Cele mai bune saltele cu arcuri

Acasa » Dormitor » Saltele » Cele mai bune saltele cu arcuri

Saltelele cu arcuri sunt cele mai des intalnite saltele de pe piata datorita pretului accesibil de achizitie si a anumitor beneficii specifice. Insa majoritatea saltelelor cu arcuri au si o serie de dezavantaje care le fac sa piarda teren in fata altor tipuri de saltele. Cu toate acestea, cele mai bune saltele cu arcuri, precum cele prezentate in aceasta pagina, reusesc sa ofere un grad ridicat de confort si sa fie foarte rezistente in timp.

Avantajele oferite de cele mai bune saltele cu arcuri:

  • Sunt ideale pentru persoanele cu o greutate corporala ridicata;
  • Beneficiaza de o mai buna aerisire datorita structurii;
  • Se gasesc la preturi accesibile;
  • Majoritatea saltelelor cu arcuri au o fermitate ridicata.

Top cele mai bune saltele cu arcuri:

1. Saltea pat Ortopedica, Bio Bumbac Air, Memory HD, Hotel Range cu arcuri individuale

saltea arcuri impachetate

O saltea premium cu arcuri impachetate si o inaltime totala de 26 centimetri. Este compusa din 5cm de spuma GrunTech, 12 cm stratul de arcuri, un strat de 5cm de spuma Luft HD si inca un strat de 2cm de spuma cu memorie. O consideram a fi cea mai buna saltea cu arcuri datorita confortului oferit, popularitatii sale si fiindca toti cei care au achizitionat-o au numai pareri pozitive cu privire la aceasta saltea.

Suporta o greutate de pana la 120kg de persoana, are o garantie de 10 ani si este prevazuta cu tratament antifungic si antibacterian. Fiind o saltea Hotel Range evidentiaza durabilitatea sa, cat si faptul ca este potrivita pentru tot felul de persoane, indiferent de greutate si de pozitia de dormit.

2. Saltea AIR+ Confort/Select

saltea air plus comfort

Saltelele din colectia AIR+ de la Dormeo sunt niste saltele hibrid premium care au in compozitie atat arcuri impachetate, cat si arcuri realizate din spuma(Octaspring) plus o serie de straturi din diferite varietati de spuma poliuretanica menite sa ne ofere un confort ridicat, protectie impotriva acarienilor, cat si o pozitie corespunzatoare a corpului.

Salteaua Air+ nu se afla in prima pozitie a clasamentului nostru cu cele mai bune saltele cu arcuri fiindca are un pret cam ridicat si disponibilitatea variaza foarte mult. Adica sunt momente cand o gasim pe stoc si expedierea se face imediat, dar sunt si momente cand trebuie sa asteptam cu saptamanile pentru a ne putea bucura de aceasta saltea. Pe langa aceste aspecte negative, saltelele Air+ sunt saltele foarte bune si calitative.

3. Saltea super-ortopedica cu arcuri Supreme 27 cm + Pilota + Husa Protectie + 2 Perne

saltea plasa arcuri cadar

Aceasta este o saltea realizata de producatorul romanesc Cadar, care ne incanta cu saltele premium cu tehnologii de ultima generatie, dar fabricate in Romania. Are o inaltime de 27cm si este compusa din plasa de arcuri Bonnell, spuma, lana si husa din bumbac. Are doua fete, una pentru iarna si una pentru vara si vine cu o garantie de 10 ani. Se gaseste la un pret accesibil, chiar daca este o saltea premium.

Un mare avantaj al acestui produs il reprezinta faptul ca in pret sunt incluse si 2 perne si o pilota.

4. Saltea Ortopedica Best Sleep, Silver Premier,160x200x20cm cu arcuri Pocket

saltea best sleep cu arcuri

Salteaua ortopedica Best Sleep Silver Premier este o saltea de fermitate medie realizata din arcuri individuale impachetate + 2 straturi de spuma de fermitati diferite astfel incat sa poata fi folosita pe ambele parti, in functie de fermitatea dorita. Husa este realizata din bumbac si ioni de argint care asigura o igienizare corespsunzatoare pe durata folosirii.

Inaltimea totala a saltelei este 20cm, din care 12 cm ii reprezinta arcurile.

5. Saltea Saltex 160x200x22 cm cu arcuri individuale

saltea saltex

Aceasta este o saltea reversibila realizata din arcuri impachetate din sarma de otel carbon si din cate un strat de spuma si stofa pe partile exterioare.

Este o saltea ferma ce suporta o greutate de pana in 100kg de persoana si are o inaltime de 22cm. Este o saltea ieftina si buna care merita si ultimul banut.

6. Saltea superortopedica Ideal Sleep Elite

ideal sleep elite arcuri

Aceasta este cea mai populara saltea cu arcuri Bonnell de pe piata. Este foarte cautata si apreciata datorita faptului ca are un pret mic si ofera un confort peste asteptari raportat la pretul de achizitie. Fiind o saltea realizata din plasa de arcuri plus diferite straturi de spuma si burete se incadreaza in categoria saltelelor hibrid.

Plasa de arcuri are o inaltime de 15cm, iar straturile de spuma, inclusiv husa, fac ca salteaua sa ajunga la o inaltime totala de 25cm. Reprezinta alegerea ideala pentru cei care vor o saltea ieftina si buna din plasa de arcuri.

Cum alegem cea mai buna saltea cu arcuri?

Criteriile de alegere a celei mai bune saltele cu arcuri sunt aceleasi ca cele prezentate in pagina Cele mai bune saltele de dormit, singurele aspecte in plus de care sa tinem cont fiind urmatoarele:

Pretul poate diferi destul de mult intre o saltea cu arcuri individuale si o saltea cu arcuri Bonnell. Ca exemplu, salteaua Bio Bumac Air de pe prima pozitie are un pret mai mare decat dublu fata de salteaua Ideal Sleep Elite. Diferenta consta atat in calitatea maerialelor folosite, dar mai ales in faptul ca arcurile impachetate, care sunt folosite la salteaua de pe prima pozitie, sunt mai scumpe decat plasa de arcuri. Si bineinteles ca vin cu cateva avantaje considerabile(mai rezistente in timp, nu scartaie, asigura o distribuire mai buna a greutatii).

Gradul de folosire. Daca vrem intr-adevar o saltea cu arcuri buna, pe care sa o o folosim zilnic, atunci ar fi bine sa optam pentru una premium cu arcuri individuale. In schimb, daca vrem o saltea ce va fi folosita ocazional, atunci putem opta si pentru una mai ieftina realizata din plasa de arcuri.

Tipuri de saltele cu arcuri:

Saltele cu plasa de arcuri – denumite si saltele cu arcuri Bonnell. Acest tip de saltele sunt cele mai ieftine si cele mai putin rezistente, insa in anumite conditii pot reprezenta alegerea potrivita. Daca pe langa plasa de arcuri salteaua beneficiaza si de un strat considerabil de spuma iar persoana care o foloseste nu are o greutate corporala foarte mare si o foloseste ocazional, atunci salteaua cu plasa de arcuri Bonnell poate fi o optiune.

Saltele cu arcuri individuale – mai sunt cunoscute si sub denumirea de saltele cu arcuri Pocket. Acestea sunt niste arcuri mai mici invelite in material textil pentru a preveni zgomotul atunci cand ne asezam sau ne miscam pe saltea. Saltelele cu arcuri individuale sunt, de fapt, cele mai bune saltele cu arcuri, oferindu-ne cele mai mari beneficii. Saltelele scumpe, premium, au in general in compozitie atat arcuri individuale, cat si diferite straturi de spuma cu fermitati diferite – acestea mai sunt cunoscut si sub denumirea de saltele hibrid.

Saltelele cu arcuri nu sunt realizate doar din arcuri si husa, ci au in general cel putin un strat de spuma pentru a ridica gradul de confort si abia apoi urmeaza husa exterioara a saltelei, care si aceasta poate fi de grosimi diferite astfel incat sa aiba un impact benefic asupra calitatii somnului.

Saltelele prezentate in aceasta pagina sunt cele mai bune saltele cu arcuri individuale sau cu plasa de arcuri de pe piata. Clasamentul a fost facut tinandu-se cont de calitate, pret, confort si parerile altor utilizatori.

Subiecte de interes:

Intrebari Frecvente:

Care sunt cei mai buni producatori de saltele cu arcuri?

Printre cei mai buni producatori de saltele cu arcuri putem enumera: Dormeo, Best Sleep, Saltex, Cadar, Ortopedicus, Jysk.

La ce tip de saltele perforeaza arcul materialul textil?

Astfel de probleme intalnim la saltelele vechi. Acestea erau facute din plasa de arcuri Bonnell si putine dintre ele aveau si protectii suplimentare astfel incat sa nu iasa arcul prin saltea.

Care este cea mai buna saltea cu arcuri?

Cea mai buna saltea cu arcuri este cea situata pe prima pozitie in topul nostru. Insa raspunsul poate varia in functie de greutatea corporala, pozitia de dormit si bugetul fiecaruia.

Actualizat la data de 28 decembrie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Publicat de Andrei Popescu in Saltele

Lasă un comentariu