Cele mai bune aparate de aer conditionat portabile

Acasa » Electrocasnice » Cele mai bune aparate de aer conditionat portabile

Dupa cum si numele spune, aparatele de aer conditionat portabile sunt unitati de aer conditionat care au atat compresorul, cat si venitlatorul incorporate in aceeasi unitate si pot fi mutate dintr-o incapere in alta fara dificultate. Cele mai bune aparate de aer conditionat mobile s-au dovedit a fi destul de eficiente incat sa concureze cu aparatele de aer conditionat tip split(unitate interna + unitate externa).

ac portabil alecoairAlecoAir AM1212 000 BTU56 dB
ac mobil argo iro plusARGO IRO PLUS13 000 BTU66 dB
AC TurbionaireTurbionaire Revigo 1010 000 BTU65 dB

De ce sa cumparam un aparat de aer conditionat portabil in defavoarea unui aparat AC clasic?

  • Daca locuim la un etaj superior intr-un bloc turn si nu dispunem de balcon, este posibil ca montajul unui AC clasic sa ne coste cat ne-a costat achizitia aparatului in sine. Asadar, fiind costurile prea mari, achizitia unui AC portabil se dovedeste a fi o solutie buna.
  • Atunci cand dorim o solutie temporara pentru spatiul unde am inchiriat biroul iar proprietarul nu doreste montarea unui AC clasic.
  • Atunci cand stam in chirie si proprietarul nu este de acord cu gaurirea peretelui si montarea unui aparat de aer conditionat split.
  • Optam pentru un aparat de aer conditionat mobil si atunci cand cautam o solutie ieftina pentru a raci o incapere. Aerele conditionate mobile sunt considerabil mai ieftine decat cele clasice.

Motivele pentru care optam sa cumparam un aparat de aer conditionat portabil bun sunt diverse si… mult mai multe fata de cum ar parea la prima vedere. Cu toate acestea, exista si cateva aspecte negative prin care se diferentiaza fata de cele mai bune aparate de aer conditionat split, cum ar fi: sunt mai galagioase, necesita scoaterea aerului cald al motorului in exterior prin Kit-uri speciale(care sunt sau nu incluse in pachet), au o putere mai mica… si cam atat. Totodata, pentru multi, AC-urile portabile pot fi solutia ideala.

Cele mai bune aparate de aer conditionat portabile:

1. Aparat aer conditionat portabil 12,000 BTU AlecoAir AM12
ac portabil alecoair
Acesta este cel mai bun aparat de aer conditionat portabil disponibil in Romania in acest moment. Se remarca prin faptul ca are o capacitate mare de racire, de 12 000 BTU si poate asigura confortul intr-o locuinta de pana in 45m patrati. Se gaseste la un pret bun, in comparatie cu alte aparate AC si vine cu un design modern ce potriveste in orice incapere. Dispune si de sistem de incalzire, astfel incat sa fie folosit pentru a da caldura in sezonul rece si pe langa asta are si functia de dezumidificare. Dispune de cele mai noi tehnologii, de WiFi si poate fi controlat prin aplicatie direct de pe mobil.

Ca si punct negativ am putea adauga faptul ca este cam zgomotos. Dar la ce putere are, nici nu prea avea cum sa fie altfel. Si cu toate acestea, nu este mai zgomots fata de alte aparate AC portabile. Tot la parti negative am putea mentionat faptul ca in pachet nu este inclus un kit complet de evacuare. Dispune de tub de evacuare, dar kitul de sigilare este doar pentru ferestrele culisante.
Vezi Pret pe eMag <|||> Vezi Pret pe AlecoAir.ro
2. Aer conditionat mobil ARGO IRO PLUS,13000 BTU
ac mobil argo iro plus
Argo a venit pe piata cu o varietate de modele de aparate AC portabile in ultima vreme. Care mai puternice, care mai economice, care mai scumpe, care mai ieftine. Personal, consider ca acesta este cel mai bun produs de la Argo, avand o capacitate mare de racire.

Ca si puncte negative: zgmotos(66db), furtun de evacuare cam scurt, pretul destul de ridicat.
Verifica Pretul + alte Detalii
3. Aparat de aer conditionat portabil Turbionaire Revigo 10
AC Turbionaire
Ultimul din topul nostru care merita cumparat. Este un aparat mai ieftin fata de celelalte doua, dar isi face treaba. Are 10 000 BTU si daca este amplasat corespunzator si furtunul de evacuare este pozitionat corect, fara a mai permite caldurii sa intre in casa, atunci Turbionaire Revigo 10 isi face cu adevarat simtita prezenta si utilitatea.
Verifica Pretul + alte Detalii

Acestea fiind spuse, acestea sunt 3 cele mai bune aere conditionate portabile care pot fi cumparate in Romania. Piata este vasta si modele sunt multe, insa acestea prezentate aici se remarca prin eficienta, durabilitate, tehnologie de ultima generatie si un consum redus de energie.

Aer conditionat portabil pareri. Merita sa cumparam un AC portabil?

Parerea mea este ca daca ne aflam in una din situatiile mentionate la inceputul articolului(stam in chirie, bugetul nu ne permite mai mult, montarea unui AC clasic este problematica etc.), atunci Da, un AC mobil poate fi o alegere potrivita. Sunt bune aceste produse? Da, eu zic ca isi fac treaba atat timp cat sunt pozitionate corespunzator si avem grija ca furtunul de evacuare sa fie indreptat spre exterior. Astfel vom avea aer rece in incapere, iar consumul de curent va fi destul de mic.

Intrebari frecvente

Pot folosi AC-ul portabil fara sa scot burlanul in exterior?

Daca nu scoatem burlanul care evacueaza aerul cald, atunci ne trezim in situatia in care in jumatate din incapere este rece de la aparatul AC, iar in jumatatea din spatele aparatului este foarte cald. Pentru a beneficia din plin de un AC portabil, furtunul de evacuare al aerului cald trebuie scos pe geam sau pe usa.

Toate aparatele de aer conditionat portabile au kit de evacuare inclus?

Majoritatea au un kit elementar, care se potriveste usilor sau geamurilor culisante. Pentru a-l folosi eficient la un geam rabatabil sau la o usa, trebuie sa achizitionam separat kit-ul de evacure. Astfel de kit-uri se gasesc AICI. Inainte de a comanda un produs, cititi cu atentie descrierea si astfel veti afla daca respectivul produs are sau nu are kit de evacuare inclus.

Ce caracteristici ar trebui sa aiba un aer conditionat portabil?

Sa aiba o capacitate de racire de macar 10 000 BTU. Sa vina si cu functia de dezumidificare si de incalzire, pentru a putea sa il folosim si pe timp de iarna. Conteaza sa nu fie foarte zgomotos, pentru a-l putea folosi si in noptile calduroase de vara.

Poate va intereseaza si:

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu