Cea mai bună motosapă

Acasa » Curte si Gradina » Gradinarit » Cea mai bună motosapă

Cei preocupați de grădinărit știu că pentru a-și eficientiza munca au nevoie de unelte și echipamente de calitate, care sa fie realizate după cele mai noi tehnologii. În acest fel, nu doar că rezultatele vor fi mai bune, dar și eforturile lor vor fi mai mici. Unul dintre echipamentele cele mai versatile si mai utile este motosapa, care poate fi întrebuințată într-o varietate de activități: arat, discuit, cultivat, etc. Din fericire, piața de profil este una foarte ofertantă, astfel că dacă ești interesat de cea mai bună motosapă, ai de unde alege, iar noi te ajutăm să iei o decizie bună, în funcție de nevoile pe care le ai.

motosapa ruris dac 700Ruris DAC 7000K7 CP
motosapa profesionala agt hondaAGT 5580 HONDA6,5 CP
motosapa villagerVillager VTB 842 Prime5,6 CP

De ce să alegi cea mai bună motosapă

Dacă te-ai informat cât de cât despre motosape, ai putut vedea cât de utile sunt pentru o multitudine de lucrări argricole. Cu ajutorul lor, poți săpa, poți îndepărta buruienile, adică să faci tot ce este necesar pentru a pregăti terenul pentru cultivare.

Ai nevoie doar de accesoriile necesare cu care să le dotezi și astfel te vei putea bucura de un produs ușor de manevrat, eficient și deosebit de util, indiferent că ai o suprafață mare de pământ pe care să o lucrezi sau că dispui doar de o grădiniță, care îți dorești să arate impecabil.

Cea mai bună motosapă este optimă pentru întreaga suprafață de teren pe care o ai de lucrat. Nu face zgomot mare. Are o lățime de lucru ajustabilă. Permite atașarea accesoriilor utile. Include piese ușor de schimbat. Nu în ultimul rând este produsă de un brand cunoscut în această industrie.

Cele mai bune motosape te vor ajuta în fiecare zi, de primăvara până toamna, în lucrările importante care apar în orice gospodărie.

Cele mai bune motosape! Recomandări

1. Motosapă Ruris DAC 7000K, 7 CP

motosapa ruris dac 700

Producătorul român Ruris și-a dobândit notorietatea pe piața din România datorită echipamentelor și uneltelor de calitate, utile în orice gospodărie, precum: motocoase, motosape, motocultoare, masini de tuns iarba, motocositori etc. Motosapa Ruris DAC 7000K, are un motor de 7 CP, în 3 viteze și o dimensiune generoasă de lucru de 56-83 cm. Dacă ai nevoie de o motosapă puternică, pe care să o folosești la mărunțirea solului, atât în solarii, cât și în grădini, poți lua în calcul acest model, cu o cutie de viteze în două trepte înainte și una înapoi.

Avantaje:

 • motosapa Ruris este puternică și eficientă;
 • are o cutie de viteze în 3 trepte: două înainte și una înapoi;
 • poate pregăti pentru însămânțare un teren de 500 mp în doar 30 de minute;
 • pachetul conține, pe lângă motosapă: 2 roți de cauciuc, o răriță, o freză și 2 contragreutăți;
 • produsul vine preinstalat (motor pe șasiu, coarne și cabluri montate);
 • piesele de schimb se găsesc ușor;
 • există și o rețea de service-uri partenere Ruris unde vă puteți adresa în cazul în care apar probleme;
 • se manevrează ușor;
 • prețul este unul competitiv.

Dezavantaje:

 • unii utilizatori au fost nemulțumiți de faptul că motosapa ar porni greu;
 • nemulțumirea unor cumpărători este legată și de manualul de asamblare al motosapei, care nu i-ar ajuta foarte mult;

Concluzie

Pentru lucrările agricole care nu se întind pe suprafețe foarte mari de teren, motosapa Ruris 7000K, care funcționează pe benzină, este un excelent ajutor. Cu ajutorul său poți pregăti rapid terenul pentru însămânțare și poți realiza și alte lucrări agricole.


2. Motosapa AGT 5580 cu motor HONDA, 6,5 CP, benzină, cu remorcă

motosapa profesionala agt honda

Motorul acestei motosape este Honda GX200, în 4 timpi, cu un piston și cu răcire forțată cu aer, în plus, puterea sa este de 6,5 CP. Fiabilitatea acestui echipament util în special în cazul fermelor mici este dată și de sistemul de ambreiaj flexibil. Astfel, în cazul în care pământul este foarte dur, sunt rădăcini, pietre și alte obstacole, sistemul de ambreiaj cu curele reduce din șocurile motorului sau ale cutiei de viteze. Ghidonul motosapei este reglabil sus/jos, în 3 poziții, iar freza de lucru are o lățime reglabilă de 80 cm.

Avantaje:

 • motosapa are o construcție solidă și simplă, ce o ajută să facă față terenurilor de până la 10.000 mp;
 • se livrează împreună cu frezele, roata frontală și suportul de prindere a accesoriilor;
 • vine împreună cu o remorcă;
 • la achiziția sa se oferă cadou 1 litru de ulei de motor și 1 litru de ulei de transmisie AgroPro;
 • are trei viteze (2 înainte și 1 înapoi);
 • este un utilaj profesional;
 • se manevrează ușor;
 • fuliile sunt realizate din material rezistent din punct de vedere termic, iar curelele au canturi pentru răcire;
 • Honda este o marcă recunoscută pentru calitatea motoarelor pentru motosape și motocultoare.

Dezavantaje:

 • prețul este mai ridicat ca în cazul altor motosape;
 • este recomandat să fie utilizat de agricultorii cu experiență în manipularea acestor echipamente, fiind un produs profesional.

Concluzie

Pentru terenurile mari, de până la 10.000 de mp, motosapa profesională AGT 5580 cu motor Honda, cu 6,5 CP este o opțiune perfectă. Poate fi întrebuințată pentru o varietate de lucrări agricole, chiar și pe terenurile dure sau greu accesibile, cum ar fi cele foarte tari, cu pietre sau cu rădăcini. Având în vedere sistemul de ambreiaj fiabil și flexibil, șocurile sunt atenuate înainte de a ajunge la motor sau la cutia de viteze.


3. Motosapă Villager VTB 842 Prime, 5,6 CP, 3 viteze, euro 5

motosapa villager

Villager este unul dintre brandurile bune în materie de grădinărit și unelte electrice. Motosapa Villager VTB 842 Prime îmbină designul atrăgător cu materialele de bună calitate, totul la un preț competitiv. Motorul său funcționează pe benzină și are o putere de 5,6 CP. Ghidonul ajustabil și greutatea sa redusă față de alte motosape fac ca manevrarea să fie una ușoară. O poți utiliza într-o gamă largă de lucrări agricole.

Avantaje:

 • raport foarte bun calitate-preț;
 • manevrare ușoară;
 • motosapă silențioasă;
 • produsul este potrivit pentru activitățile din gospodărie;
 • permite montajul diferitelor accesorii și utilaje (plug, remorca etc.);
 • preț avantajos;
 • ghidon ajustabil;
 • funcționează cu benzină EURO 5

Dezavantaje:

 • produsul vine demontat, utilizatorii fiind nemulțumiți de faptul că instrucțiunile din manual nu sunt în limba română;
 • unii cumpărători s-au declarat nemulțumiți și de schimbătorul de viteze al acestei motosape.

Concluzie

Motosapa Villager VTB 842 Prime este utilă pentru lucrările care nu se întind pe suprafețe foarte mari. O poți folosi în seră, în curte, în grădină, pentru diverse lucrări agricole și te vei bucura de o manevrare ușoară și confortabilă, pentru că motosapa este una silențioasă. În plus, prețul său este accesibil.


Cum alegi cea mai bună motosapă

În general, atunci când își doresc un produs bun, oamenii vor să fie și ieftin. Chiar dacă în jurul produselor care costă puțin există o întreagă discuție referitoare la fiabilitatea lor, in ceea ce privește cele mai bune motosape ieftine există pe piață modele de la producători care s-au remarcat prin calitate.

Astfel, pe lângă criteriul prețului, după care majoritatea cumpărătorilor se orientează, iată care mai sunt caracteristicile ce trebuie luate în calcul pentru o achiziție foarte bună:

 • Suprafața pe care va fi folosită motosapa

Primul criteriu de care trebuie să ții cont când cauți o motosapă bună este suprafața pe care o vei folosi, mai exact care este dimensiunea terenului sau tipul său. Spre exemplu, pentru suprafețele mai mici de 1000 de metri pătrați este indicată o motosapă de 5 CP, dar pentru terenurile de peste 4000 de metri pătrați se recomandă un model de 8 CP, puterea motorului crescând direct proporțional cu mărimea suprafeței terenului. Sunt și motosape de peste 10 CP, ce sunt potrivite pentru micii fermieri și întreprinderile din domeniul agriculturii. Pentru terenurile mai mari de atât, sunt recomandate motocultoarele sau tractoarele.

 • Tipul motorului

Motorul este o piesă foarte importantă în cazul unei motosape. Sunt trei tipuri de motoare la o motosapă: pe benzină, pe motorină sau electrice. În funcție de nevoi și de preferințe se va opta pentru cea mai bună motosapă pe benzină sau cea mai bună motosapă diesel, care pot fi mai puternice decât o motosapă electrică, dar aceasta din urmă va face mai puțin zgomot și va necesita mai puțin efort în ceea ce privește întreținerea.

 • Lățimea de lucru

Chiar dacă unii ar fi tentați să creadă că motosapa cea mai bună este una de dimensiuni generoase, punctul de interes ar trebui să fie lățimea efectivă de lucru. În plus, un alt aspect care contează este distanța dintre cuțitele plugului, pentru că în funcție de ea se va ști cât de eficientă este, pentru tipul respectiv de sol. Ținând cont de lățimea de lucru, ca si in cazul masinilor de tuns iarba, se va putea determina și suprafața maximă acoperită dintr-o singură deplasare, mai exact timpul în care poate fi efectuată o anumită activitate. Cele mai bune motosape pot avea o lățime de lucru ajustabilă, adică pot fi incluși sau excluși anumiți elemenți pentru a se ajunge la lățimea necesară.

 • Ce piese pot fi atașate

Oamenii își doresc ca atunci când cumpără un produs să-l poată folosi la cât mai multe treburi în curte, grădină sau pe câmp. Poate de aceea motosapele sunt atât de populare, pentru că răspund exact acestei nevoi. În general, pot fi atașate la o motosapă aceste accesorii: roți de cauciuc, discuri de protecție, plug de arat si de bilonat.

 • Disponibilitatea pieselor de schimb și a service-urilor

La achiziția unei motosape trebuie să gândești pe termen lung, având în vedere că produsul este unul de care te vei folosi ani buni. Așadar, neapărat trebuie să știi dacă vei beneficia cu ușurință de piese de schimb și dacă ai prin apropiere service-uri specializate, în caz că utilajul te lasă la greu.

 • Cei mai buni producători de motosape

Evident că nu poți alege cea mai bună motosapă dacă nu te orientezi către cei mai buni producători de motosape. Sunt multe branduri cu renume, care s-au remarcat de-a lungul timpului prin produsele de calitate superioară, dintre care amintim: Honda (produse cu eficiență maximă), Ruris (un producător românesc cu produse de top), Loncin (de asemenea cu utilaje de calitate superioară), Bronto (perfect pentru utilaje semiprofesionale), BSR (utilaje puternice, profesionale), Media Line (motosape ieftine, dar bune) sau Hecht (motosape electrice pentru spații restrânse).

Păreri finale

În agricultură, nu este loc de compromisuri. Pentru a te putea bucura de lucrări agricole de calitate, desfășurate într-un timp rezonabil și fără să te spetești de atâta efort, orientează-te către cea mai bună motosapă, urmărind cu strictețe dacă se încadrează în nevoile tale și dacă producătorul este unul de încredere. Motosapa este o achiziție care necesită o documentare atentă și studierea pieței de profil o bună perioadă, pentru a te asigura că vei utiliza un produs de calitate superioară, fiabil și eficient.

Întrebări frecvente

Ce motosape sunt recomandate pentru suprafețe foarte mici?

În cazul terenurilor de foarte mici dimensiuni, sunt recomandate motosapele cu motor electric, care sunt silențioase, nu necesită întreținere, dar au o putere limitată și depind de o sursă de energie electrică.

Cum se întreține în mod corect o motosapă?

Pentru a funcționa fără probleme, motosapa trebuie verificată periodic. Sunt vizate, în special: nivelul uleiului de motor, curățarea sau înlocuirea periodică a filtrului de aer, curățarea sau înlocuirea bujiei. Pe lângă toate acestea, trebuie lubrifiate periodic piesele mecanice și cablurile de control, verificarea cuțitelor, ascuțirea sau înlocuirea lor, verificarea șuruburilor și a piulițelor frezei, ca să fie bine strânse. Și ambreiajul trebuie monitorizat, prin verificarea nivelului de ulei, înainte de folosirea motosapei, precum și a sistemului de propulsie.

Locuind la curte, este posibil sa va intereseze si urmatoarele subiecte:

Actualizat la data de 11 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu