Cum alegem un topper pentru saltea

Acasa » Dormitor » Accesorii Pat » Cum alegem un topper pentru saltea

Pentru a alege un topper de care sa ne folosim cu adevarat trebuie sa tinem cont de anumite aspecte. Este foarte important sa cititi acest articole inainte de a cumpara un topper pentru a avea garantia ca produsul cumparat ne va satisface nevoile si nu va fi doar un simplu produs pe care il vom depozita in debara.

Materialele din care este realizat. Desi la prima vedere topperul ar parea doar un burete invelit intr-o husa, de fapt in spatele celor mai bune toppere se afla o adevarata tehnica ce are rolul sa ne ofere confortul de care avem nevoie. Materialele de calitate ne vor oferi atat confort, cat si durabilitate.

Motivul pentru care il achizitionam. Daca il luam pentru a-l pune pe canapea, pentru a nu mai simti denivelarile, atunci trebuie sa optam pentru un topper cu fermitate ridicata. Daca il cumparam pentru a-l pune peste o saltea prea tare, atunci trebuie sa optam pentru un topper cu fermitate mica-medie.

Dimensiunea. Atunci cand dorim sa cumparam un topper pentru a-l pune peste salteaua de 180x200cm, si topperul trebuie sa aiba aceeasi dimensiune. Un topper mai mic sau mai mare va fi inestetic si mai putin confortabil.

Grosime si fermitate. Cu cat un topper este mai gros, cu atat va avea un impact mai mare asupra noastra, astfel incat vom simti efectele benefice ale topperului, nu ale saltelei. Exista toppere saltea cu grosime de la 2cm pana la 10cm. In general cele mai groase sunt mai scumpe si au o fermitate mai ridicata.

Cum se prezinta organismul nostru la alergii. Daca ne stim o persoana alergica si care se poate irita de la fel si fel de microorganisme, alergeni sau bacterii, atunci trebuie sa optam pentru un topper din spuma poliuretanica. Aceasta are o densitate ridicata si nu permite dezvoltarea microorganismelor. De asemenea, sa urmarim toppere care au husa lavabila.

Toleranta noastra asupra anumitor materiale. Pe piata exista toppere din lana, puf de gasca, spuma poliuretanica, latex etc. Trebuie sa fim atenti la descrierea produsului inainte de a-l cumpara in caz ca ne stim sensibili la astfel de materiale.

Greutatea maxima recomandata per persoana. Precum si in cazul saltelelor, si topperele suporta o anumita greutate pentru a oferi beneficiile specificate de producator. Daca ne stim a fi o persoana cu greutate corporala peste medie trebuie sa fim atenti la descrierea produsului sa vedem ce greutate suporta acesta.

Raport calitate/pret. Topperele au rolul lor in a ne asigura un somn linistit, insa daca ajungem sa dam pe un topper o suma prea mare pentru a ne bucura de anumite beneficii, atunci ar trebui sa luam in considerare schimbarea saltelei si sa ne orientam catre una din cele mai bune saltele de pat.

Sfaturi pentru a folosi eficient topperele:

-Cand il desfacem pentru prima data, acesta trebuie sa stea intins, fara a-l folosi, timp de 72 de ore. Asa ne recomanda majoritatea producatorilor de toppere. In acest timp intra aerul in interiorul topperului si va ajunge treptat la forma sa finala. Abia apoi il putem folosi.

-Daca folosim topperul ocazional, iar in restul timpului il tinem in debara sau sifonier, acesta ar trebui depozitat sub forma de rola. Daca il impaturim precum pilotele, cu timpul va avea de suferit.

Cele mai bune toppere sunt ceva mai scumpe. Adica nu o sa gasiti un topper bun cu 150 lei. Ca idee, pentru a beneficia cu adevarat de un topper trebuie sa avem un buget de 500-1000 lei pentru dimensiunea de 160x200cm.

Actualizat la data de 18 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Lasă un comentariu