Cele mai bune televizoare 4K

Acasa » Electronice » Televizoare » Cele mai bune televizoare 4K

De mulți ani, televizorul nu mai este doar un dispozitiv pe care se pot urmări filmele sau emisiunile preferate, ci a devenit o sursă importantă de divertisment și relaxare, astfel că unele dintre cele mai bune televizoare 4K sunt dotate cu sisteme de operare, cu aplicații care mai de care mai utile în familie, cu jocuri sau canale de știri.

cel mai bun televizor samsungSamsung 55Q80AVerifica Pretul
sony bravia xr 55a83jSony Bravia XR 55A83JVerifica Pretul
cel mai bun televizor lgLG OLED55C11LBVerifica Pretul
tv samsung 4kSamsung 55Q70AVerifica Pretul

Oferta de pe piață este destul de generoasă, astfel că persoanele interesate de un televizor 4K bun sunt invitate să parcurgă acest articol care are scopul de a le oferi informații utile pentru o achiziție înțeleaptă.

De ce să alegi cele mai bune televizoare 4K

Un televizor de acest tip este unul cu o rezoluție 4K, adică 3.840 pixeli orizontali și 2160 pixeli verticali, cu un total de 8.3 milioane de pixeli. Rezoluția spune multe despre calitatea imaginii ce apare pe ecran, astfel, cu cât crește densitatea pixelilor, cu atât imaginile vor fi la o rezoluție mai bună.

Televizoarele 4K sunt peste cele FullHD tradiționale, având de patru ori mai mulți pixeli, astfel că imaginile sunt mai realistice și mai detaliate, diferența fiind mai vizibilă în cazul ecranelor mai mari.

Dacă la momentul când au fost introduse pe piață aceste televizoare nu exista un conținut bogat care să fie vizionat, la ora actuală sunt disponibile forme de conținut 4K diverse: mass-media, servicii de streaming, discuri Blu-ray etc. În plus, oamenii filmează 4K inclusiv cu smartphone-ul sau cu camerele video și partajează conținutul pe platforme precum Youtube sau Vimeo.

Cele mai bune produse! Recomandări

1. Televizor Samsung 55Q80A, 138 cm, smart, 4K Ultra HD, QLED, Clasa G

Acest televizor aduce cinema-ul acasă la utilizatori. Tehnologia Quantum Dot îi oferă o imagine spectaculoasă. Printr-un volum de culoare de 100% această tehnologie preia lumina și o transformă într-o culoare care rămâne ca în realitate, indiferent de nivelul de luminozitate. În plus, sunetul dinamic, redat 3D realist îi va face pe privitori să se transpună în mijlocul acțiunii, exact ca într-o sală de cinema.

Datorită Wide Viewing Angle, privitorii vor fi privați de distorsiunea culorilor, care apare atunci când imaginea este privită din mai multe unghiuri, astfel că, în cazul în care se privește din lateral la televizor, se va obține o imagine completă.

Televizorul Samsung este potrivit și pentru sesiunile prelungite de gaming, fără efecte de tip lag sau motion blur, oferind o acțiune cursivă și palpitantă.

Avantaje

 • luminile se reglează inteligent, pentru a etala tonuri de alb pur și de negru profund;
 • procesor Quantum 4K;
 • tehnologia Quantum Dot;
 • Quantum HDR 1500 – oferă detalii și contract mai bune;
 • Wide Viewing Angle – culori strălucitoare din diferite unghiuri, chiar și din lateral;
 • difuzoare dedicate, care oferă un sunet 3D realist;
 • sunet optimizat în funcție de spațiu – prin SpaceFit Sound;
 • detectarea inteligentă a zgomotului în timp real;
 • potrivit și pentru gaming, datorită Motion Xcelerator Turbo+, iar rapoartele de ecran 21:9 și 32:9 oferă vizualizare suplimentară la nevoie. În plus prin tehnologia certificată AMD FreeSync Pro ™ nu apar efecte de tip stutter sau tear;
 • computerul, laptopul sau telefonul mobil pot fi accesate direct de pe acest televizor;
 • ecran multiview, care permite vizionarea în același timp, pe același ecran, a programului TV și a telefonului mobil
 • votat de multi a fi cel mai bun Smart TV

Dezavantaje

 • Unii cumpărători au fost deranjați de faptul că acest model de la Samsung este dotat cu un asistent vocal specific, care nu mai permite asistenții Amazon sau Google;
 • Nu este prevăzut cu Dolby Vision

Concluzie

Televizorul Samsung este dotat cu tehnologii noi și foarte utile pentru o experiență de cinema superioară. Totodată, el poate fi utilizat cu încredere de gameri, dar și de persoanele care se ocupă cu video editing.

2. Televizor Sony 55A83J, 138.8 cm, Smart Google TV, 4K Ultra HD, OLED

Televizoarele Sony se remarca prin sistemul audio excelent si prin claritatea imaginii superioare datorita tehnologiei OLED. Acest model, Sony Bravia XR 55A83J este un televizor de top de la Sony care ne ofera toate facilitatile unui Smart Tv de ultima generatie. Am evitat sa il punem pe locul 1 in topul nostru cu cele mai bune televizoare 4K doar datorita faptului ca are un pret cam ridicat.

Sistemul audio integrat in acest TV este atat de performant si se aude atat de bine incat nu mai avem nevoie de soundbar.

Claritatea video este foarte buna datorita tehnologiei OLED incat, fara remuscari, pot spune ca intrece toate televizoarele Samsung la care am avut acces pana acum. Jocurile video, detaliile personajelor de la emisiunile Tv sunt la un alt nivel. Desi tehnologia OLED este luata de la LG, cei de la Sony o pun mult mai bine in practica.

Sony 55A83J se gaseste la vanzare in 2 culori diferite(gri si negru) si 3 dimensiuni de diagonala diferite(138cm, 163cm, 194cm), pretul fiind diferit in functie de diagonala.

3. Televizor LG OLED55C11LB, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, OLED, Clasa G

Imagini de o calitate uimitoare, fidelitate a culorilor 100% și funcții rapide pentru jocuri sunt doar câteva dintre caracteristicile datorită cărora se remarcă acest televizor pe piață. Milioanele de pixeli auto-luminați și tehnologiile noi de care dispune îl fac să fie o opțiune foarte bună pentru cei care vor să se bucure de o experiență ca la cinema în propria sufragerie.

Cei care sunt în căutarea unui televizor cu caracteristici deosebite vor găsi în acest model ceea ce-și doresc. Designul său special îl face să fie o adevărată operă de artă, datorită suportului, dar și a faptului că este un televizor subțire, ca o pânză de pictură.

Televizorul este dotat cu Dolby Vision IQ, care reglează inteligent setările de imagine, astfel încât să se adapteze conținutului și mediului înconjurător, iar Dolby Atmos oferă un sunet surround multidimensional, care îi face pe privitori să se „teleporteze” în mijlocul acțiunii.

Și acest model este unul potrivit pentru pasionații de gaming, prin răspunsurile rapide și afișajul de 120Hz.

Avantaje

 • pixeli auto-luminați;
 • LG OLED redă imagini realistice;
 • fidelitate de 100% a culorilor;
 • design modern, ca o operă de artă;
 • modelul este disponibil în 5 dimensiuni, de la 48 la 83 inch;
 • diverse aplicații: Netflix, spectacole TV, emisiuni sportive, documentare etc.
 • reglarea inteligentă a setărilor de imagine prin Dolby Vision IQ;
 • sunet surround multidimensional;
 • FILMMAKER MODE™ – experiența filmului este redată așa cum a fost gândită de regizor;
 • perfect pentru configurarea jocurilor, oferind o experiență de gaming absolută;
 • AI Picture PRO, AI Sound Pro;
 • afișaj pentru confort vizual.

Dezavantaje:

 • prețul este mai ridicat

Concluzie

Televizorul LG OLED este potrivit pentru cei care vor să petreacă timp de calitate la televizor. Vizionarea filmelor și a show-urilor preferate, dar și sesiunile de jocuri se vor desfășura în condiții de confort superior, datorită noilor tehnologii cu care este prevăzut modelul.

4. Televizor Samsung 55Q70A, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED, Clasa F

Procesorul quantum Samsung, care este unul puternic, îi oferă acestui televizor o experiență adaptabilă și precisă, scenă cu scenă. Imaginile sunt vii, iar lumina este transformată într-o culoare care rămâne ca în realitate, indiferent de nivelul de luminozitate. Detaliile sunt surprinse cu claritate și în culori bogate, astfel încât experiența vizionării să fie una superioară.

Prin Wide Viewing Angle, utilizatorului i se oferă posibilitatea de a vedea imaginea la fel, indiferent dacă privește din lateral. Creatorii săi au făcut ca acest televizor să-și optimizeze sunetul în funcție de spațiul în care se află, prin intermediul SpaceFit Sound. De asemenea, datorită Active Voice Amplifier (AVA) toate dialogurile sunt redate clar, indiferent de zgomotul din mediul înconjurător.

Avantaje

 • detectare inteligentă a zgomotului prin AVA și evidențierea vocii din scenă;
 • potrivit pentru gaming;
 • televizor elegant și subțire;
 • raport bun calitate-preț;
 • se poate accesa computerul, laptopul sau mobilul de pe televizor;
 • ecran multiview;
 • tap view – redarea filmelor sau a muzicii de pe smartphone printr-o atingere;
 • mai mulți asistenți vocali: Bixby, Amazon Alexa sau Google Assistant;
 • conținut tv gratuit prin Samsung TV Plus;
 • răspunde rapid la comenzile vocale.

Dezavantaje

 • unii utilizatori au spus că difuzoarele TV nu sunt performante și au recomandat un sistem audio sau un sound bar.

Concluzie

Opiniile celor care au cumpărat acest televizor smart 4K sunt în majoritate pozitive, fiind apreciate: calitatea imaginilor, culorile vii și contrastul foarte bun, dar și calitatea în ceea ce privește jocurile PS.

Cum să alegi cele mai bune televizoare 4K

Televizoarele care au o rezoluție mare sunt cele mai bune atunci când se dorește achiziționarea unor produse de calitate superioară, care au un timp de utilizare îndelungat. Condiția principală pentru orice fel de achiziție, cu atât mai mult pentru cele mai bune televizoare 4K smart, este ca oamenii să-și aloce o anumită perioadă de timp pentru a analiza mai multe oferte. Un televizor este un obiect foarte folosit în locuințe și, mai ales, este o achiziție pe termen lung.

Înainte de a trece la enumerarea celor mai importante aspecte de urmărit la un televizor 4K este important de știut că acestea mai sunt întâlnite pe piață și sub denumirile: Ultra HD, UHD, UHD TV, TV 4K, 4KUHD TV, în funcție de mărci, dar toate fac parte din categoria Ultra High Definition.

Criterii de selecție pentru cel mai bun televizor 4K:

Caracteristicile speciale ale modelului

Televizoarele 4K au caracteristici superioare celor clasice:

 • tehnologie HDR (High Dynamic Range), specifică acestor televizoare, face ca luminozitatea să fie mai bună, culorile mai intense, iar contrastul mai bun. Sunt disponibile două tipuri de HDR: Ultra HD Premium și HDR 10 – sunt versiuni de bază – și Dolby Vision – varianta updatată a tehnologiei HDR, care este considerată drept cea mai bună la momentul actual;
 • rată de reîmprospătare – se măsoară în Hertz (Hz) și reprezintă numărul de reîmprospătări pe secundă. Valoarea standard este de 60 Hz, pentru televizoarele 4K este cuprinsă între 120 și 240 Hz, ceea ce înseamnă că imaginile sunt redate într-un mod realist.

Diagonala

Diagonala se află și ea în topul celor mai întâlnite criterii de selecție pentru un televizor. În funcție de necesitățile legate de spațiu, dar și de preferințele oamenilor, se pot alege televizoare 4K de dimensiuni mici sau de dimensiuni mai mari, cu mențiunea că televizoarele cu o diagonală de 130 de cm, de exemplu, sunt recomandate doar pentru încăperile generoase, în timp ce pentru camerele mai mici se va opta pentru televizoare cu diagonală mai mică, care au de asemenea calități tehnice excepționale.

Funcțiile și opțiunile

Omul modern își dorește cât mai multe funcții și opțiuni de la un televizor, astfel că producătorii de pe această piață au conceput produse cu opțiuni diverse:

 • asistent virtual integrat – ajută la găsirea rapidă a episoadelor unui film sau a emisiunii preferate, caută răspunsuri la diferite întrebări pe interne și poate controla chiar diverse aparate inteligente din locuință;
 • funcție AmbiLight – această funcție presupune lumini LED care se sincronizează cu derularea imaginilor pentru a crea un efect de lumină ambientală în cameră. Confortul utilizatorilor este unul suprem, în timpul vizionării unui film;
 • ecran multiview – ce permite conectarea telefonului, iar ecranul va afișa și ce se vede pe televizor, dar și ce este pe smartphone, în același timp.

Prețul

Pentru majoritatea cumpărătorilor contează foarte mult prețul unui televizor 4K smart atunci când se face o achiziție. Fiecare nouă tehnologie care a apărut pe piață a venit cu costuri mai mari, la fel s-a întâmplat și în cazul televizoarelor, dar în ultimul timp prețurile au mai scăzut, astfel că se pot achiziționa televizoare 4K începând de la 1200 lei și prețurile pot ajunge la peste 20.000 de lei. Referitor la aspectul pretului, aici poti vedea un top cu cele mai scumpe televizoare.

Acustica

Acustica este o caracteristică importantă întâlnită la toate televizoarele smart 4K, calitate ce le diferențiază de televizoarele clasice. După cum era de așteptat, televizoarele smart oferă o experiență de cinema superioară din toate punctele de vedere, inclusiv audio.

Pareri Finale

Cele mai bune imagini sunt redate de cele mai bune televizoare 4K. Aceste modele sunt dotate cu tehnologii și funcții capabile să le ofere privitorilor o experiență superioară în materie de filme, show-uri sau gaming. Culorile vii, luminozitatea adaptată, sunetul de calitate superioară sunt doar câteva dintre avantajele cele mai importante ale acestor televizoare. Cei care doresc să-și achiziționeze un model 4K pot lua în considerare produsele prezentate în topul de față, care sunt foarte bune în privința raportului calitate-preț.

Întrebări frecvente

Este bun un televizor 4K pentru gaming?

Categoric, da! Datorită tehnologiilor utilizate de producători, aceste televizoare sunt potrivite pentru sesiunile de gaming, pentru jocurile PS, pentru că fac ajustări în timp real ale raportului ecranului, au low latency și nu au efecte de tip stutter sau tear.

Ce reprezintă ecranul Multiview la televizorul Samsung?

Această opțiune permite vizualizarea a ceea ce este la televizor, dar și pe mobil în același timp, pe același ecran. Se poate obține prin simpla conectare a telefonului și prin setarea ecranului multiplu.

Ce inseamna rezolutie 4K?

4K este de fapt o multiplicare de 4 ori a rezolutiei Full HD. 4K este tot una cu Ultra HD. Rezolutia 4K inseamna de fapt rezolutie de 3840 x 2160 pixeli. Este tehnologia de top a claritatii imaginii pe care o poate reda un televizor si se gaseste in momentul de fata doar la cele mai bune televizoare, precum cele din topul de mai sus.

Ce inseamna televizor Smart?

Televizorul Smart se remarca prin faptul ca are un sistem de operare cu o serie de aplicatii preinstalate si se poate conecta la internet. Astfel, putem folosi aplicatii precum Youtube, Netflix, Prime Video si altele direct pe TV. Televizoarele din topul de mai sus, pe langa faptul ca sunt 4K, sunt de asemenea si cele mai bune televizoare smart.

Actualizat la data de 19 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu