Tipuri de saltele de pat

Acasa » Dormitor » Saltele » Tipuri de saltele de pat

Chiar daca salteaua pare un simplu accesoriu din dormitor, o parte dintre noi acordam o atentie deosebita acestui produs, dorindu-ne sa beneficiem la maximum de confortul pe care il poate oferi o saltea. In cele ce urmeaza vom discuta despre tipurile de saltele de pat disponibile pe piata si cum se diferentiaza intre ele, fiecare venind cu niste avantaje specifice.

Principalele tipuri de saltele:

 • Saltele cu arcuri
 • Saltele din spuma
 • Saltele din latex
 • Saltele Hibrid

Tipuri de saltele cu arcuri

Saltele cu arcuri Bonell. Sunt saltelele clasice cu arcuri. Au o rezistenta buna in timp si ofera sprijin coloanei vertebrale. Problema este ca daca sunt doua persoane care dorm pe aceasta saltea, este aproape imposibibl sa nu simti cand partenerul se ridica din pat fiindca salteaua se misca. Pe langa asta, cu timpul respectivele arcuri incep sa scartaie si mai apoi sa penetreze materialul saltelei.

Saltele cu arcuri Pocket. Sunt generatia noua de saltele cu arcuri, avand niste arcuri mai mici impachetate intr-un material textil. Fiecare arc are casuta lui textila. Acest sistem prezinta o rezistenta mai buna pe termen lung si ofera mai multe beneficii ce tin de confort si pozitia corpului in timp ce dormim fata de saltelele cu arcuri Bonell.

Avantajele saltelelor cu arcuri:

 • Sunt mai ieftine;
 • Sunt recomandate celor cu o greutate corporala ridicata;
 • Au o fermitate ridicata;
 • Pot fi folosite din prima zi de achizitie.

Tipuri de saltele cu spuma

Exista mai multe tipuri de spuma, si anume: spuma poliuretanica, spuma foarte eleastica, latex si spuma cu memorie.

In cele mai multe cazuri, saltelele din spuma contin mai multe straturi de spuma, diferite ca fermitate si functionalitate. Saltelele din spuma nu sunt doar niste bureti imensi, ci sunt produse foarte bine gandite cu o serie de tehnologii implementate, astfel incat utilizatorul unei astfel de saltele sa aiba un somn mai linistit si un confort ridicat atunci cand sta pe o astfel de saltea.

Avantajele saltelelor cu spuma:

 • Sunt mai confortabile;
 • Pot avea orice fel de fermitate, de la foarte moale la foarte tare;
 • Ofera o sustinere mai buna a corpului;
 • Ofera protectie 100% impotriva acarienilor, deoarece acestia nu pot intra in spuma saltelei;
 • Sunt ideale pentru paturile matrimoniale, avand un transfer de miscare ce tinde spre 0. Adica partenerul se poate ridica din pat fara ca salteaua sa scartaie sau sa se miste.

Saltele Hibrid

Saltelele hibrid sunt saltelele care au in compozitie mai multe materiale. Adica sunt realizate atat din arcuri, cat si din spuma poliuretanica sau spuma cu memorie.

Saltelele hibrid sunt cele mai bune saltele! Se gasesc in toate dimensiunile si pot atinge inaltimi si de pana la 45cm. Preturile variaza, incepand de la 800 RON si ajungand si la peste 5000 RON, in functie de materiale, calitate, tehnologie si producator.

Saltele din Latex

Saltelele din Latex sunt caracterizate a fi saltele confortabile si de calitate, avand si un pret ridicat. Sunt mai putin cunoscute in Romania, dar foarte populare in Statele Unite. Latexul se muleaza dupa forma corpului si ne ofera o pozitie optima de dormit.

Saltelele din latex nu sunt recomandate persoanelor cu greutate corporala mare fiindca anumite parti ale corpului se vor afunda in saltea. Insa pentru persoanele cu o greutate corporala normala, acest tip de saltele sunt foarte bune.

cele mai bune saltele de dormit

Cele mai bune saltele de dormit

cele mai bune saltele cu arcuri

Cele mai bune saltele cu Arcuri

saltea ortopedica

Ce inseamna saltea ortopedica?

cele mai bune saltele pentru dureri de spate

Cea mai buna saltea pentru durerile de spate

Ce tip de saltea mi se potriveste?

Cand vine vorba de materiale, mai putin conteaza daca salteaua este din arcuri sau din spuma! Mai important este ca produsul sa fie de calitate, confortabil si rezistent. Dar, pe scurt, persoanele cu o greutate corporala mult peste medie ar trebui sa se orienteze catre saltele care au si arcuri in compozitie. Persoanele cu dureri de spate se pot orienta catre saltele din diferite straturi de spuma, iar persoanele care nu sunt deloc mofturoase, pot alege in functie de bugetul disponibil.

Actualizat la data de 11 aprilie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Publicat de Andrei Popescu in Saltele

Lasă un comentariu