Roborock S6 MaxV

Xiaomi soseste pe piata cu un nou robot de aspirare, fiind vorba de aceasta data de modelul Roborock S6 MaxV, fiind deja bine cunoscuta colaborare intre producatorul chinez si cei de la Roborock. Prima generatie au lansat-o cei de la Xiaomi in anul 2016, in 2017 Roborock alaturandu-se colaboratorului chinez pentru a produce varianta cu mop, respectiv Roborock S5.

Ulterior, in anul 2018, Xiaomi alaturi de Roborock au mai lansat inca doua modele, ce fac parte din gama entry-level, seria Xiaowa. Roborock a pus umarul decisiv pentru ca Xiaomi sa devina numarul 1 din punct de vedere al robotilor aspirator in intreaga China.

Acum iata-ne ajunsi la o alta colaborare intre cei doi producatori, respectiv modelul Roborock S6 MaxV.

Specificatii tehnice Roborock S6 Max V:

  • Din punct de vedere al specificatiilor tehnice, noul robot produs de cei de la Xiaomi si Roborock are absolut toate functiile pe care ar trebui sa le detina orice robot, si inca ceva in plus.
  • In primul rand, noul robot poate sa evite obstacolele datorita celor doua camere duble, functia ReactiveAI permitandu-i robotului sa observe si sa evite eventualele obstacole ce sunt mai mari de 2 inch, vorbind aici inclusiv de deseurile animalelor de companie cat si de cablurile de alimentare.
  • Cu ajutorul tehnologiei LiDAR, robotul poate sa planifice foarte bine ruta, indiferent ca este lumina sau intuneric in locuinta.
  • Tot cu ajutorul functiei HyperForce ofera putere de aspiratie cu pana la 25% mai mare, putem spune ca noul robot poate fi util chiar si in cazul pardoselilor sau a covoarelor si mochetelor.
  • „Sub capota” se afla si un mop inteligent. Mai exact, robotul este dotat cu un rezervor electronic ce va debita o cantitate de apa pentru locuinta dumneavoastra, avand astfel un robot 2 in 1, ce poate sa aspire cat sa si stearga.
  • In cazul in care robotul va trebui sa curete spatii ceva mai mari, atunci cand este aproape descarcat, acesta va reveni la doc pentru a-si incarca bateria, iar ulterior se va intoarce sa aspire din locul in care a ramas.
  • Tehnologia WiFi este si ea prezenta pe noul robot Roborock S6 MaxV, astfel ca acesta poate fi controlat prin aplicatiile Mi Home si Roborock. Dar, asta nu e tot, robotul putand fi controlat chiar si vocal cu ajutorul asistenului Google, Amazon sau a Siri.

Design si Dimensiuni

Roborock S6 MaxV este un robot destul de aratos, fiind folosite materiale de o buna calitate, fiind mentionat chiar si producatorul plasticului, si anume Covestro, producator german. De altfel, peria este realizata din niste fibre de nylon marca DuPont, in timp ce ventilatoarele sunt marca Nidec, iar senzorii sunt de la Bosch si Kodenshi. Iar, din punct de vedere al aspecului total, avem un robot simplu, cu un design placu ochiului, fiind de culoare neagra mata cu usoare inserii de aluminiu.

Robotul este totusi destul de mare din punct de vedere al dimensiunilor, cantarind fix 6 kilograme, in timp ce inaltimea sa este de 9.6 centimetri.

Iar designul nou al fluxului de aer face ca puterea acestui robot sa creasca pana la 2500 Pa, la baza fiind tehnologia HyperForce.

Robotul are o putere de pana la 66 W, in timp ce autonomia totala este de 3 ore.

Puncte PRO si CONTRA

Pentru modelul Roborock S6 MaxV, putem spune ca avem suficiente puncte PRO, facand aici referire in special la tehnologia LiDAR, la autonomia mai mult decat suficienta a aparatului, la tehnologia WiFi ce face utilizarea robotului si mai usoara. Nu in ultimul rand, la puncte PRO ar trebui sa trecem si materialele de buna calitate ce au fost folosite, cat si design-ul ce ofera o nota de rezistenta.

Ca si puncte contra, am putea mentiona pretul putin cam ridicat. Insa totodata si pretul este oarecum argumentat, avand o eficienta putin mai ridicata decat aspiratoarele robot la preturi mici. Si aici ma refer in special la singurul robot cu pret mic cu care concureaza: Xiaomi Mi Mop Pro.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu