Cele mai bune tractorase de tuns iarba

Acasa » Curte si Gradina » Intretinere Gazon » Cele mai bune tractorase de tuns iarba

Tractorasele de tuns iarba sunt niste utilaje foarte practice care ne ajuta sa tundem suprafete mari de gazon intr-un timp scurt si cu efort minim. Desi nu sunt prea populare la noi, ci mai mult la americani, incep incet sa prinda si la publicul roman.

Cele mai bune tractorase de tuns iarba incep sa devina din ce in ce mai cunoscute datorita faptului ca ne ajuta sa economisim timp si sa tundem iarba mult mai usor fata de cum am face-o cu o masina de tuns iarba. Singurul impediment pentru care aceste tractorase nu se regasesc in orice gospodarie il reprezinta pretul de achizitie.

De ce sa cumparam un tractoras de tuns gazon?

  • Putem tunde mii de metri patrati intr-un timp foarte scurt.
  • Sunt bune atat la tuns iarba foarte inalta, cat si la tuns iarba foarte mica, astfel incat sa avem un gazon perfect.
  • Sistemul de taiere este mult mai eficient si mai bine actionat decat la masinile de tuns iarba.
  • Pot fi folosite si ca altfel de utilaje pe tot parcursul anului. Unele tractorase pot fi dotate cu freze de zapada, grebla, remorca sau dispozitiv de mulcire pentru gazon.

Cele mai bune tractorase de tuns iarba / gazon:

1. Tractor de tuns iarba Husqvarna R 115C

tractor de tuns gazon husqvarna r115

In momentul de fata este cel mai comercializat tractoras de tuns iarba din Romania. Acest lucru se datoreaza fiabilitatii ce se regaseste la produsele Husqvarna si faptului ca se gaseste la un pret accesibil. Facand un raport calitate/pret, Husqvarna R115 este cel mai bun tractoras de tuns iarba. Vine cu o masa de taiere asezata frontal, cu o latime de 94cm compus din doua lame. Puntea spate e pivotanta, permitand o manevrabilitate mai buna in locurile stramte sau atunci cand dorim sa ocolim obstacole.

Este unul dintre putinele tractorase de la Husqvarna care vine cu masa de taiere inclusa in pret. Nu are o latime foarte mare, fiind de 94cm, insa totodata este considerabil mai mare fata de latimea de taiere a unei masini de tuns iarba pe benzina.

Ca dezavantaj putem mentiona faptul ca are tractiune doar pe spate. Dar daca nu avem pante mari de urcat, acest lucru nu reprezinta o problema. Spre deosebire de alte modele de tractorase de tuns iarba de la Husqvarna, acesta este mai ieftin tocmai datorita faptului ca are tractiune pe spate. Eu consider ca isi face treaba cu indeletnicire si puteti vedea si voi asta in videoclipul de mai jos:


2. Tractoras pentru tuns gazonul Villager VT 840

tractor Villager VT 840

Un tractoras bun, cu sac colector de 240L si un motor de 13,5CP. Are motor asemanator modelului de la Husqvarna. Se diferentiaza de modelul de mai sus prin faptul ca are o latime de taiere mai mica, de 84cm si masa de taiere este asezata sub tractor. Ca aspect arata mai bine ca modelul de la Husqvarna, dar caractersticile sunt putin mai slabe.


3. Tractor de tuns iarba Villager Rider VTR 650

tractoras gazon villager vtr 650

Este cel mai mic tractoras prezentat in acest top, dar se descurca de minune in curtile pana in 2000mp si cu multe obstacole. Poate fi folosit si la curtile mai mari, dar avand o latime de taiere de 61cm ne va lua cam mult timp sa tundem suprafete mari. Marele avantaj este pretul de vanzare. Daca suntem in dubii daca sa cumparam una din cele mai bune masini de tuns iarba sau sa cumparam un tractoras, acest model ar putea fi raspunsul. Fiindca diferenta de pret nu este foarte mare, iar experienta tunderii gazonului va fi cu totul alta.


Cum alegem cel mai bun tractor de tuns gazon?

Acum… alegerea celui mai bun tractoras poate fi putin dificila, fiindca sunt multe variabile de care trebuie sa tinem cont si preturile difera foarte mult de la un nivel la altul. Insa vom icnerca sa detaliem fiecare aspect in parte.

Cat este de mare curtea. Daca avem de tuns o suprafata mare de peste 4000 de metri patrati trebuie sa ne orientam catre tractorase cu latimea de taiere mare. Modelele de la Husqvarna viin si cu multe accesorii si piese de schimb, astfel incat putem cumpara sisteme de taiere cu latime de la 94cm pana la 122cm pentru modelele profesionale.

Nivelul de inclinatie. Daca avem pante abrupte, ar trebui sa optam pentru un tractoras AWD(All wheel drive), adica 4×4, cu tractiune integrala. Daca avem o curte cu suprafata dreapta putem cumpara fara probleme unul cu tractiune doar pe spate.

Puterea. Aceste tractorase au suficienti cai putere incat sa poata fi manevrati cu usurinta, insa daca persoana care il va conduce are o greutate mult peste medie iar sacul colector este plin, s-ar putea ca utilajul sa intampine probleme.

Inaltimea de taiere. Este un aspect important, dar toate tractorasele au mai multe inaltimi de taiere, deci nu ar trebui sa fim afectati in vreun fel cand alegem un anume model.

Il vom folosi si pentru alte scopuri? Daca dorim ca iarna sa dam zapada la o parte de pe alee, primavara sa il folosim si pentru scarificare, aerare etc. atunci ar trebui sa dam din timp importanta la aceste aspecte astfel incat sa verificam disponibilitatea accesoriilor pentru tractoras. De exemplu, in cazul produselor listate in topul nostru cu cele mai bune tractorase de tuns iarba, doar primul model dispune de astfel de accesorii.

Concluzie si pareri finale

Cel mai bun tractoras de tuns gazon consider a fi Husqvarna R 115C, fiindca spre deosebire de celelalte modele are o latime de taiere mai mare, lama asezata frontal iar Husqvarna este un brand renumit pentru utilajele de calitate pe care le produce. Doar ca pretul poate reprezenta o problema pentru multi dintre cei care cauta tractorase bune pentru tuns gazonul.

Actualizat la data de 18 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu