Husqvarna LC 140 SP

Acasa » Curte si Gradina » Intretinere Gazon » Husqvarna LC 140 SP

Husqvarna LC 140 SP este una din cele mai bune masini de tuns iarba pe benzina si una dintre cele mai populare. Totodata este si cea mai ieftina masina de tuns iarba Husqvarna, fiind singura care se incadreaza si in categoria Hobby.

Husqvarna LC 140 SP este masina potrivita pentru cei care vor sa faca tranzitia de la o masina electrica la una pe benzina, fiind destul de asemanatoare in dimensiuni.

Specificatii de baza:

 • 10 trepte de taiere;
 • 75mm inaltime de taiere;
 • 40cm latimea de taiere
 • Sac colector de 50L;
 • Motor de 125 cc;
 • 2,6 Cai Putere;
 • 26 kg.

Prin ce se remarca masina de tuns gazon pe benzina Husqvarna LC 140 SP?

Este cea mai ieftina masina de tuns iarba pe benzina de la Husqvarma, lucru care o face destul de accesibila.

Desi este o masina usoara, avand doar 26kg, beneficiaza de autopropulsie.

Husqvarna LC 140 SP este o masina de tuns gazon mica si robusta, comparand-o cu altele din aceeasi categorie. Lucru care o face numai buna pentru curtile mici si medii cu multe obstacole. Dimensiunile ei permitandu-ne sa ne jucam cum vrem noi cu ea.

Latimea de lucru e de 40cm. Pentru multi dintre noi acest lucru este un avantaj, fiindca avand dimensiuni reduse, masina este mai usor de manevrat. Cu toate acestea, 40 de cm latime de lucru nu este o dimensiune prea mica, incat sa ne ingrijoreze. Ca sa va faceti o idee, majoritatea masinilor electrice de tuns iarba au o latime de lucru de 31 cm.

Sacul colector este compus in partea superioara dintr-un plastic rezistent, iar in partea inferioara din panza. Totul asezat pe o structura care ne permite golirea cu usurinta a ierbii din spatiul de colectare.

Lama de taiere este de o calitate superioara fata de lamele care se regasesc la alte masini de tuns gazon din aceeasi categorie de pret.

Puncte slabe Husqvarna LC 140 SP:

Daca pentru unii dimensiunea este un avantaj, pentru altii ar putea fi un dezavantaj. Husqvarna LC 140 SP nu este un model cu care sa tundem mii de metri patrati, fiindca are latimea de lucru de 40 cm si ar insemna munca in plus si timp pierdut. Cand avem suprafete mari de tuns, ne orientam catre o masina cu latime de taiere mai mare.

Un alt dezavantaj ar tine de disponibilitatea ei. Nu se gaseste cu usurinta, iar cand se gaseste se epuizeaza repede stocul.

Concluzie

Acestea fiind spuse si luand in calcul manevrabilitatea, brandul, eficienta si pretul, putem afirma ca Husqvarna LC 140 SP este una din cele mai bune masini de tuns gazonul pentru cei care au curti cu suprafete mici si medii, adica pana in 600mp de gazon.

Intrebari frecvente:

Cum schimb uleiul la Husqvarna LC 140 SP?

Ideal ar fi cu o pompa de golire. Insa putini dintre noi beneficiem de o astfel de pompa asa ca apelam la varianta clasica: Folosim masina pana se goleste rezervorul de benzina, dupa care putem umbla si la ulei. Pregatim o galetusa mica sau mergem cu masina intr-un spatiu unde putem varsa uleiul pe jos si aplecam masina in partea dreapta, golindu-se astfel incet incet si rezervorul de ulei.

Husqvarna LC 140 SP are autopropulsie?

Da, are autopropulsie, cu tractiune pe rotile din spate.

S-ar putea sa va mai intereseze si:

Actualizat la data de 18 ianuarie 2023 de catre Andrei Popescu

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

2 comentarii la „Husqvarna LC 140 SP”

 1. Buna ziua ! domnule ANDREI POPESCU

  masina de tuns iarba husgvarna LC 140 SP nu se mai autopropulseaza,ea sa oprit dintr-o data cu toate ca motorul functioneaza foarte bine.
  1] Cablul de actionare nu are opritor in partea de sus ,el se actioneaza cu mantaua cu tot,probabil am pierdut sistemul de oprire a mantalei, daca are ,asta ar fi cauza?
  2}Nu stiu sistemul de transmitere la rotile motoare ,daca este prin curea, probabil s-a rupt cureaua sau a sarit .
  Alta problema nu intuiesc,de aceea va rog daca doriti explicati-mi si mie principalele cauze probabile a acestei defectiuni si principiul de functionare,in mare a masini de tuns
  In speranta ca puteti trimite un raspuns va multumesc anticipat.
  Cu respectul cuvenit.

  Răspunde

Lasă un comentariu