Cum alegem un aparat de aer conditionat portabil

Acasa » Electrocasnice » Climatizare » Cum alegem un aparat de aer conditionat portabil

Zilele trecute am scris despre cele mai bune aparate de aer conditionat portabile, mentionand avantajele fiecaruia. Acum, voi lista o serie de factori de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne hotaram sa cumparam un aparat de aer conditionat portabil, astfel incat sa luam decizia potrivita si sa fie exact produsul de care avem nevoie, la un pret echitabil.

De ce anume trebuie sa tinem cont pentru a alege aparatul AC potrivit?

Capacitatea de racire

Avand ca unitate de masura BTU, capacitatea de racire ne arata puterea efectiva a aparatului si este direct proportionala cu suprafata pe care o poate acoperi. Adica…cu cat un AC are mai multi BTU, cu atat va putea acoperi o suprafata mai mare. Ca si exemplu: pentru o camera de 10 metri patrati, un aparat de 9000 BTU este suficient. In schimb, pentru o garsoniera de 25 mp, ideal ar fi sa optam pentru un aparat AC de 12 000 BTU.

Nivelul de zgomot – decibelii

Daca folosim aparatul de aer conditionat portabil in dormitorul apartamentului de la ultimul etaj al unui bloc turn, atunci cel mai probabil il vom folosi si noaptea. Iar pentru a putea avea un somn linistit, aparatul AC trebuie sa fie cat mai silentios. Aparatele portabile de aer conditionat sunt ceva mai zgomotoase decat cele clasice, dar chiar si asa, putem gasi unele mai silentioase, nivelul de zgomot emis poate varia si cu 15 decibeli de la un model la altul.

Dimensiunea

Un aparat de aer conditionat portabil poate varia in dimensiune in functie de producator. Sunt aparate de 50cm inaltime, dar sunt si aparate de 90 cm inaltime. Asadar, in functie de locul unde urmeaza a fi amplasat, ne putem orienta si dupa dimensiunea pe care sa o aiba aparatul. Ca si idee, majoritatea aparatelor de aer conditionat mobile sunt destul de voluminoase, incat nu le puteti pune intr-un coltisor pe capatul mesei sau ascuns undeva intre sifonier si perete.

Functionalitati diverse

Cele mai bune aparate de aer conditionat portabile au mai multe caracteristici. Majoritatea vin cu 4 functii de baza: Ventilare, Aer Conditionat, Incalzire, Dezumidificare. Ar fi bine sa optam pentru un aparat ce dispune de toate aceste functii, caci cu timpul o sa ni se para utile toate.

Portabilitatea aparatului de aer conditionat

Dupa cum si numele spune, aparatele de aer conditionat portabile sunt mobile. Adica le putem muta dintr-o camera in alta la nevoie. Insa pentru a le putea muta, trebuie sa ne asiguram ca unitatea are roti si ca are o greutate accesibila.

Clasa energetica a unitatii de aer conditionat

Clasa energetica este foarte importanta la un aparat de aer conditionat, fiindca ne indica consumul de curent electric. Fiind un aparat ce va fi destul de mult timp tinut in priza, ar fi bine sa optam pentru o clasa energetica buna.

Aspectul general

Pentru a arata bine intr-o incapere, fie ca vorbim de birou sau de camera de zi, aspectul aparatului AC trebuie sa fie un factor de luat in considerare. Exista o varietate de modele de aparate AC portabile, care cu forme mai rotunjite, care mai patratoase, care mai minimaliste, care cu o sumedenie de butoane luminate etc. Asadar, pe langa functionalitate, trebuie sa luam in considerare si aspectul general.

Continua sa citesti si despre:

Actualizat la data de 18 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]