Cele mai bune cuptoare electrice

Acasa » Electrocasnice » Cuptoare » Cele mai bune cuptoare electrice

Cuptoarele sunt, din cele mai vechi timpuri, elemente indispensabile pentru gătit. Grecii antici le foloseau pentru a coace pâinea și alte produse specifice, iar în Evul Mediu, cele din cărămidă și mortar cu vetre înalte erau elementul principal in prepararea painii.

Datorită evoluției tehnologiei, în ziua de astăzi, cuptoarele sunt mult mai eficiente, dețin funcții la care strămoșii noștri nici nu visau și sunt ajutoare de nădejde în toate casele. Fripturi, pizza, prăjituri, torturi și multe alte produse cresc și se rumenesc în cele mai bune cuptoare electrice.

cel mai bun cuptor electric electroluxElectrolux EOD6P71XClasa A+
cele mai bune cuptoare electrice arcticArctic AROIM24500BCClasa A+
cuptor electric bekoBeko BIM25300XMClasa A
cel mai bun cuptor electric boschBosch HBF154YS0Clasa A
cuptor electric zanussiZanussi ZOB442XUClasa A

De ce să alegi cel mai bun cuptor electric incorporabil

Cuptorul este indispensabil în fiecare locuință. Pentru ca oamenii să se bucure cu adevărat de toate avantajele sale, este nevoie de un produs bun, modern, care să fie eficient din punct de vedere energetic și să fie prevăzut cu mai multe programe de coacere. De ce este important acest din urmă aspect? Pentru că, după cum se știe, cuptoarele nu mai sunt folosite ca pe vremuri, doar la coacerea pâinii, ci sunt pretabile pentru foarte multe feluri de mâncare, fiecare cu condiții specifice de creștere, coacere și rumenire.

Astfel, dacă aluatul de pâine are nevoie de o temperatură mare și constantă pentru a se transforma în produsul delicios și cu miros îmbietor, prăjiturile au nevoie de funcții de ventilație și de temperaturi diferite. Așadar, cel mai bun cuptor electric este cu siguranță util, pentru că el încorporează toate funcțiile principale care contribuie la un aspect și un gust demne de un masterchef.

Cele mai bune cuptoare electrice! Top 5 Recomandări!

1. Cuptor încorporabil Electrolux EOD6P71X cu autocurățare pirolitică, SteamBake
cel mai bun cuptor electric electrolux
Cu acest cuptor încorporabil cei care îl folosesc vor avea brutărie la ei acasă. Se pot prepara în condiții de top, prin puterea aburului: fripturi, lasagna, pește, beneficiind de o gătire uniformă și rapidă. Crustele crocante și miezurile pufoase se obțin doar printr-o simplă atingere de buton.

Cuptorul electric Electrolux dispune de un senzor special, Food Sensor, care permite monitorizarea coacerii, măsurând temperatura interioară. Atunci când mâncarea este gata, senzorul va anunța bucătarul și procesul de gătire se întrerupe.

Funcția inteligentă de curățare pirolitică menține cuptorul curat, cu un aspect ca nou. Prin acest sistem, cuptorul este încălzit la o temperatură care transformă grăsimea și reziduurile în cenușă, fiind nevoie doar de strângerea acesteia din cuptor cu o lavetă.

Printre funcții se mai numără: afișajul LED, încălzirea rapidă, coacere umedă cu ventilație, gătire cu ventilație, temperatură propusă. In concluzie, acesta este unul din cele mai bune cuptoare electrice incorporabile.
Vezi Pretul + alte Detalii
2. Cuptor electric încorporabil Arctic AROIM24500BC cu autocurățare catalitică
cele mai bune cuptoare electrice arctic
Acest cuptor incorporabil elegant dotat cu ușă și panou de control din sticlă are 12 funcții de gătit (printre care unul pentru pizza) și un volum interior de 71 de litri. Dispune și de un timer care contorizează durata de coacere a alimentelor și îi anunță pe membrii familiei când sunt gata preparatele.

Funcția Eco Fan asigură coacerea uniformă, prin circularea aerului cald în interior. O altă funcție foarte utilă este și Self Clean, care asigură curățarea cuptorului fără efort – un panou absorbant atrage grăsimea și vaporii.

Gătirea 3D de care dispune presupune ca toate cele 3 elemente de încălzire, poziționate în spate, deasupra și dedesubt să se activeze simultan, pornind și ventilatorul. În acest fel, căldura este distribuită uniform pentru o coacere fără cusur.

Cuptorul Arctic mai este prevăzut și cu funcție de decongelare, cu funcție grill, datorită unui arzător suplimentar, dar și cu Wam Keeping, datorită căreia cuptorul menține o temperatură adecvată pentru servirea preparatelor, astfel încât să pară că acestea sunt proaspăt preparate. Chiar daca este facut de un producator romanesc, acest model de la Arctic este unul din cele mai bune cuptoare electrice si unul din cele mai vandute pe piata din Romania. Raportul pret/calitate este de neegalat.
Vezi Pretul + alte Detalii
3. Cuptor încorporabil Beko BIM25300XM cu autocurățare catalitică
cuptor electric beko
Cel mai bun cuptor Beko. Mâncarea sănătoasă ar trebui să fie prioritară în fiecare familie, iar datorită cuptorului electric Beko BIM25300XM acest lucru este posibil. Cuptorul este ușor de utilizat și de monitorizat datorită afișajului LED.

Are inclus un mod de gătire 3D, o funcție de decongelare, dar și coacerea fără amestecarea mirosurilor. În plus, conform producătorului, ușa cuptorului poate susține o greutate de maximum 22,5 kg, cu 20% față de cuptoarele obișnuite. Aceasta este acoperită cu un strat special care ajută la curățarea ușoară.

În interior, curățarea rapidă este asigurată de panourile catalitice, care absorb grăsimea și reduc mirosurile din procesul de coacere. În plus, tehnologia Steamshine de curățare presupune doar adăugarea de apă și pornirea cuptorului, iar pe măsură ce apa se evaporă, resturile de mâncare și grăsimea se înmoaie și vor fi mai ușor de îndepărtat.

Funcții utile: 3D cooking, grill, gătire cu ventilare, gătire convențională, low grill, încălzire inferioară, timer, blocare display, iluminare.
Vezi Pretul + alte Detalii
4. Cuptor incorporabil Bosch HBF154YS0
cel mai bun cuptor electric bosch
Grătarul electric al acestui cuptor este perfect pentru preparatele rumenite și crocante care îi vor surprinde pe toți ai casei, dar și pe musafiri. Se poate găti simultan în el, pentru că are o capacitate mare și tăvi încăpătoare.

Stratul inteligent de acoperire ceramica ajută la absorbirea grăsimii și la arderea ei, pentru a face curățarea mai ușoară. Și ușa se curăță ușor, pentru că panourile din sticlă se pot scoate rapid și se pot spăla.

Puterea acestui aparat este de 3300 W, făcând parte din clasa energetică A. Capacitatea sa este de 66 de litri si este realizat din inox.

Funcții de mare ajutor în bucătărie: dezghețare, grill, rotisor, încălzire de jos, iluminare interioară, semnal acustic.
Vezi Pretul + Alte Detalii
5. Cuptor încorporabil Zanussi ZOB442XU cu grill și inox antiamprentă
cuptor electric zanussi
Cuptorul multifuncțional Zanussi transformă gătitul într-o experiență ușoară și, mai ales, plăcută. Cele mai utile funcții de gătit se împletesc, pentru a ajuta la coacerea rapidă și uniformă. Printre acestea se numără: încălzire rapidă, grill, ventilație, încălzirea de sus și de jos, diverse funcții de gătit sau posibilitatea de a găti la temperaturi mai scăzute, atunci când rețetele o cer.

Grătarul ajută la rumenirea pâinii, la prepararea unui kebab cu legume ca în imaginile din revistele culinare.
Stratul antiamprente cu care este dotat cuptorul ajută la eliminarea murdăriei și la menținerea unui aspect impecabil. Ușile din panouri de sticlă se demontează pentru a fi spălate, așadar gata cu frecatul cuptorului!

Ventilatorul, cu o poziție inteligentă, distribuie uniform căldura, iar alimentele nu mai trebuie întoarse.
Vezi Pretul + alte Detalii

Cum să alegi cel mai bun cuptor electric:

Pe o piață în care ofertele în materie de cuptoare incorporabile sunt foarte variate, a alege unul din cele mai bune cuptoare electrice cu convectie pare o provocare foarte mare. Dar nu este chiar așa. Înainte de a trece la achiziția propriu-zisă, persoanele interesate trebuie să analizeze exact necesitățile și frecvența cu care produsul va fi folosit, pentru a-l alege pe cel adecvat. Apoi,sunt mai multe criterii de care este nevoie să se țină seama:

Tipul cuptorului

Sunt două tipuri principale de cuptoare electrice: independente, care pot fi așezate pe blatul mobilei de bucătărie și se montează separat, ocupând un spațiu suplimentar, sau încorporabile, ce pot fi amplasate sub blatul mobilei. În mod clar, această din urmă variantă este o soluție în cazul bucătăriilor care nu dispun de un spațiu generos sau în cele în care este de dorit un aspect mai compact al electrocasnicelor.

Tipul de încălzire

Sunt două sisteme de încălzire la cuptoarele electrice: static sau cu convecție. Cele statice sunt mai ieftine și dispun de o zonă activă termic care are rolul de a iradia căldura în interior. Pentru o eficiență sporită și performanță, sunt indicate cuptoarele cu convecție, pentru că acestea beneficiază de un ventilator intern care recirculă aerul din interior, ajutând la uniformizarea temperaturii. Mai bine zis, interiorul cuptorului se încălzește în mod egal, rezultând o coacere sau o gătire rapidă și uniformă.

Capacitatea cuptorului

În funcție de preferințele și de nevoile dintr-o locuință, de numărul membrilor familiei sau de obiceiurile culinare, contează foarte mult și capacitatea cuptorului. Pentru familiile reduse, cuptoarele cu capacitate mică (sub 50 de litri) sunt cele mai indicate, iar în cazul celor numeroase, unde se gătește des, este nevoie de cuptoare cu o capacitate cuprinsă între 50 și 70 de litri și chiar de peste 70 de litri.

De asemenea, pe lângă spațiul interior disponibil al cuptorului mai contează și numărul de rafturi ale acestuia, pentru că în funcție de ele se poate știi ce cantitate de mâncare se poate prepara simultan. Modelele cu 5 poziții vor permite prepararea a două tăvi cu mâncare în același timp, iar dacă este vorba de alimente diferite, acest lucru se poate face fără ca mirosurile să se amestece.

Materialul din care este realizat

Sunt câteva materiale pretabile pentru realizarea cuptoarelor:

  • Oțelul inoxidabil – este un material foarte bun, igienic, eficient energetic și ușor de întreținut, fiind și unul dintre cele mai folosite pentru aceste electrocasnice;
  • Emailul – în bucătăriile decorate în stil rustic se utilizează cuptoarele din acest material, pentru că oferă un aer vintage. Se asortează cu mobila de bucătărie sau cu pereții și sunt ușor de întreținut;
  • Vitro-ceramica – reprezintă o alegere elegantă. Având în vedere că sticla este destul de vulnerabilă la acțiunea sau șocurile mecanice, un astfel de cuptor trebuie manevrat cu mare grijă. Avantajul este că se curăță însă foarte ușor.

Funcțiile oferite

Modelele cu mai multe funcții sunt clar unele de dorit. În funcție de mâncarea preparată, un cuptor electric bun oferă toate condițiile necesare: gătire cu abur, la rotisor, programarea începerii și finalizării coacerii, decongelare rapidă, curățare automată etc.

Concluzie

Alegerea celui mai bun cuptor electric se face în funcție de necesitățile unei familii, de obiceiurile culinare și de caracteristicile acestuia. Un cuptor cu funcții suplimentare, printre care se numără autocurățarea, încălzirea 3D sau diversele moduri de gătit este foarte util pentru prepararea adecvată a diverselor feluri de mâncare. Cele mai bune cuptoare electrice moderne funcționează pe tehnologii noi care asigură rezultate spectaculoase, în condițiile unui consum redus de curent electric.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă funcția de autocurățare catalitică la un cuptor electric?

Această funcție utilizează panouri din ceramică pentru absorbția și descompunerea grăsimii, chiar în timpul procesului de coacere, fără să fie nevoie de un consum suplimentar de energie.

Ce să aleg: un model încorporabil sau unul independent?

Alegerea se face în funcție de necesitățile fiecărei familii și de spațiul disponibil. Cuptoarele încorporabile prezintă avantajul major că nu necesită un spațiu suplimentar, putând fi integrate sub blatul mobilierului.

Daca sunteti in cautarea unui mod rapid de a gati, v-ar putea interesa si Cea mai buna friteuza cu aer cald – un fel de cuptor electric neincorporabil, care ne ajuta sa gatim fara ulei si foarte rapid o varietate mare de feluri de mancare.

Actualizat la data de 19 ianuarie, 2023 de Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Publicat de Maria Dumitrescu in Cuptoare

Lasă un comentariu