Ce este masina de tuns iarba cu autopropulsie?

Acasa » Curte si Gradina » Intretinere Gazon » Ce este masina de tuns iarba cu autopropulsie?

Masinile de tuns iarba pe benzina cu autopropulsie sunt la fel ca masinile clasice de tuns iarba pe benzina, doar ca beneficiaza si de autopropulsie. Adica au si tractiune. O parte din puterea motorului se duce si catre roti, astfel incat nu trebuie sa ne mai chinuim cu impinsul masinii.

Avantaje masina de tuns iarba pe benzina cu autopropulsie:

  • Avand autopropulsie, efortul depus de noi este mai mic.
  • Sunt foarte bune in situatiile in care avem de tuns gazon in panta.
  • Ne usureaza considerabil munca atunci cand avem de taiat iarba inalta, fiindca impinsul masinii prin iarba mare ar fi dificil.

Dezavantaje:

  • In general sunt mai mari, mai voluminoase.

Masinile de tuns iarba pe benzina sunt cele mai populare datorita usurintei in folosire si eficientei lor, iar cu cat o masina este mai mare, cu atat ne faciliteaza tunderea unei suprafete mai mari de gazon. Problema este ca, cu cat o masina este mai mare, cu atat este mai greu de manevrat. Pentru a scapa de aceasta problema a aparut autopropulsia.

Masinile de tuns iarba pe benzina se impart in 2 categorii:

masina de tuns iarba

Masini clasice de tuns iarba pe benzina – mai micute, mai robuste;

Masini de tuns iarba cu autopropulsie – care in general au latimea de taiere mai mare, sac colector mai mare si sunt mai voluminoase. Cele mai bune masini de tuns iarba pe benzina de pe piata sunt cu autopropulsie!

Nu exista masini cu autopropulsie pe acumulator sau electrice. Cele cu autopropulsie sunt doar pe benzina!

Tipuri de utilaje de tuns iarba cu autopropulsie:

Are rost sa investim mai mult pentru a cumpara o masina de tuns iarba pe benzina autopropulsata?

Raspunsul tine de fiecare. Adica de suprafata pe care o vom folosi. Daca avem de tuns gazonul intr-o curte pana in 500mp in care avem multe obstacole si trebuie sa ajungem in toate colturile, atunci o masina clasica de tuns iarba este mai eficienta, fiind mai robusta. In schimb, daca suprafata pe care dorim sa o tundem este destul de mare, fiind in panta si cu diverse denivelari, atunci da, putem opta pentru o masina de tuns iarba cu autopropulsie.

Actualizat la data de 18 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4.7]

Lasă un comentariu