Saltele matrimoniale cu un singur nucleu sau cu doua nuclee?

Acasa » Dormitor » Saltele » Saltele matrimoniale cu un singur nucleu sau cu doua nuclee?

Saltelele matrimoniale sunt saltelele pentru doua persoane care au o latime de minim 160cm si pot ajunge chiar si la 220 cm. Doar ca in Romania cele mai populare saltele matrimoniale sunt saltelele de 160×200 sau 180x200cm.

Ce sunt saltelele cu doua nuclee?

Saltelele cu doua nuclee sunt saltelele compuse din doua bucati. De exemplu, o saltea de 160×200 poate avea doua nuclee de 80×200, care sunt bine stranse intre ele datorita unei huse mai dure care le tine unite, formand in final o saltea intreaga.

Care sunt avantajele unei saltele cu doua nuclee?

Principalul avantaj al saltelei cu doua nuclee il reprezinta faptul ca pot fi intoarse dupa bunul plac. Saltelele premium cu doua nuclee au mai multe zone de confort si duritati diferite pe fiecare parte. Astfel ca atunci cand unul dintre soti are o greutate corporala mult mai mare fata de celalat poate sa isi ajusteze fermitatea saltelei dupa bunul plac.

Ca exemplu: sotia are 55kg iar sotul are 110 kg. Pentru sotie ar putea fi prea tare o saltea ferma care sa fie confortabila pentru sot. In acest caz, partea de saltea pe care doarme sotul poate fi intoarsa astfel incat sa fie mai ferma decat partea de saltea pe care doarme sotia. Obtinand astfel o saltea cu densitate si fermitate diferita pe fiecare parte si fiecare persoana doarme confortabil.

Un alt avantaj il reprezinta faptul ca o saltea cu doua nuclee ofera o independenta in miscare fata de partener. Adica persoana din stanga saltelei se poate ridica din pat fara ca persoana din dreapta sa simta nici macar o miscare.

Dezavantajele saltelei cu doua nuclee

Cele mai bune saltele cu doua nuclee sunt destul de scumpe. Pentru a putea beneficia cu adevarat de o saltea cu doua nuclee in ideea in care sotii au greutati corporale diferite, atunci trebuie aleasa o saltea cu mai multe zone de confort si totodata reversibila. Pentru a lua o astfel de saltea ajungem sa platim o suma destul de mare.

Daca salteaua cu doua nuclee nu este premium si nu vine cu fermitati diferite, cu timpul se poate ajunge sa se simta zona in care se face imbinarea.

Daca salteaua cu doua nuclee nu este de buna calitate iar diferenta de greutate intre parteneri este mare, in scurt timp se va ajunge sa se simta ca stati pe doua saltele diferite.

Ce recomandam noi? Saltele cu doua nuclee sau cu un singur nucleu?

Daca partenerii au greutati corporale atipicie sau cu diferente foarte mari, atunci da, recomandam saltelele cu doua nuclee reversibile, cu fermitati diferite si cu mai multe zone de confort. Daca greutatea este destul de apropiata(20-30kg), atunci puteti opta pentru o saltea clasica cu un singur nucleu.

Actualizat la data de 17 octombrie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Publicat de Andrei Popescu in Saltele

Lasă un comentariu