Cel mai bun cuptor electric neîncorporabil

Acasa » Electrocasnice » Cuptoare » Cel mai bun cuptor electric neîncorporabil

Cuptoarele electrice neîncorporabile sunt ușoare, independente și se pot amplasa pe suprafața de lucru, pentru că au dimensiuni mici, spre deosebire de cele încorporabile. Sunt multe oferte disponibile pe piața din România. unele modele fiind dotate cu ventilator, și perfecte pentru coptul pâinii, pentru prăjituri și plăcinte, de exemplu. Când vine vorba de cel mai bun cuptor electric neîncorporabil însă, fiecare om trebuie să țină cont de anumite criterii, în funcție de care să facă o achiziție potrivită cu nevoile sale.

De ce să alegi cel mai bun cuptor electric neîncorporabil

Un astfel de cuptor este de mare ajutor pentru spațiile mai mici de locuit, dar pentru că funcționează pe curent electric mai prezintă avantajul că poate fi utilizat de persoanele care locuiesc în zone în care nu există infrastructură de gaze naturale. Datorită tehnologiilor noi, cele mai bune cuptoare electrice neîncorporabile nu consumă mult și dețin funcții care le fac să rivalizeze cu binecunoscutele cuptoare electrice încorporabile.

Faptul că se pot plia pe nevoile oamenilor fac din aceste electrocasnice unele foarte utile în viața de zi cu zi. Pe lângă importanța lor în locuințe, mai este de subliniat și utilitatea în alte spații unde oamenii își desfășoară activitatea și au nevoie de o sursă de încălzire sau preparare a mâncării, cum ar fi la birou.

Cele mai bune produse! Recomandări

1. Cuptor Electric Albatros A45B2 1800W
cel mai bun cuptor electric neincorporabil
Omul modern are nevoie de dispozitive care să funcționeze rapid, dar care să ofere rezultate foarte bune. Încălzirea mâncării, prepararea unui sandviș delicios sau chiar un tort cu ciocolată sunt provocări cărora cuptorul Albatros le face față la fel de bine.

Utilizatorul poate selecta temperatura și durata de timp la care își dorește să gătească un preparat. Acest cuptor este dotat cu o funcție de reglare a temperaturii, ce poate fi setată între 90 și 230 de grade Celsius. Funcția Timer permite selectarea timpului de gătire între 1 și 60 de minute. Atunci când programul respectiv se încheie, cuptorul va anunța acest lucru printr-un avertizor sonor.

Cuptorul prezintă 6 programe diferite, astfel că se poate coace, găti sau frige în el toate preparatele de care o familie are nevoie. Printre accesoriile incluse ale sale se numără: grătar din inox, tăviță pentru reziduuri (care face curățarea cuptorului mai ușoară), tavă pentru cuptor cu un mâner detașabil.

Cuptorul este prevăzut cu un geam dublu din sticlă securizată, lucru care contează foarte mult pentru păstrarea temperaturii în interior.
Verifica Pretul + alte Detalii
2. Cuptor Electric Samus CSD-45BRC2
cuptor electric samus
Afișajul electronic al acestui model modern îl face să fie ușor de utilizat. Capacitatea sa este de 45 de litri, iar puterea nu este nici ea una de neglijat: 2000W, ceea ce înseamnă că va face față solicitărilor fără să întâmpine nicio greutate.

Cuptorul electric neîncorporabil prin convecție are patru elemente de încălzire din inox și permite controlul temperaturii de la 100 de grade Celsius la 230 de grade Celsius.

Printre funcțiile și accesoriile sale de mare ajutor în bucătărie se numără: rotisor, avertizare sonoră la încheierea programului, grătar din inox, selector electronic de programe, tăviță pentru colectarea reziduurilor și un mâner pentru tavă, cu ajutorul căruia manipularea preparatelor foarte fierbinți să se facă în siguranță.

Cuptorul nu are o greutate mare, cântărind 8 kilograme. Însă datorită tuturor dotărilor sale, va fi un excelent ajutor pentru cei care gătesc mult și vor ca prăjiturile și toate celelalte feluri de mâncare să crească exact ca în fotografiile din revistele culinare și să aibă un gust memorabil.
Verifica Pretul + alte Detalii
3. Cuptor electric Star Light CEA-3016CBL
cuptor star light
Acest brand a intrat pe piața de electrocasnice la finalul anului 2014 și în scurt timp a ajuns la inimile clienților datorită produselor de bună calitate, printre care se numără aparate de uz casnic de dimensiuni mari, echipamente pentru încălzirea și răcirea spațiilor, televizoare și corpuri de iluminat.

Cuptorul electric Star-Light are o capacitate de 30 de litri și un număr de 6 programe pentru preferințele întregii familii. Se pretează pentru mai multe tipuri de gătire: coacere, grătar, prăjire.

Chiar dacă este mai accesibil ca preț, în comparație cu alte cuptoare electrice, modelul de față oferă funcții care rivalizează cu acestea: oprire automată, iluminare, termostat, timer, indicator luminos sau semnal acustic. Vine și cu câteva accesorii incluse: tavă de coacere și grilă grătar. Temperatura maximă la care poate ajunge este de 230 de grade Celsius, iar panoul este mecanic.
Verifica Pretul + alte Detalii

Cum să alegi cel mai bun cuptor electric neîncorporabil

Cei care își doresc un astfel de cuptor sunt atrași în principal de independența lui, care îi conferă versatilitate. Sunt însă și alte aspecte de urmărit la un cuptor neîncorporabil, dar cerința de bază este ca fiecare persoană sau familie în care va fi utilizat acesta să identifice înainte de toate necesitățile în materie de: spațiul disponibil pentru amplasare, cum și cât va fi folosit cuptorul, pentru ce tipuri de preparate etc. După ce vor ști cu exactitate aceste nevoi, se pot trece în revistă celelalte criterii, precum:

Funcțiile de gătire

În timp ce unii oameni nu gătesc foarte des acasă, fiind mai preocupați să aibă dimineața pâine prăjită și sandvișuri calde, iar seara să se poată bucura de o friptură făcută acasă, alții au nevoie de un cuptor neîncorporabil pentru a-l suplimenta pe cel încorporabil care nu mai face față solicitărilor. Cuptorul electric se aseamana cu friteuza cu aer cald, doar ca cel dintai este mai spatios.

Cuptoarele independente au funcții diverse, pretându-se pentru: prăjire, coacere, grătar. Cele mai recomandate modele sunt cele cu ventilatoare de aer cald (cu convecție) pentru că permite coacerea uniformă a preparatelor. Majoritatea acestor cuptoare au comutatoare, cu ajutorul cărora se poate găti personalizat, în funcție de produs. În plus, ele păstrează umiditatea alimentelor și vitaminele și substanțele hrănitoare din fructe sau legume.

Datorită tehnologiei noi, un cuptor electric neîncorporabil va găti mai repede și mai bine alimentele, în comparație cu unul tradițional.

Cine este producătorul

Acest aspect spune multe despre un produs. Cu cât brandul este mai vechi pe piață și mai renumit pentru atenția pe care o acordă calității, cu atât mai bine. Această reputație construită în timp poate face diferența în cazul produselor care par asemănătoare, din multe alte puncte de vedere.

Dimensiune

Cuptoarele electrice neîncorporabile sunt mai mari față de cele cu microunde. În general, cu cât are mai multe funcții, cu atât va crește și volumul său. Dimensiunea unui cuptor este importantă atât în ceea ce privește spațiul interior, în funcție de care se va decide cât și cum se va găti și ce dimensiuni vor avea tăvile, cât și pe cea exterioară. Acest din urmă aspect este relevant pentru a calcula cum se integrează electrocasnicul în încăperea unde va fi utilizat.

Panou de control

Un panou de control bine gândit ușurează utilizarea. Pentru a-și face o idee despre acest aspect, oamenii trebuie să analizeze cu atenție fotografiile produsului, atunci când fac achiziția online. Dacă butoanele par ușor de utilizat, nu sunt prea mici sau înghesuite, atunci modelul poate fi unul potrivit.

Accesorii

De avantajele pe care le aduc accesoriile suplimentare depinde o experiență mai plăcută și mai confortabilă a gătitului. Dacă un cuptor vine cu tăvi speciale (pentru pizza, pentru copt) sau de suporți pentru rotisor este o asigurare că el va putea fi utilizat pentru mai multe preparate, asigurând reușita în bucătărie.

Alte funcții

Pe lângă funcțiile clasice de coacere și gătire, unele cuptoare electrice neîncorporabile mai vin și cu funcții suplimentare: tăvi care ies singure, funții de autocurățare, de autooprire, afișaj digital.

Concluzie

Cuptoarele electrice neîncorporabile sunt foarte utile în orice bucătărie, fiind folosite atât de sine stătător, pentru că pot fi amplasate pe blat, ceea ce le face ușor de folosit, cât și atunci când cele încorporabile nu mai fac față solicitărilor și trebuie suplimentate (la ocazii speciale, unde numărul invitaților este mare).

Datorită noilor tehnologii, acestea sunt dotate cu funcții și accesorii de mare ajutor, cum ar fi: controlul temperaturii, tăvițe de colectare a reziduurilor, avertizare sonoră la terminarea programului sau rotisor.

Alegerea celor mai bune produse trebuie să țină seama în primul rând de necesitățile familiei, dar și de producător și de performanța aparatului.

Întrebări frecvente

Se pot coace cozonaci în aceste cuptoare electrice?

Răspunsul este DA! Aceste cuptoare se pretează pentru coacerea cozonacilor, a prăjiturilor și a pâinii. În funcție de dimensiunile cuptorului, se pot coace mai mulți cozonaci deodată. Datorită temperaturilor ridicate, care sunt distribuite uniform, precum și a menținerii căldurii în interior, coacerea cozonacilor dispune de toate motivele pentru a fi una la înalte standarde.

Ce capacitate trebuie să aibă un cuptor electric pentru două persoane?

În familiile alcătuite din două persoane ar trebui să fie suficient un cuptor electric cu o capacitate de peste 40 de litri, dar depinde foarte mult și de cât și cum se gătește în familie, putând fi nevoie uneori de cuptoare mai mari.

Care sunt prețurile cuptoarelor electrice neîncorporabile?

Prețurile pentru aceste produse variază în funcție de mai multe criterii: calitate, funcții, producător etc. Este important ca atunci când se dorește un cuptor bun nu prețul scăzut să fie principalul criteriu de selecție, ci performanța aparatului, modul în care el se va face util în respectiva casă și va face față tuturor nevoilor.

Actualizat la data de 19 ianuarie, 2023 de Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Publicat de Maria Dumitrescu in Cuptoare

Lasă un comentariu