Licente Microsoft. Ce sunt? Cum alegem? Ce beneficii ne ofera?

Acasa » Tehnologie » Licente Microsoft. Ce sunt? Cum alegem? Ce beneficii ne ofera?

Folosirea unui software cu licenta ne ofera o serie de avantaje care nu pot fi ignorate. Desi multi dintre noi inca folosesc la computerele de acasa Windows fara licenta, majoritatea firmelor dispun de licente pentru Windows si pentru tot pachetul Microsoft.

Ce este o licenta Microsoft?

Licenta Microsoft reprezinta, intr-un fel, dreptul de a utiliza software-ul respectiv in concordanta cu termenii si conditiile Microsoft. Astfel, folosim programul in legalitate. Exista mai multe feluri de licente Microsoft, atat pentru anumite pachete de programe, cat si in functie de cine le foloseste sau scenariul de utilizare, pretul fiind diferit de la o situatie la alta. Companiile au un anumit pret per licenta, persoanele fizice alt pret, in timp ce universitatile sau mediile academice beneficiaza de alt pret.

Cele mai cautate licente:

Licente Microsoft 365

Microsoft 365 este un abonament ce include aplicatiile Office precum Word, Excel si PowerPoint. Spre deosebire de licentele Office 2021, care se achita o singura data, Licentele Microsoft 365 se platesc sub forma de abonament lunar sau anual si ne asigura ca dispunem de cele mai noi caracteristici si ultimele update-uri pentru fiecare aplicatie din program.

Licente Windows

licente microsoft

Licentele pentru Windows sunt cele mai vandute, fiindca orice computer are nevoie de un sistem de operare, iar majoritatea computerelor folosesc Windows. Apple in schimb are propriul sitem de operare – Mac OS. Licentele Windows sunt de asemenea cele mai ieftine, dar si cele mai piratate. Daca acum 10 ani peste 80% din computerele din Romania foloseau sisteme Windows piratate, in momentul de fata statistica arata mai bine si majoritatea utilizatorilor de rand au inceput sa se orienteze catre licente originale de Windows.

Pe langa Windows-urile cunosute de noi, Windows 8, 9 , 10, 11, Windows Home, Pro sau Enterprise, mai exista o categorie aparte de Windows, pentru alt fel de computere, si anume Windows Server. Windows Server este un sistem de operare folosit de companii sau institutii.

Licente Adobe

Illustrator si Photoshop sunt printre cele mai utilizate software-uri din lume, dar totodata si printre cele mai piratate. Licentele Adobe Illustrator sau Photoshop sunt destul de scumpe, dar indispensabile celor ce lucreaza in domeniul proiectarii, ingineriei, arhitecturii etc.

De unde cumparam licente Microsoft, Windows Server sau Adobe?

Site-ul MsHobart.eu ne pune la dispozitie o gama larga de licente, printre care si cele mentionate mai devreme. MsHobart.eu este partener Microsoft si ne asigura solutii legale pentru o gama larga de software-uri.

Ce beneficii avem daca platim licenta pentru anumite programe?

Platind licenta pentru un anumit program ne aratam in primul rand recunostinta si platim pentru efortul depus de producator pentru a realiza acel software – lucru total corect. Dar pe langa acest aspect, avand un Windows cu licenta vom beneficia intotdeauna de ultimele actualizari ale sistemului, lucru care duce in cele din urma la o mai buna functionare a computerului.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu