Cele mai bune căști wireless

Acasa » Electronice » Audio » Cele mai bune căști wireless

Căștile wireless (fără fir) au câștigat multă popularitate în ultimii ani. Sunt practice și de mare ajutor, în special pentru navetiști, dar și pentru toți cei care vor să fie însoțiți la drum de muzica preferată, de podcasturi, dar care vor să comunice lejer la telefon, indiferent că se află în trafic, la birou sau la un eveniment, fără a-și folosi mâinile pentru gestionarea apelurilor. Cele mai bune căști wireless au funcții care le fac utile, dar și un design care să atragă.

Top 3 Cele mai bune căști wireless ieftine!

1. Căști Audio Wireless Zoopie ®
cele mai bune casti wireless
Aceste căști wireless oferă un sunet clar și echilibrat, prin difuzorul cu rezonanță înaltă. Calitatea audio este una impecabilă, sunetul fiind clar, fără distorsiuni. Basul se produce într-un difuzor cu rezonanță înaltă și cu distorsiune scăzută, astfel că utilizatorul se va putea bucura de toate detaliile muzicii preferate, redate cât mai fin. Orificiile de aerisire ajută la egalizarea presiunii, astfel că nici nu vor fi simțite pe urechi.

Căștile Zoopie sunt echipate cu un port pentru microfon, care asigură claritatea apelului, chiar și în condiții de vânt puternic, pentru că dispune de și de o funcție de reducere a zgomotelor ambientale.

Tehnologia Bluetooth 5.1 ajută la o conexiune stabilă, rapidă, cu un consum redus de energie a dispozitivului la care se face conexiunea. De asemenea, compatibilitatea căștilor este universală, astfel că aceste căști se pot conecta la orice dispozitiv care este prevăzut cu Bluetooth, indiferent de brand sau de model. Raza de acțiune a căștilor este de 10 metri, oferind libertate de mișcare, iar bateria asigură convorbire de până la 2 ore, dintr-o singură încărcare.
Vezi Pret + alte Detalii
2. Căști Bluetooth Wireless LumAudio ® Supreme
casti wireless telefon
Sunet de calitate, rezistență la apă, conexiune rapidă și stabilă – sunt doar câteva dintre avantajele importante ale acestor căști bluetooth.

Conectarea lor cu dispozitivul dorit presupune scoaterea lor din cutie și vor fi gata pentru conectare. În cazul în care nu vor mai fi folosite, se vor pune la loc și se vor deconecta automat, demarând încărcarea.
Fiecare cască are un buton multifuncțional tactil ce poate fi activat prin apăsare ușoară. Calitatea audio premium este oferită de difuzoarele de calitate și de funcția de reducere a zgomotului ambiental.

Autonomia este și ea una de top: nu mai puțin de 5 ore de utilizare neîntrerupră, iar capacitatea de încărcare a cutiei este de 1200 mAh. Cutia poate fi utilizată și pentru încărcarea telefonului mobil, pentru că este prevăzută cu o ieșire USB.

Căștile LumAudio Supreme pot fi utilizate și la piscină, pentru că sunt rezistente la apă. În plus, versiunea Bluetooth 5.0 asigură o conexiune stabilă și rapidă.
Vezi Pret + alte Detalii
3. Căști bluetooth wireless Gaming Earbuds
casti wireless earbuds
Cei care utilizează acești căști wireless vor fi în mijlocul acțiunii, surprinzând toate detaliile audio, până la cel mai mic detaliu.

Cele 4 microfoane încorporate ajută la blocarea eficientă a interferențelor, chiar și într-o ambianță zgomotoasă. Astfel, atât jocurile, cât și convorbirile vor beneficia de claritate.
Mai sunt și alte funcții care fac din acest produs unul de dorit pentru fiecare gamer: rezistența la apă, handsfree și o autonomie impresionantă a bateriei de până la 8 ore de jocuri non-stop sau de redare a muzicii.

Printr-un singur buton, se pot gestiona atât controlul redării muzicii, cât și apelurile. Căștile se activează automat când se deschide capacul carcasei.

Modul de transparență, asigurat prin simpla apăsare de buton, se combină cu anularea zgomotului de mediu, astfel că atunci când este primit un apel vor fi eliminate toate sursele de distragere exterioară.
Atât gamerii, cât și restul utilizatorilor de căști wireless vor fi atrași cu siguranță de acest model!
Vezi Pret + alte Detalii

De ce să alegi cele mai bune căști wireless

Tehnologia wireless aduce avantaje enorme pentru utilizatori, fie că este vorba de cea bluetooth, care funcționează cu un device compatibil care permite această conexiune sau de cea prin unde radio, ce necesită un receptor special pentru fiecare model.

În cazul căștilor, absența firelor înseamnă mai mult confort, mai multă stabilitate a lor în urechi, dar și mai multă lejeritate în mișcare.

Majoritatea modelelor de căști fără fir funcționează fără nicio problemă până la o distanță de 10 metri de receptor. Astfel că dacă o mamă dorește să se uite la un film în timp ce copilul doarme, poate utiliza căștile fără fir, chiar dacă televizorul se află la câțiva metri de ea.

Față de căștile clasice cu fir, cele wireless reprezintă o nouă tehnologie, care asigură mai mult confort și mai puțin efort din partea utilizatorului. Totuși, necesită o complexitate mai mare în privința procesului de pairing.

Cum să alegi cele mai bune căști wireless ieftine

Cei care s-au hotărât până aici că este momentul să treacă la căștile wireless trebuie să știe că înainte de a se decide la un anumit model este important să țină cont de câteva caracteristici care fac diferența pe piață:

  • Formatul căștilor

Căștile wireless pot fi de mai multe tipuri, în ceea ce privește formatul lor:

  • Căști in-ear: se ancorează în canalul auricular și, contrar aparențelor, nu alunecă. Acest model este dorit în special de cei care ascultă muzică pentru că anulează zgomotele din exterior. Sunt mici, discrete și din acest motiv sunt ușor de purtat și de depozitat chiar și în buzunar;
  • Căști on-ear: sunt o versiune mai compactă a celor over-the head, fiind căști supra-auriculare care se poziționează peste urechi, presându-le astfel încât să fie obținută o izolare bună și o experiență plăcută a ascultării. Sunt mai grele decât cele anterioare și mai dificil de purtat, dar calitatea audio este mult mai bună;
  • Căști earbud: sunt poate cele mai cunoscute de pe piață și se ancorează între cartilagiile urechii, fiind mai ușor de purtat și mai confortabile decât cele in-ear. Și pentru că sunt mai mari decât acestea din urmă, pot oferi și o calitate mai bună a sunetului;
  • Căștile over-ear: sunt mai mari și mai grele decât celelalte tipuri și de aceea nu se pretează pentru deplasare. Cei care nu țin seama de această problemă și le preferă în cazul navetei, se vor bucura de o calitate audio superioară, demnă de un studio. Cupele mari sunt perfecte pentru difuzoare mai mari, care vor asigura cea mai bună experiență în ceea ce privește ascultarea muzicii, a radioului, a podcasturilor și a tuturor programelor de interes pentru utilizatori. Totuși, pentru că izolează foarte bine zgomotul ambiant, nu se recomandă pentru pietonii care trebuie să fie atenți la provocările străzii.
  • Confortul pe care îl oferă

Pot să fie aspectuoase, de calitate bună, dar dacă nu asigură confortul în timpul purtării, pentru foarte mulți oameni restul avantajelor pălesc. Da, o cască wireless trebuie să fie ușor de purtat, să nu fie greoaie, în așa fel încât să nu incomodeze, ci, din contră, să pară că este una cu omul.

  • Portabilitatea

Această caracteristică este una foarte importantă și este strâns legată de confort. Este bine de știut dacă utilizatorul își dorește acest produs pentru sală, pentru alergatul în parc, pentru navetă – autobuz, metrou etc. sau dacă îl va folosi mai mult acasă. În funcție de aceste criterii, el va trebui să se orienteze către modele adecvate, știind că primele enumerate sunt cele mai portabile.

  • Autonomia bateriei

Căștile care au o autonomie scăzută nu sunt de dorit, din motive lesne de înțeles. Faptul că bateria nu rezistă mult este așadar un criteriu eliminatoriu.

  • Compatibilitatea

Verificarea compatibilității căștilor cu smartphone-ul este foarte importantă pentru ca utilizatorii să se asigure că le pot folosi și că achiziția nu va fi una în zadar. La fel ca atunci cand iti cumperi un smartwatch. Se va verifica versiunea de Bluetooth, care trebuie să fie una similară sau chiar mai nouă decât cea a telefonului. Versiunea 3.0 a protocolului Bluetooth, mult superioare celei anterioare, 2.1, a făcut ca utilizatorii să beneficieze, printre altele, și de o lățime de bandă mai mare, care permite o compresie audio mai bună, deci o calitate a sunetului mai ridicată.

  • Atenuarea zgomotului de fond

Pentru a se putea bucura de o experiență cu adevărat plăcută a sunetului redat prin intermediul căștilor, utilizatorii au nevoie ca sunetul exterior să fie redus cât mai mult. Cele mai bune căști wireless dispun de sisteme noise-cancelation, care anihilează, prin intermediul unui cip dedicat, sursele externe de zgomot.

Concluzie

Căștile wireless sunt un must-have în ziua de astăzi, când oamenii sunt grăbiți, au nevoie de mobilitate, de confort, dar și să facă mai multe lucruri deodată. Aceste produse sunt foarte utile pentru a fi purtate în mașină, la sală, în autobuz și chiar la piscină, iar conexiunea Bluetooth asigură o conexiune rapidă și stabilă, chiar dacă dispozitivul la care se conectează se află și la 10 metri distanță.

Întrebări frecvente

Căștile audio LumAudio Supreme sunt rezistente la apă?

Da, aceste căști rezistă timp de 30 de minute la apă, în condițiile unei adâncimi de maxim 1 metru.

Ce rază de acțiune au căștile audio wireless Zoopie?

Căștile audio wireless Zoopie au o rază de acțiune de 10 metri față de dispozitivul la care se conectează.

Actualizat la data de 25 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]

Publicat de Maria Dumitrescu in Audio

Lasă un comentariu