Oamenii vor produse din ce în ce mai performante, care să țină pasul cu ei, cu nevoile și cu stilul lor de viață. Cele mai bune smartwatch-uri sunt mai mult decât niște accesorii care îți spun cât este ora sau câți pași faci în fiecare zi, ele sunt de un real ajutor pentru monitorizarea stării de sănătate și te ajută să te menții activ pe tot parcursul zilei, oferindu-ți totodată informații despre calitatea somnului.
De ce să alegi cele mai bune smartwatch-uri
Un ceas inteligent este un mic calculator de nouă generație, poziționat la încheietura mâinii. Cele mai bune smartwatch-uri sunt dotate așadar cu funcții utile pentru omul modern: GPS, monitorizare a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, măsurare a saturației de oxigen, programe de fitness, astfel că sunt o investiție în confortul, dar și în starea de sănătate pe termen lung. Nu este de neglijat însă nici aspectul estetic al unui smartwatch, el fiind un accesoriu modern și versatil ce poate fi integrat în orice ținută.
Cele mai bune produse! Recomandări:
1. Apple Watch 7
Cel mai nou model Apple se află în fruntea celor mai bune smartwatch-uri datorită funcționalității, versatilității, performanței și design-ului său special. Beneficiază de un ecran mai mare față de modelele anterioare, are cadrane exclusive, fiind totodată mai rezistent la fisuri. Se pretează pentru înot, iar senzorii săi măsoară nivelul de oxigen, ritmul cardiac și poți apela un număr de urgență în cazul în care ai nevoie de ajutor.
Avantaje:
- ecranul său este mai are cu 20% față decât Apple Watch Series 6;
- interfață optimizată;
- funcții utile pentru monitorizarea sănătății;
- încărcare rapidă;
- geam frontal rezistent la fisuri;
- rezistent la apă;
- S.O.S Urgențe;
- motivează și măsoară intensitatea exercițiilor fizice;
- funcții utile: mesaje, notificări, hărți Portofel, mii de aplicații în App Store.
Dezavantaje:
- preț foarte ridicat;
- este compatibil doar cu telefonul Apple (sistem de operare iOS).
Concluzie:
Dacă dispui de un buget ridicat pentru un ceas smart de ultima generatie, acest model este pentru tine, având în vedere performanța și funcțiile sale de top.
2. Apple Watch 6
Acest model este cunoscut în lume pentru ajutorul oferit în monitorizarea celor mai importanți parametri de sănătate. Prin intermediul senzorilor săi, poți măsura nivelul de oxigen din sânge și poți să-ți supraveghezi ritmul cardiac. Purtând la încheietura mâinii acest gadget, îți poți monitoriza activitățile zilnice și poți avea un ajutor în realizarea și monitorizarea exercițiilor fizice, chiar și în cele sub apă. Smartwatch-ul dispune de un afișaj Retina de 2,5 ori mai strălucitor în aer liber.
Avantaje:
- oferă informații despre oxigenul din sânge și ritmul cardiac;
- monitorizează și evaluează calitatea somnului;
- moduri pentru realizarea exercițiilor fizice;
- rezistent la apă;
- apeluri, mesaje, difuzarea în flux muzicii, fără a fi nevoie de telefon;
- afișaj Retina strălucitor și afară;
- cadrane personalizabile;
- partajarea ecranelor;
Dezavantaje:
- preț ridicat;
- compatibil doar cu smartphone-urile Apple;
- unii utilizatori spun că nu este diferență mare între acest model și cel anterior (Apple Watch 5).
Concluzie:
Brandul Apple este recunoscut pentru calitatea produselor sale, iar Apple Watch 6 nu face rabat, fiind un produs performant și modern.
3. Huawei Watch GT3, Classic Edition
Ceasurile inteligente Huawei sunt fiabile și avantajoase la preț, ținând pasul cu inovația și cu funcțiile modelelor foarte scumpe de pe piață. Modelul acesta permite vizualizarea informațiilor de pe ecran la o mărime amplificată prin rotirea coroanei rotative. Pe lângă acest lucru sunt multe funcții de nouă generație: monitorizarea ritmului cardiac, GPS, performanță puternică anti-interferențe pentru semnalele în aer liber, ora răsăritului și apusului, fazele lunii, schimbarea mareelor sau fenomene meteo, oferind și 100 de moduri sportive.
Avantaje:
- imagini de fundal variate:
- informațiile de pe ecran pot fi mărite;
- funcții utile pentru monitorizarea sănătății;
- acceptă încărcarea wireless;
- autonomie mare a bateriei, de 14 zile;
- nenumărate funcții utile zi de zi;
- 100 de moduri sportive;
- funcție Route Back;
- apeluri pe ceas;
- se conectează cu mai multe dispozitive smartphone;
Dezavantaje:
- preț ridicat;
- nu se pot face plăți prin intermediul său;
Concluzie
Ceasul inteligent Huawei este o alternativă foarte bună la modelele Apple și Samsung mai scumpe, fiind un gadget dotat cu foarte multe funcții și utilități.
4. Samsung Galaxy Watch3
Ceasul monitorizează activitatea inimii, prin funcția EKG și măsurarea tensiunii arteriale, dar oferă și date despre nivelul de oxigen. Dispozitivul este rezultatul îmbinării productivității smartphone-ului cu tehnologia din domeniul sănătății, astfel că te ajută să fii la curent cu starea de sănătate. Permite navigarea în aplicație, prin rama rotativă de precizie. Poți alege din cele pete 40 de variante de cadrane de ceas. Prin funcția Smart Reply poți alege din răspunsurile sugerate pentru a interacționa cu cei dragi atunci când ești ocupat.
Avantaje:
- monitorizarea sănătății;
- ramă rotativă pentru navigarea în aplicație;
- mai confortabil de purtat, pentru că este ușor, subțire și are un ecran mai mare;
- curea din piele naturală;
- 40 de variante de cadrane;
- monitorizează somnul;
- 120 de programe de antrenament la domiciliu;
- funcții utile pentru conversații;
- smart reply;
- stickere Bitmoji;
- funcție Find My Phone.
Dezavantaje:
- unii utilizatori au fost nemulțumiți de faptul ca bateria sa are o autonomie de 10 ore, fără să fie folosite aplicațiile;
- nu se pot face plăți prin intermediul său.
Concluzie
Acest model Samsung este dotat cu 120 de programe de antrenament la domiciliu și are multiple funcții pentru monitorizarea sănătății, fiind de dorit pentru cei care vor să se mențină activi și sănătoși.
5. Huawei Watch 3 Pro
Acest model oferă o autonomie a bateriei de până la 3 săptămâni pe modul Ultra. Supraveghează sănătatea 24/7, prin măsurarea ritmului cardiac și a oxigenului din sânge. Are un design clasic și fluid, iar afișajul AMOLED în culori vii te ajută să vizualizezi informațiile în orice moment al zilei. Sunt disponibile peste 1000 de imagini moderne sau animate în Face Store. Permite și o interacțiune smart, datorită display-ului bine organizat.
Avantaje:
- monitorizarea sănătății pe tot parcursul zilei;
- apeluri mobile eSIM;
- interacțiune smart;
- peste 1000 de modele de imagini pentru ecran;
- detector de temperatură;
- peste 100 de moduri pentru exerciții fizice;
- design elegant și modern ;
- o alternativă bună la modelele mai scumpe de pe piață;
- afișaj AMOLED în culori vii;
- cadran din titan și sticlă din safir;
- încărcare wireless.
Dezavantaje:
- plățile NFC nu sunt disponibile pentru România;
- nu se poate răspunde la SMS-uri;
- în modul Ultra baterie, necesită restart.
Concluzie
Ceasul inteligent lansat în 2021 este unul dintre cele mai frumoase modele de la Huawei, fiind în același timp un dispozitiv performant în ceea ce privește stimularea mișcării și monitorizarea sănătății.
6. Apple Watch 3, Black Sport Band
Cine își dorește să aibă parte de calitatea și performanța dispozitivelor Apple, dar la un preț mai mic față de modelele noi poate opta pentru acest model. Ceasul este un antrenor personal inteligent, care te ajută să te menții în formă și motivat. Are diverse funcții: GPS, altimetru, ritm cardiac, Respiră, calitatea somnului, este potrivit pentru înot și monitorizează toate activitățile sportive. În plus, este și un eficient asistent zilnic, prin care poți trimite mesaje, poți iniția apeluri sau poți primi notificări.
Avantaje:
- asistent zilnic;
- încurajează activitățile sportive;,
- monitorizează starea de sănătate;
- evaluează calitatea somnului;
- preț mai mic față de alte gadgeturi Apple;
- diverse cadrane de ceas;
- diverse funcții utile, printre care GPS și altimetru;
- rezistent la apă
- unul din cele mai bune smartwatch dama, avand un aspect potrivit femeilor.
Dezavantaje:
- face parte din generația mai veche de ceasuri inteligente Apple;
- compatibil doar cu modelele iPhone 6S și mai recente.
Concluzie
Acest model Apple este un excelent ajutor pentru activitățile sportive, motivându-te să te menții activ și în formă. În plus, are numeroase funcții utile pentru evaluarea sănătății și pentru activitatea de zi cu zi.
7. Samsung Galaxy Watch
Ceasul are o funcție Always On care te ajută să vezi tot timpul cât este ora, fără să apeși pe vreun buton sau să întorci cadranul. Bateria are o durată lungă de viață, iar dispozitivul poate fi un bun antrenor personal, dar și un evaluator al sănătății, care oferă indicii despre ritmul cardiac sau calorii. Monitorizarea somnului include crearea unui jurnal cu cele 4 cicluri de somn, iar ceasul te ajută și să depășești perioadele de stres prin respirație ghidată. Este dotat cu GPS, este rezistent la apă și are numeroase alte funcții.
Avantaje:
- diverse funcții utile pentru monitorizarea stării de sănătate;
- rezistent la apă;
- funcție GPS;
- monitorizarea somnului;
- durată lungă a bateriei;
- funcție Always On;
- cadrane personalizate;
- dă impresia unui ceas analog (cu limbă de ceas, ticăit și cadran rotund);
- încărcare simplificată;
- permite controlul ușor al unor obiecte din casă (TV, aspiratoare robot sau aparat de aer condiționat)
Dezavantaje:
- unii utilizatori au atras atenția că acest smartwatch își pierde semnalul bluetooth, deconectându-se de la telefon;
- nu se pot face plăți prin intermediul său.
Concluzie
Acest model este unul dintre smartwatch-urile bune, dar la un preț mai scăzut. Cu ajutorul său poți beneficia de o motivație în plus pentru programele sportive și poți chiar controla unele electronice din casă.
Cum să alegi cele mai bune smartwatch-uri
Sunt diferite criterii de departajare a ceasurilor de pe piață, având în vedere că oferta este una generoasă și atractivă, la prima vedere. În primul rând, trebuie să te gândești de ce urmărești să cumperi cel mai bun smartwatch, ce ai în vedere să faci cu el. După acest pas, orientează-te să-ți ofere exact ce ai nevoie. Spre exemplu, dacă ești o persoană activă, care va folosi smartwatch-ul în timp ce înoată sau face exerciții la sală, caută un model care să reziste la apă și să-ți ofere tot suportul.
Iată care sunt criteriile de urmărit la achiziția unui ceas inteligent de calitate:
- Compatibilitatea
Un smartwatch se folosește împreună cu un smartphone, astfel că trebuie să fii atent dacă există compatibilitate între cele două. Pentru iPhone este recomandat Apple Watch, iar în cazul unui sistem de operare Android existe mai multe opțiuni. Sunt și modele de smartwatch Android care pot fi folosite împreună cu iOS, dar anumite funcții nu vor putea fi folosite.
- Funcțiile și aplicațiile
Cele mai bune smartwatch sunt cele care oferă o gamă largă de funcții și aplicații ce țin pasul cu necesitățile din prezent și cu ritmul de viață al oamenilor. Cele mai utilizate sunt funcțiile de: notificări, gestionarea rapidă a apelurilor telefonice, navigație GPS, pedometru, termometru, acces la muzica preferată.
La toate acestea se adaugă utilitatea ceasurilor inteligente în ceea ce privește monitorizarea stării de sănătate (funcție EKG, măsurarea tensiunii arteriale, pulsoximetru, evaluarea calității somnului, monitorizarea caloriilor consumate), dar și programele sportive care stimulează activitatea fizică.
- Autonomia
Un smartwatch cu multe funcții este de dorit, dar dacă bateria sa nu ar avea o autonomie pentru mai mult timp, astfel încât să te și poți bucura de ele, degeaba. Urmărește, așadar, această specificație atunci când te orientezi către cele mai bune smartwatch-uri pentru tine. De regulă, modelele bune au o autonomie de 1-2 zile pe un singur ciclu de utilizare.
- Afișajul
Ceasurile inteligente afișează informațiile pe diverse ecrane. În acest moment, pe piață sunt disponibile două tipuri de afișaj:
- Ecran LCD – acesta afișează imaginea în diferite culori, necesitând un consum moderat al bateriei;
- Ecran AMOLED – permite vizualizarea într-o gamă mai vastă de culori, fiind mai strălucitoare, dar cu un consum mai ridicat al bateriei.
- Designul
În mod clar, și acesta este un criteriu de selecție al celor mai bune smartwatch-uri, pentru că, pe lângă utilitatea unui astfel de gadget este nevoie ca el să fie atractiv și să poată fi purtat în diverse ocazii, la mai multe ținute, dovedindu-și astfel versatilitatea.
Față de ceasurile clasice, smartwatch-urile bune pot fi personalizate: li se pot schimba wallpaper-ul sau cadranul și, prin achiziționarea unor curele de schimb de diferite culori și materiale, nici nu mai zici că porți același smartwatch în fiecare zi.
Cei mai buni producători de smartwatch-uri
Chiar dacă este greu de crezut, primul smartwatch din lume, Pulsar, datează din 1972 și a fost produs de compania Hamilton Watch. În timp, diverse companii au început să manifeste interes pentru aceste produse, totul culminând în 2013, cu o adevărată revoluție a ceasurilor inteligente.
La ora actuală sunt 4 mari jucători pe piața de profil, care pot fi considerați cei mai buni producători de smartwatch-uri: Apple, Samsung, Garmin și Huawei, la care se adaugă și alții mai mult sau mai puțin cunoscuți.
Apple – produsele acestei companii au stârnit multe discuții de-a lungul timpului, dar există o opinie comună în ceea ce privește calitatea lor, oferită printr-un mix excepțional între hardware și software. Practic nu se poate vorbi despre cei mai buni producatori de smartwatch-uri din lume fără ca Apple să nu fie menționat. Primul smartwatch Apple a fost lansat în 2015, iar din acel moment au fost lansate și alte modele. O particularitate a lor este că sunt compatibile doar cu sistemul de operare iOS.
Samsung – producător de electronice cu vechime pe piață, Samsung a trecut și la producția de ceasuri smart, din 2013, iar până în 2017, acestea au purtat numele de Samsung Gear, după care, până în prezent, ele poartă numele Samsung Galaxy Watch.
Garmin – această companie americană a fost fondată în 1989. Smartwatch-urile lor de foarte bună calitate sunt utilizate în special de către practicanții de sporturi.
Huawei – în 2015, compania chineză a lansat primul model de smartwatch. De atunci, și-a creat un nume pe piața celor mai buni producători de smartwatch-uri, prin produsele fiabile și accesibile, alternative foarte bune la brandurile menționate anterior. Acestea sunt votate a fi cele mai bune smartwatch-uri pentru barbati, datorita designului masculin.
Păreri finale
Tot mai mulți oameni se află în căutarea unor smartwatch-uri foarte bune, cu ajutorul cărora să-și monitorizeze starea de sănătate sau să fie la curent cu toate noutățile, într-un mod simplu și rapid. Dacă sunt atenți la toate caracteristicile produselor, îmbinându-le cu necesitățile proprii, cu siguranță achizițiile le vor fi de folos pe termen lung.
Întrebări frecvente
Cum schimb cureaua unui Apple Watch?
Montarea curelei se face poziționând ceasul pe ecran, se apasă butonul unlock pentru a detașa cureaua actuală și se glisează aceasta în lateral, urmându-se aceeași procedură și pentru cealaltă parte. Se pregătește cureaua cea nouă, se introduce catarama curelei în locul ocupat de cea veche, până ce se aude un clic la buton.
Cum se curăță un smartwatch?
Ecranul unui ceas inteligent poate fi șters cu o cârpă din microfibră, umezită cu apă caldă.
Actualizat la data de 9 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu
Sunt Maria și îmi place să scriu despre produse de îngrijire personală și multe altele. Recenziile mele sunt bazate pe o expertiză amănunțită, ținând cont de performanțele produselor, în raport cu prețul, calitatea acestora, cât și părerile altor utilizatori.
Poți alege cu încredere produsele recomandate de mine, fiindcă analiza amănunțită garantează faptul că sunt produse de calitate.