni să se simtă în siguranță în locuință, dar să beneficieze și de alte avantaje, precum: izolație fonică și termică, durabilitate, rezistență la factorii de mediu, întreținere ușoară, etc. În alegerea modelului potrivit, oamenii trebuie să țină cont de toți factorii specifici, astfel încât să ia cea mai bună decizie, mai ales că o ușă de exterior este o achiziție de care vor avea parte pe termen lung.

Întrebări frecvente

Ușile pot fi confecționate la comandă?

Unele modele pot fi realizate la comandă, în funcție de dimensiunile de care au nevoie clienții.

Sunt disponibile mai multe culori la un model?

Culorile disponibile pentru un anumit model pot fi vizualizate în descrierea produsului. În timp ce unele modele sunt confecționate într-o anumită culoare, altele sunt disponibile în mai multe nuanțe.

Cum se face livrarea usilor?

Produsele comandate pe internet sunt livrate prin curier, contra unei taxe de transport.

Actualizat la data de 19 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 3.9]

Publicat de Maria Dumitrescu in Casa

Lasă un comentariu