Cele mai bune aspiratoare robot

Cu siguranta ca alegerea unui aspirator robot s-ar putea dovedi a fi costisitoare, dificila. Iar, daca nu ai niciun pic de experienta cu aceste aspiratoare, alegerea iti va fi ingreunata si din acest punct de vedere. Insa, in acest articol vei regasi cateva exemple de aspiratoare robot ce detin principalele functii pe care orice robot ar trebui sa le aiba, cat si ceva in plus, pentru a-ti face casa „luna”.

Roborock S5 Max

roborock s5 - cel mai bun aspirator robot

Cel mai bun aspirator robot

58 W

180 min

Xiaomi Mi Mop Pro

cel mai ieftin aspirator robot

Cel mai ieftin si bun aspirator

30 W

110 min

Insa, inainte de a trece in revista aceste aspiratoare, haideti sa enumeram cateva din functiile pe care trebuie sa le aiba orice aspirator, deoarece, exista unele functii indispensabile pe care ar trebui sa le aiba orice aspuirator robot.

Caracteristicile de baza necesare in alegerea celui mai bun aspirator robot

Functia WiFi

Prima, dar si probabil cea mai importanta functie a unui aspirator robot ar trebui sa fie functia WiFi. Ce presupune aceasta functie? Iti ofera posibilitatea de a controla aspiratorul de la distanta, prin intermediul unei aplicatii pe care o instalati pe telefonul dumneavoastra. Pentru a putea controla aspiratorul, aveti nevoie de un smartphone, altfel, aplicatia nu va putea fi instalata.

Cu ajutorul acestei functii, vei putea porni aspiratorul chiar si atunci cand nu esti acasa, sa ii setezi programul, dar si durata activitatii sale.

Functia LiDAR

O alta functie indispensabila pentru un robot aspirator ar fi cea LiDAR, o functie cu ajutorul careia robotul este capabil sa isi planifice si sa isi execute singur ruta, fara probleme, indiferent ca este noapte (intuneric) sau zi.

In prezent, marea majoritate a aspiratoarelor robot detin aceasta functie, insa mai exista si mici exceptii ce fac rabat de la aceasta functie. Desigur, aceasta functie mai poate fi gasita si sub alte denumiri, tocmai de aceea v-am pus in tema cu caracteristicile acesteia

Functia Reactiva

O alta functie ce poate fi intalnita si sub alte denumiri, dar indispensabila, este functia reactiva.

Ce face mai exact aceasta funcite? Foarte simplu. Aceasta functie ii ofera posibilitatea robotului de a observa si de a ocoli anumite obstacole ce au o marime, un diametru, de cel putin 5 centimetri, in majoritatea cazurilor, vorbnd aici inclusiv de eventualele deseuri ale animalelor de companie, cat si de cablurile de alimentare din casa.

Functia Vocala

O alta functie importanta, insa nu chiar atat de indispensabila, este functia vocala. Mai exact, robotul va putea fi controlat cu ajutorul comenzilor vocale date prin intermediul asistenului Google, Siri sau Amazon.

Totodata, pe unele aspiratoare exista si un pachet in limba romana, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea de a-i oferi robotului tau comenzi direct in limba romana, acesta fiind capabil sa le inteleaga si sa le execute.

Top cele mai bune aspiratoare robot

Acum, dupa ce am trecut in revista 4 dintre cele mai importante si interesante functii pe care ar trebui sa le gasesti pe orice aspirator robot, iata ca a venit si momentul sa trecem in revista cele mai bune aspiratoare robot.

Cand vorbim de un asemenea top, avem in vizor doua lucruri: calitate si pret. Astfel, incercam sa va oferim topul celor mai bune aspiratoare robot, facand referire si la raportul calitate/pret.

Insa, mai multe veti afla in continuare acestui articol, deoarece a venit momentul pentru a le prezenta detaliat.

Cele mai bune aspiratoare robot prezentate in detaliu

1. Roborock S5 Max – cel mai eficient aspirator robot

Vedeta acestui articol este robotul Roborock S5 Max. Probabil ca multi cunoasteti cum au luat nastere aceste aspiratoare. Dar, pentru cei ce nu cunosc, este vorba despre o colaborare de succes intre Xiaomi si Roborock. Cu ajutorul Roborock, producatorul chinez Xiaomi, a ajuns pe locul 1 in China la vanzarea de aspiratoare robot.

cel mai bun robot aspirator

Avand un raport calitate/pret excelent, am hotarat ca acesta ar trebui sa deschida lista celor mai bune aspiratoare robot.

Pentru inceput, trebuie sa speicifcma faptul ca robotul detine toate cele 4 functii enumerate mai sus.

Vorbim aici de functia ReactiveAI, prin care robotul detine doua camere duble cu ajutorul carora observa si ocoleste obstacolele prezente in locuinta, indiferent ca este vorba de deseurile animalelor de companie, alte resturi sau cablurile de alimentare.

Pe langa cele 4 functii indispensabile, robotul ne mai ofera si functia HyperForce, ce ofera un spor de putere robotului de pana la 25% mai mare, facand robotul eficient si atunci cand e vorba de curatarea pardoselilor, mochetelor sau a covoarelor.

Totodata, robotul detine si un mop inteligent dotat cu rezervor electric, ceea ce inseamna ca robotul nostru este unul 2 in 1, avand posibilitatea de a aspira, cat si de a sterge.

Cu un design interesant, modern si futuristic, robotul va capta cu siguranta privirile tuturor prin casa.

Din punct de vedere al pretului, acesta este listat in oferta celor de la eMAG cu un pret de accesibil in acest moment.

2. Xiaomi Mi Mop PRO – cel mai accesibil aspirator robot

Cel de-al doilea aspirator robot ce isi merita pe deplin locul in acest top este o productie proprie marca Xiaomi, fiind vorba de modelul Mi Mop PRO, fiind unul dintre robotii ce iti ofera atat o aspirare rapida si eficienta, cat si uscarea umeda.

De altfel, si acest robot detine toate cele patru functii mentionate la inceputul articolului nostru, dar si ceva in plus.

Totodata, acesta ne ofera si trei variante de curatare, cum ar fi: aspirarea si spalarea simultana, sau doar aspirarea si spalarea, in mod individual fiecare.

Cu ajutorul celor doisprezece senzori prezenti, robotul va detecta si evita fara probleme orice obstacol. Dupa cum am spus deja, functia WiFi este si ea prezenta, facandu-si treaba de minune, tu putand acum sa iti controlezi robotul prin telefonul mobil.

Ca si aspect, aspiratorul arata foarte bine, acesta fiind disponibil pe culoare negru mat, astfel ca eventualele depuneri de praf nu vor putea fi sesizate imediat, asa cum se intampla in cazul acelui negru lucios.

Ca si dimensiuni, robotul Mi Mop PRO are diametrul de 35 de centimetri, cantareste 3.6 kilograme, iar in inaltime masoara 9.45 centimetri. Autonomia este si ea suficienta, robotul putand functiona pana la 110 minute fara a fi incarcat.

Raportul calitate/pret este unul mai mult decat exceptional, robotul putand a fi achizitionat in aceste momente de la eMAG la un pret de 1.100 lei. De altfel, raportul calitate/pret a fost si principalul factor ce a facut ca robotul sa se situeze pe locul doi.

3. iRobot Roomba 980

Ultimul, dar nu cel din urma robot in topul nostru este cel produs de cei de la iRobot, avand denumirea de Roomba 980.

irobot roomba 980 pret

Robotul fabricat de cei de la iRobot detine principalele patru funtii pe care ar trebui sa le aiba orice robot, insa si cate ceva in plus. Pentru inceput, robotul iti poate asigura o curatare eficienta pentru o locuinta de pana la 185 metri patrati.

Totodata, robotul are inca o functie inteligenta ce ii permite sa se deplaseze singur la priza atunci cand autonomia este pe sfarsite, iar, ulterior, dupa ce s-a incarcat se va deplasa din locul in care a ramas pentru a-si continua treaba.

O alta functie interesanta este cea denumita Carpet Boost, destinata in special covoarelor si mochetelor, robotul insistand si oferind o curatare cat mai buna acestora. Cu ajutorul tehnologiei Virtual Wall, vei putea seta o zona pe care robotul sa nu o acceseze, sau din contra, „sa isi faca de cap” doar in acea zona.

Din punct de vedere al aspectului, robotul arata foarte bine, sosind intr-o combinatie de culori negru-maro, care cu siguranta va capta toate privirile. iRobot Roomba 980 cantarest 4 kilograme, oferindu-i un plus de rezistenta robotului. Senzorii prezenti pe acesta isi fac si ei datoria, astfel ca peretii, mobila si alte obstacole vor fi dectate si evitate la timp.

Acesta soseste cu un pret considerabil pe eMag si putem spune ca robotul nu are cel mai bun raport calitate/pret, tocmai de aceea a fost adaugat in acest articol mai mult ca o mentiune.

Asadar, mai sus sunt trei exemple de aspiratoare robot ce isi vor face treaba eficient in casa ta, trei aspiratoare pentru toate bugetele, trei aspiratoare ce detin functiile indispensabile pe care orice aspirator ar trebui sa le detina. Insa analizant toata oferta de pe piata, functionalitati si preturi la fiecare in parte, Roborock S5 este cel mai bun aspirator robot din punctul nostru de vedere

Insa, decizia iti apartine. In functie de bugetul si preferintele tale vei alege unul dintre roboti. Sigur ca poti alege si altii, insa, ar fi indicat ca alesul sa indeplineasca si sa detina cele patru functii mentionate la inceputul acestui articol.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu